Kalenderen for søndag 9. oktober 2016

Søndag 9. oktober 2016

 • 10:00 Stille meditasjon (Nyenthun), Paramita Meditasjonssenter

  Nyenthun er en utmerket sjanse til å forankre individuell meditasjonspraksis med drahjelp av å meditere i gruppe. Dagen settes av for stillhet, hvor vi veksler mellom sittende meditasjon, liggende meditasjon og gå-meditasjon. Det vil bli gitt noe meditasjonsinstruksjon underveis, men for det meste vil vi meditere i stillhet.

 • 10:00 Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen» Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.
  «Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv.

 • 10:00 Journey to The Heart of Reality, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Day course with special visiting teacher Mike Garside, resident teacher of Dharmavajra Kadampa Buddhist Centre, Swansea.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Velkommen til utstillinger: Hanne Tyrmi, Kurt Johannessen, Ingun Bøhn, Espen Gleditsch, Lewis & …, Kunstnerforbundet

  Utstillingsperiode 15. september – 16. oktober (Lewis & Taggart juni 2016- juni 2017)
  Utstillingsåpning torsdag 15. september kl. 18

 • 12:00 Elisabeth Haarr, Strid, Kunsthall Oslo

  Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til åpning av separatutstilling med nyere arbeider av Elisabeth Haarr, fredag 9. september. Utstillingen har fått tittelen Strid og den innvier våre nye lokaler i Bjørvika. Elisabeth Haarr (født 1945) regnes som en av Norges sentrale og mest innflytelsesrike tekstilkunstnere, og Strid er den første solopresentasjonen av hennes kunstnerskap i Oslo på 40 år.

 • 12:00 Meetings and conversations, CYAN salong

  Anne viser en kombinasjon av skulptur og foto. Inspirasjon finner hun i forholdene mellom seg selv og sine venner og kjære, i sin kjærlighet til naturen og en fascinasjon med dukker. Hun trekkes mest mot skulpturering, og portretterer sine kjære som porselensdukker, Disse portrettene lar hun så den portretterte møte. Plassert i naturlige omgivelser uten noe mellom dem selv og sitt portrett blir deres følelser fanget. Dette er første gang verket vises i sin helhet.

 • 12:00 Hole Artcenter presenterer: Ingrid A. Tronstad og Aleksandra Niemczyk – maleri, Hole Artcenter

  I perioden 8. – 30. oktober 2016 på Hole Artcenter

 • 13:00 Film fra Sør-festivalen, Vika Kino

  Fra 6. til 16.oktober arrangeres Oslos største filmfestival for 26.gang!

 • 13:00 Kristin Eggen Vårvik / 1. til 14. oktober 2016, S9 Galleri

  De siste 10-15 årene er det akrylmaleri hun har vært opptatt av. Hun maler mye og ofte, men har sjeldent et spesielt motiv som mål. Kunstverket blir til underveis. Hun velger farger og arbeidsredskap utifra sinnstemning der og da. Hun er opptatt av frihet, lek og utforsking i sin utøvelse av kunsten, og prosessen betyr vel så mye som produktet. Hun håper og tror at det oppleves i arbeidene hennes.

 • 13:00 Å skape i en sårbar situasjon – sit-in diskusjon med Anne van Stormbroek, CYAN salong

  Sit-in diskusjon med Anne van Stormbroek om å skape i en sårbar situasjon. Hvordan håndtere det, føle på ubehaget, skyve grenser og hvordan presentere kunsten.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 14:00 Radon i hus?, Tøyen hovedgård

  Radon fra grunnen som siver inn i bygninger blir en risiko for liv og helse.

 • 14:15 MANGAPOLIS EPICON 8. – 9. oktober, Filmens Hus

  Mangapolis EpiCon er Film fra Sør-festivalens dypdykk i anime og nerdete populærkultur! 8. og 9. oktober på Cinemateket i Oslo er satt av til ny og klassisk animefilm for både unge og gamle.

 • 15:00 Yoga In Action Oslo 2016, HiYoga

  Er du klar for å ta yogapraksisen ditt et skritt utover? Høres det gøy ut å utforske yoga og aktivisme sammen med andre engasjerte yogier? Kurset `Yoga In Action´ er laget av "Off the Mat, Into the World” som er en organisasjon som har som mål å bygge bro mellom yoga og aktivisme.

 • 18:00 Søndagskos Quiz, Smelteverket

  Every Sunday @ 18.00 we host an easy going pub quiz.

 • 18:00 Horror på Havna / Det Fremmede, Vippa

  Film fra Sør inviterer til Horror på Havna i skur 40 på Vippa 9.oktober!

 • 18:00 Åpen platespiller – 1. søndag hver måned, Mir

  Hver måned, den første søndagen, inviterer vi alle våre musikkelskende gjester til å spille musikk selv. Det er fordi vi er late, men også fordi det finnes så ufattelig mye god musikk der ute som fortjener offentlighetens ører. Dessuten har vi et nytt og sabla godt PA-anlegg, og det må utnyttes!

 • 18:00 Antiteaterets forestilling nr. 11: ÈN AV FIRE, Hausmania

  ÈN AV FIRE
  Det viser seg at én av fire doper seg på byen. Resultatene mediehusene kommer med om dopmiljøet i dagens Oslo, overrasker kanskje noen, men ikke oss.
  I Antiteaterets ELLEVTE FORESTILLING «Én av fire», formidler vi en historie som setter fokus på dopkulturen i Oslo.

 • 20:00 Harr&Hartberg på Kunstnernes Hus, Kunstnernes Hus

  Harr&Hartberg er et band bestående av fem av Norges mest anerkjente jazzmusikerne og én skuespiller som presenterer nyskrevne tekster av Lars Saabye Christensen.

 • 20:00 Kampenjazz: Eli Storbekken med Sigurd Hole – Fabel – Plateslipp, CAFETEATRET

  Eli Storbekken: vokal, Sigurd Hole: bass og arrangementer, Olav Torget: gitar, Jarle Vespestad: trommer, Karl Seglem: bukkehorn, saksofon, Nils Økland: feler
  Konserten er støttet av Norsk Kulturråd.

Mandag 10. oktober 2016