Kalenderen for onsdag 2. november 2016

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 13:00 Ilona Sawicka / 29. oktober til 4. november 2016, S9 Galleri

  En fellesnevner for hennes kunst er melankolien. Den gjenspeiler seg i alle hennes arbeider.
  Velkommen til vernissage lørdag 29. oktober kl. 15.00.

 • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

  Every Wednesday at Smelteverket.

 • 18:00 Underskogsstrikkepub november, Tamara

  Strikking, hekling, skrøner og prosecco.

 • 18:00 Åpent temamøte: Hva kan vi gjøre for miljøet?, Litteraturhuset

  I en temamøterekke over tre kvelder presenterer Human-Etisk Forbund, Oslo fylkeslag et grunnkurs i grønn tenkning. Vi har tatt for oss miljø som del av det humanistiske livssynet, hvordan tilstanden er på kloden, og nå maner vi til handling.

 • 19:00 BACH I KIRKEROMMET, Uranienborg kirke

  Velkommen til konserten “Bach i kirkerommet”!

  Denne onsdagen får du høre musikk av Johann Sebastian Bach i Uranienborg kirke. Nora Taksdal har satt sammen kveldens program og invitert noen av landets dyktigste strykere til Uranienborg kirke denne kvelden.

  Gratis inngang

 • 19:00 Konsert med The Bee’s Niece!, SO

  The Bee’s Niece skal spille på so 2. november og vi gleder oss!

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 ~ tilde 2: Mats Lindström (SE) / Robert Piotrowicz / Anna Zaradny / Tomasz Krakowiak / Gerard Lebik …, Deichman Hovedbiblioteket

  Men e’re eksperimentelt ‘a? presenterer:
  ~ tilde 2: Mats Lindström (SE) / Robert Piotrowicz / Anna Zaradny / Tomasz Krakowiak / Gerard Lebik (PL)
  Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket, Arne Garborgs plass 4, Oslo
  Onsdag 2. november 2016 kl. 20.00
  Billetter: Kr 100,- i døra
  Merk: Konserten er i Foredragssalen. Følg skilting til inngang på baksiden av bygget.

 • 22:00 I I I I Outer Limit Lotus I I I I Slippkonsert for Cruising The Old World, Last Train

  Ons 2/11 – Outer Limit Lotus 100,- Det er en glede å presentere det første innspilte materialet til den oslobaserte trioen Outer Limit Lotus. EP-en Cruising The Old World består av seks iskalde, drømmende rockekomposisjoner og utgis på Sheep Chase Records. En konstant dobbel vokal, druknet i klang, skisserer paranoide marerittaktige hallusinasjoner fra en verden på vei nedover. Kald spaghettigitar blir akkopagnert av en kontrollert ustødig rytmeseksjon. Dette pakket inn i et larmende, nesten …

 • 23:00 Untzdag x OWMF: Brian Not Brian & Øyvind Morken, Jaeger

  One eclectic digging DJ personality Brian not Brian, joins another as Øyvind Morken and Untzdag embark on a journey through the known musical map as part of the Oslo World Music Festival.