Kalenderen for onsdag 16. november 2016

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Esther Gracia / malerier, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 12. november kl. 15.00. “Plutselig så jeg den nakne menneskekroppen som et konkret hjem for så utrolig mange sinnsstemninger. En bolig for et skjult språk gjennom ansiktsuttrykk , gester, bevegelser, lys og skygge.” – Esther Gracia

 • 17:00 Avslutning av antipodes café i DEG15, antipodes café

  antipodes café avslutter okkupasjonen av byggeplassen Dronning Eufemias gate 15 i desember 2016. Dette feires med daglig program ut november, gratis kaffe til alle, og åpen dør kanskje 9-21 hver dag.

  Ta turen før vi går i hi på en ny byggeplass over vinteren.

  Klikk for daglig program →

 • 17:30 Grønn&Gira Løping&Velvære, Majorstua

  Et event som gjør løping til en total velværeopplevelse. Med innslag av mindfulness, deep relaxation og superdeilig vegetarmat er resultatet at du får en skikkelig velværekveld.

 • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

  Every Wednesday at Smelteverket.

 • 19:00 Nomzi Kumalo på So Live! Supp. Nikki Oniyome, SO

  Nomzi Kumalo på So Live med support Nikki Oniyome – det blir en magisk kveld!

 • 19:00 Lansering: Gutten fra sjokoladefabrikken, Shamrock

  Alf Folmer (95) blir Nordens gjennom tidene eldste skjønnlitterære debutant. Han vokste opp i Bergenes sjokoladegård på Rodeløkka i Oslo. Fortellingen favner norsk sjokolade- og arbeiderhistorie, familiehistorie, trangboddhet, arkitektur, luktlandskap og mye annet.

 • 19:00 Eirik Fauske: Live – Sorgarbeid, Black Box Teater

  Regissør/dramatiker Eirik Fauske gjestet Black Box teater i 2012 med Lindås, en forestilling som tok utgangspunkt i Fauskes personlige fortid for å fortelle historier om familie, oppvekst og samfunn. Personlig materiale ligger også til grunn for den nye forestillingen Live.

 • 19:00 Moloch filmklubb presenterer: Voksne mennesker (2005), Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Å oppleve Dagur Káris fine alternative komedie Voksne mennesker er som at besøke en venn, der hiver en god gammel LP-plade ned fra reolen, puster støvet af og så ellers lader musikken spille, mens man kan læne sig trygt tilbage, beredt på både overraskelser og indtagende momenter av poetisk skønnhet.

 • 19:30 Blått Lerret onsdag 16.11, Parkteatret

  På Blått Lerret på Parkteatret, onsdag 16. november gleder vi oss til å presentere dramaserien Valkyrien, animasjonsfilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen og dokumentarfilmen Sealers – One Last Hunt. Publikum kan se frem til både virtuelle, musikalske og ekte smaksprøver denne kvelden.Få et innblikk i filmene og seriene – før alle andre.

 • 20:00 Tapewind, Mir

  Tapewind debuterer i Oslo! Nordicmusicreview.com skriver følgende om bandet: “(…) every now and then we think we drop on one that is likely to make a particularly big impression”.

  Tapewind er en ny kvartett i Oslosfæren som har sine røtter i popmusikk, 60-talls beat og støymusikk. Bandet lager musikk i skjæringspunktet mellom popmusikk, fuzz og dype basstoner.

 • 21:00 Krokofant på Kulturhuset, Kulturhuset

  Energisk og eksplosivt jazzrock med forankring i 70-tallets King Crimson, tidlig Mahavishnu og John Zorn.
 • 21:00 HØSTLARM 2016 – FRI ENTRE, Café Mono

  For sjuende gang arrangerer Norsk Artisforbund og Cafe Mono Høstlarm, for å presentere fire av de bandene vi har tro på for 2017. Faste spioner på Høstlarm er Øya og Bylarm; slik havnet også Aurora, Thea Hjelmeland og The Switch på festivalenes program, for å nevne noen. Det er fri entre, som vanlig