Kalenderen for fredag 11. november 2016

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Ingela Johansson / 5. til 11. november 2016, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 5. november kl. 15.00 ! Utstillingen på The Art Loft Singapore, Volvo, var utsolgt på vernissagekvelden. Channel 5, Singapore, viste et segment om Ingela og hennes kunst. Den nye stilen av collage og mixed media ble satt stor pris på av kunstsamlere i både Asia og Australia. Nå blandes bilder fra Singapore med hjemmekjære motiver fra Karlstad og Värmland. Globalisering sett gjennom øyeblikkene i hverdagen, i to svært forskjellige kontinenter gjennom en Värmländsk kunstnerens refleksjon.

 • 13:00 Babyomvisning: Skulptur i Astrup Fearnley samlingen, Astrup Fearnley Museet

  Vi ønsker velkommen til babyomvisning! Bli inspirert og opplev museet i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. I november blir vi bedre kjent med skulpturene i Astrup Fearnley samlingen.

 • 17:00 PAO Festival 2016 – The Radicant, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  For fjerde gang inviterer PAO til denne årlige performance kunst festivalen i Oslo!
  12 live performance, artists talks og videoprogram vises under helgen fra 17:00 til ca 20:00.

 • 18:00 Oslo Psych Fest 2016 – RITUAL, Vulkan Arena

  The Fall, Goat, Swervedriver, Kebnekajse, Circle, Cheena, Les Big Byrd, Pharaoh Overlord, Hilma Nikolaisen, Undergrunnen, Dead Rabbits, The Wands, Dead Vibrations, Fribytterdrømme, Lorelle Meets The Obsolete, Al Lover @ Vulkan Arena

 • 19:00 Iustitia – en forestilling om traumer etter vold og overgrep, Blitz

  Forestillingen tar utgangspunkt i temaet traumer etter seksuelle overgrep, og et behov for å lage en felles seremoni i form av en forestilling, som kan fungere som en symbolsk begravelse, rettssak og sørgested – et sted der man viser støtte for hverandre – for dem som ikke er så heldige å få den støtten de har behov for.

 • 20:00 Katia Guerreiro/Júlio Resende “Fado & Further”, Cosmopolite

  Katia Guerreiro og Júlio Resende med det spennende prosjektet «Fado & Further»

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 Dj Jan Mayen, Mir

  Dj Jan Mayen har de seneste årene spilt plater på ulike konsepter, åpninger og klubber i Oslo. Han har selv fast klubbkveld i kjelleren på Revolver (HMD & HMD minilabel) og var senest i september ukens dj på P3 Ruben, NRK.

 • 21:00 Die With Your Boots On: LUCKY LIPS + NORA JANE STRUTHERS (US), Revolver

  11. november er det igjen klart for noe good ol’ DWYBO-clubbin’ i Oslos svetteste kjellerlokale. Deler av DWYBO har vært på studietur i countryens hjemland i løpet av året og returnert til Norge med ny inspirasjon og freshe boots. Med andre ord er det på tide med en ny låvebrenning for å lyse opp i høstmørket! Med oss har vi den fantastiske Nashville-baserte singer-songwriteren Nora Jane Struthers og de ikke mindre begavete DWYBO-vennene Lucky Lips. Hørte vi noen si SOLGT!?!

 • 22:00 DJAM: Ivan Ave & Moe, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer..