Kalenderen for torsdag 17. november 2016

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 10:00 Rare Oslo Opportunity: Biographic-Narrative Interview Training: 2-days Interview-Training-intensive …, KHiO

  Biographical Narrative Interpretation Method (BNIM) is a method in which you ask somebody to tell a story of all or part of their life. Their situations, their subjectivities, their locations are assumed to be liable to mutations during that life-period. As a necessary starting point, we are trying to get at their ‘lived experience(s)’._

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 11:00 Utstilling: SAMMENSMELTET 2xMARS Marsdal og Marstein på samme lerret, Galleri Purenkel

  Kuntnerne Line Marsdal og Kari Anne Marstein har i høst arbeidet på over 20 malerier SAMMEN, det vil si at alle maleriene er malt på av begge kunstnerne. Resultatet kan sees på galleri Purenkel på Grünerløkka frem til lørdag 25. november. Alle malerier er også tilgjengelig i galleriets nettbutikk.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Esther Gracia / malerier, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 12. november kl. 15.00. “Plutselig så jeg den nakne menneskekroppen som et konkret hjem for så utrolig mange sinnsstemninger. En bolig for et skjult språk gjennom ansiktsuttrykk , gester, bevegelser, lys og skygge.” – Esther Gracia

 • 15:00 Christian Bøen – A.R.T, Oslo Prosjektrom

  Christian Bøen presenterer utstillingen A.R.T på Oslo Prosjektrom 10 – 27.november. A.R.T er et interaktivt kunstspill og på utstillingen inviteres publikum til å komme og prøve spillet.

 • 16:00 Kreative Yrker & Mangfold – Veien til utradisjonell karriere, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO)

  TrAP og Minareten inviterer til en panelsamtale og workshop for å få flere unge med minoritetsbakgrunn til å se kulturlivet som mulig karrierevei, og snakke om hvordan kulturbransjen kan gjøre seg mer attraktive. Kreative yrker, utdanninger og kulturbransjen er mindre attraktive for unge med minoritetsbakgrunn og deres foreldre, enn yrker i andre bransjer. Kulturbransjen, går glipp av talenter og nye perspektiver både innen ledelse, kulturformidling og på kunstnerisk nivå. Programmet er todelt: …

 • 17:00 Avslutning av antipodes café i DEG15, antipodes café

  antipodes café avslutter okkupasjonen av byggeplassen Dronning Eufemias gate 15 i desember 2016. Dette feires med daglig program ut november, gratis kaffe til alle, og åpen dør kanskje 9-21 hver dag.

  Ta turen før vi går i hi på en ny byggeplass over vinteren.

  Klikk for daglig program →

 • 17:00 Skriveverksted med Amalie Kasin Lerstang, Storgata 25

  Glad i å skrive? Drømmer du om å bli forfatter? Da er dette noe for deg!

  Utforsk din egen skriving og få inspirerende skriveøvelser og veiledning fra Amalie Kasin Lerstang på skriveverksted torsdag 17. november.

  Kurset er gratis og åpent for alle fra 13-26 år. Send mail til namra@agendax.no for påmelding eller spørsmål.

 • 18:00 Nybegynnerkurs i Argentinsk Tango, Center for Afrikansk Kulturformidling (CAK)

  Oslo Tangos Nybegynner kurs. Torsdager klokka 1800

 • 18:00 Classic Album Sundays med May-Irene Aasen, Svein Solberg og Haavard Hansteen …, Deichman Hovedbiblioteket

  Lyset dempes og volumet skrus opp når Jokke & Valentinernes 30 år gamle debutalbum “Alt kan Repareres” spilles i sin helhet på et grisefett lydanlegg i Deichmanske Hovedbiblioteks nyoppussede musikkavdeling denne torsdag. Trommeslager i Valentinerne, May-Irene Aasen, produsent Svein Solberg og manager Haavard Hansteen deler historiene rundt utgivelsen i samtale med lytteklubbvert Kent Horne.

