Kalenderen for lørdag 12. november 2016

  • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

    Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

  • 11:00 Grønn&Gira Body&Mind Reboot, Majorstua

    En forfriskende blanding av styrketrening, yoga og mindfulness – og fresh vegetarmat.

  • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

    “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

  • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

    Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
    Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

  • 11:00 Ingrid Jangaard Ousland “Mine landskap”, Galleri Kampen

    Velkommen til åpning av utstillingen “Mine landskap” på Galleri Kampen
    lørdag 29. oktober 2016, kl 12–16
    Utstillingen varer til søndag 20. November

  • 12:00 Christian Bøen – A.R.T, Oslo Prosjektrom

    Christian Bøen presenterer utstillingen A.R.T på Oslo Prosjektrom 10 – 27.november. A.R.T er et interaktivt kunstspill og på utstillingen inviteres publikum til å komme og prøve spillet.

  • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

    MARGRETHE LOE ELDE
    URD J. PEDERSEN
    SVERRE GULLESEN
    MERCEDES MÜHLEISEN

  • 12:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

    Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

  • 15:00 Esther Gracia / malerier, S9 Galleri

    Velkommen til vernissage lørdag 12. november kl. 15.00. “Plutselig så jeg den nakne menneskekroppen som et konkret hjem for så utrolig mange sinnsstemninger. En bolig for et skjult språk gjennom ansiktsuttrykk , gester, bevegelser, lys og skygge.” – Esther Gracia

  • 15:30 Lørdagsopera – Et vintereventyr, Musikk og Scenehuset

    Konsertforestillingen Et vintereventyr, tar utgangspunkt i fortellingen om Piken med svovelstikkene. Omgivelsene og musikerne blir en del av handlingen og gir publikum et personlig og genuint møte med piken i vinternatten.

  • 16:00 Pop Up Shop: Demasiado Bazar, Smelteverket

    Fanger naturens skjønnhet i moteriktige klær!

  • 17:00 Food for thought, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

    A relaxing meditation + a delicious vegetarian meal = best social evening

  • 17:00 PAO Festival 2016 – The Radicant, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    For fjerde gang inviterer PAO til denne årlige performance kunst festivalen i Oslo!
    12 live performance, artists talks og videoprogram vises under helgen fra 17:00 til ca 20:00.

  • 18:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

    Hvem tør ofre alt for det man tror på?

  • 18:00 Oslo Psych Fest 2016 – RITUAL, Vulkan Arena

    The Fall, Goat, Swervedriver, Kebnekajse, Circle, Cheena, Les Big Byrd, Pharaoh Overlord, Hilma Nikolaisen, Undergrunnen, Dead Rabbits, The Wands, Dead Vibrations, Fribytterdrømme, Lorelle Meets The Obsolete, Al Lover @ Vulkan Arena

  • 18:00 Kaja Gunnufsen – Yngling (fri alder), Parkteatret

    Kaja Gunnufsen har de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskriverne. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli. I høst kommer album nummer to, og 12. november blir det konserter for publikum både over og under 18 år på Parkteatret i Oslo!

  • 19:00 Iustitia – en forestilling om traumer etter vold og overgrep, Blitz

    Forestillingen tar utgangspunkt i temaet traumer etter seksuelle overgrep, og et behov for å lage en felles seremoni i form av en forestilling, som kan fungere som en symbolsk begravelse, rettssak og sørgested – et sted der man viser støtte for hverandre – for dem som ikke er så heldige å få den støtten de har behov for.

  • 20:00 Goldstar Music presenterer: THE SLOW SHOW (UK) + TINA REFSNES (N), Gamla

    Goldstar Music presenterer: THE SLOW SHOW (UK) + TINA REFSNES (N)

  • 21:00 Kaja Gunnufsen – slippkonsert, Parkteatret

    Kaja Gunnufsen har de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskriverne. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli. I høst kommer album nummer to, og 12. november blir det konserter for publikum både over og under 18 år på Parkteatret i Oslo!

  • 21:00 Versting og Polyfrenetics, live på Magneten!, Magneten

    Versting er et rockeband fra Oslo og Eidsvoll. Litt kraut, space og togreps punk er vår spesialitet. Polyfrenetics spiller brutal rock med en progressiv (kommer de aldri til å innrømme) hjerne, og et punkinfestert hjerte.

  • 22:00 André Bratten (live) mfl. i Jakob Kirke, Kulturkirken Jakob

    Sommerøya er stolte av å kunne presententere denne lineup’en. Øverst på plakaten står André Bratten med et langt liveset. Bratten gjør en eksklusiv konsert i Oslo i år.

  • 22:00 The Altern80s Club, Leiligheten

    ▶▶ Åpningstid: 22:00-03:00 | Inngang: 50.- | Alder: 20 The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave (Depeche Mode, Kraftwerk, Joy Division/New Order, Ultravox, Men Without Hats, Cabaret Voltaire, Fancy, The Human League, Alphaville, Boytronic, Nitzer Ebb, Ken Laszlo, Simple Minds, DAF, The Twins, Devo, Front 242, Laserdance, Yazoo, Pet Shop Boys, Indochine, OMD, The Cure, Propaganda, Gary Numan, …

  • 23:00 Fez 2 Fez: Mesak (FIN) & Dj Sissyfus, Revolver

    Mesak (FIN)

    Mesak er en produsent og DJ fra Turku, kjent for noen fra Harmönia records, Ya Tosiba og Mr Velcro Fastener.

    Dj Sissyfus

    Rett i fjeset verdensmusikk, elektronisk og eksotisk fra Sissyfus aka Center of the Universe.

    Flyerbildet er laget av Synne Skjulstads telefon.