 • 18:00 Maria Sundby – Moving Forward Backwards, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  I en årrekke har Maria Sundby vært opptatt av gamle forlatte og revede hus og historiene bak, forgjengelighet og etterlatenskaper. Historiene har fulgt henne gjennom kunstnerskapet, og har manifestert seg gjennom ulike uttrykk i tegning, maleri, skulptur, video og installasjon.

 • 18:00 Ekstra-voomusp på Dileks, Dileks Cafe

  @tr-ond og jeg har snakket om at fine Dileks fortjener å avlegges et besøk, og ettersom det er enda en uke å vente poppsatt. Voomusp, foreslår jeg ekstranummer her.

 • 18:30 Moderne buddhisme, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Meditasjonskurs med Vemund Skulberg

 • 19:00 Eirik Fauske: Live – Sorgarbeid, Black Box Teater

  Regissør/dramatiker Eirik Fauske gjestet Black Box teater i 2012 med Lindås, en forestilling som tok utgangspunkt i Fauskes personlige fortid for å fortelle historier om familie, oppvekst og samfunn. Personlig materiale ligger også til grunn for den nye forestillingen Live.

 • 19:00 Art Night på Astrup Fearnley Museet, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til ART NIGHT! Én torsdag i måneden inviterer vi deg til å oppleve vår aktuelle temporære utstilling for kun kr. 50,- (GRATIS for medlemmer av Astrup Fearnely KUNSTKLUBBEN)!

 • 19:00 STEMMEKLANG, Emanuel Vigelands museum

  Stemmeklang framfører spesialkomponerte verk for Emanuel Vigelands mausoleum. Verkene er komponert av Kristin Bolstad, en dagsaktuell og fremadstormende komponist, sanger og improvisasjonsutøver med mange jern i ilden. Hun har jobbet med flere ulike internasjonale musikere og utøvere samt fått musikken sin fremført rundt om i Europa, USA og Canada. Med denne konserten, som raskt har blitt tradisjon, får vi høre vokale stykker i et helt spesielt rom.

 • 19:00 Poing og Palle Dahlstedt fremfører Dynamikk Triads., Biermannsgården

  Opplev trioen Poings spennende samarbeid med komponist, improvisatør, teknolog og forsker Palle Dahlstedt fra Sverige! De utforsker bl.a. “Dynamic Triads” interaktivt improvisasjonsmiljø.

 • 20:00 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

  Musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Hver torsdag klokka 19.30

 • 20:00 Autechre (UK), Parkteatret

  Seks år etter sitt forrige oslobesøk kommer endelig de britiske elektronikapionerene i Autechre tilbake. Det nye albumet «elseq 1–5» er ute nå. Den britiske elektronikaduoen Autechre består av Rob Brown og Sean Booth, og er signert til et av verdens mest kredible selskap i sjangeren, Warp Records. Nylig ga de ut sitt 12. album «elseq 1–5», som kom som en overraskelse for mange fans. Den femdelte, over fire timer lange utgivelsen er duoens første heldigitale studioalbum. IDM-pionerene har en …

 • 20:00 Samspill Sessions presenterer: Temur, Crainaz og Youssef …, Cosmopolite

  På denne konserten samarbeider Charles Mena og Fela med de tre unge og talentfulle musikerne Temur Ahmed, Crainaz (Waqas Raja) og Youssef Azouagh, som tidligere var tilknyttet gruppa ELITE og er en del av hip-hop/RnB miljøet på X-Ray Ungdomskulturhus. Konserten byr på råe beats og hip-hop/RnB av høy kvalitet, iblandet elementer hentet fra jazz.

 • 21:00 STEMMEKLANG, Emanuel Vigelands museum

  Stemmeklang framfører spesialkomponerte verk for Emanuel Vigelands mausoleum. Verkene er komponert av Kristin Bolstad, en dagsaktuell og fremadstormende komponist, sanger og improvisasjonsutøver med mange jern i ilden. Hun har jobbet med flere ulike internasjonale musikere og utøvere samt fått musikken sin fremført rundt om i Europa, USA og Canada. Med denne konserten, som raskt har blitt tradisjon, får vi høre vokale stykker i et helt spesielt rom.