Kalenderen for lørdag 26. november 2016

 • 11:00 Julemarked, Botanisk hage

  Botanisk hages Venner tradisjonelle julemarked.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Vegansk Julefestival 2016, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

  Vegansk Julefestival er et arrangement for alle som er opptatt av nydelig mat, etiske julegaver og god julestemning. I år flytter vi til en av de største lokalene i Oslo, nemlig Chateau Neuf på Majorstuen. Vi utvider også til to dager. Andre nyheter er lengre åpningstider, større og flere foredragsholdere, studentrabatt, foodtrucks og live julemusikk.

 • 11:00 Klassekampens venners julemesse, Kulturhuset

  Klassekampens Venner inviterer til sin årlige julemesse, lørdag 26. november kl 11-16. NB! I år er vi på Kulturhuset i Oslo (Youngstorget).

  Her finner du spennende kunst, kvalitetslopper, byens beste bokmarked, egen CD/DVD-avdeling samt mange flotte hjemmelagede produkter.

  Overskuddet bidrar til å styrke avisas økonomi, samt å dekke reise- og utdanningsstpender til avisas ansatte og bidragsytere.

 • 11:00 MUXI#6 Lag lyd og musikk til FILM – åpent musikkverksted, Biermannsgården

  Bli med på gratis musikkverksted for barn og unge og alle nysgjerrige. Vi lager musikk og lydeffekter til ulike korte FILMER. Drivhusets instrumenter er tilgjenglige og ingen forkunnskaper er nødvendig. Med Yumi Murakami fløyte og Hayden Powell trompet. Lørdag 26/11 kl 11 på Biermannsgården. Sikre deg plass ved å sende inn påmelding. muxi.no/6.html

 • 11:00 Workshop med animasjonsfilmskaperen Pjotr Sapegin, Crooked House Studios

  Før den prisbelønte animasjonsfilmskaperen Pjotr Sapegin går igang med en ny produksjon og
  lukker verden ute for et år, vil han gjennomføre en serie helgekurs. Han vil gi en innføring i animasjonskunsten. Maks 6 deltagere pr kurs. 4 helger: 12-13.november, 19-20.november, 26-27. november og 3-4- desember. Hvert kurs varer fra 11-17 begge dager.

 • 12:00 Julens blomster og krydder, Botanisk hage

  Hvilke deler av planter bruker vi til kanel og ingefær? Hvor kommer julestjerne og svibel fra? Stikker du nellik i appelsiner til jul?

 • 12:00 Nimbu, Galleri 69

  Cecilie Lind viser en helt ny skulpturserie, bestående av 7 surrealistiske porselensskulpturer, glassert i sitrongult. Skulpturserien er basert på hennes selvportrett, med påmonterte hender i ulike formasjoner på hodet. Det vises også en rekke mindre skulpturer av frukt og grønsaker. Velkommen til utstillingsåpning fredag 18. november kl 19.00. Utstillingen er også åpen 19, 20, 26, og 27. november kl. 12-16, eller etter avtale. Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn, Toftes gate 69, Oslo ”Jeg …

 • 12:00 Christian Bøen – A.R.T, Oslo Prosjektrom

  Christian Bøen presenterer utstillingen A.R.T på Oslo Prosjektrom 10 – 27.november. A.R.T er et interaktivt kunstspill og på utstillingen inviteres publikum til å komme og prøve spillet.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 12:00 Juleutstillingen er i Kunstnerforbundet, Kunstnerforbundet

  Lørdag 26. november kl. 12 åpner JULEUTSTILLINGEN 2016 i Kunstnerforbundet.

  Søndag 27. november kl. 14 blir det en danseforestilling i utstillingen vår ved Grums-visiting som del av Kunst i Kvadraturen Festival.

 • 13:00 New World Embassy: Rojava, Oslo rådhus

  Denne helgen får Rojava en midlertidig ambassade i Oslo Rådhus.
  Kunstprosjektet New World Embassy: Rojava ser på det statsløse demokratiets historie, idealer og grunnleggelse i en tid hvor demokratiet er utfordret i store deler av verden. Ambassaden er en midlertidig kunst- og arkitekturinstallasjon som holdes åpen for publikum i to dager. Gjennom åpen dialog og offentlig diskusjon ønsker Ambassaden å skape en plattform for å bygge nye multinasjonale forbindelser og utforske alternative former for diplomati.

 • 13:00 Maria Sundby – Moving Forward Backwards, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  I en årrekke har Maria Sundby vært opptatt av gamle forlatte og revede hus og historiene bak, forgjengelighet og etterlatenskaper. Historiene har fulgt henne gjennom kunstnerskapet, og har manifestert seg gjennom ulike uttrykk i tegning, maleri, skulptur, video og installasjon.

 • 15:00 JULEUTSTILLINGEN 2016, S9 Galleri

  Velkommen til JULEUTSTILLING i S9 Galleri ! Årets spennende utstillere er: Elisabet Saksen, Svetlana Rezvaya, Benedicte Hetty og Marte Utti. Søndag 4., 11. og 18. desember kan vi dessuten, foruten flott kunst, by på kaffe og pepperkaker, samt gratis innføring i henholdsvis skisse, landskap og stilleben ved Svetlana Rezvaya kl. 14.00. Kursene tar ca 45 minutter.

 • 15:30 Lørdagsopera – La Grande Opera, Musikk og Scenehuset

  To av de største nye stjernene på den internasjonale operahimmelen. Elisabeth Teige og A. Voje synger bl.a. Wagner, Verdi og Händel. Bernhard Greter, klaver.

 • 16:00 Saturday Live: SOUL XL // Daryl McDade & Band, Smelteverket

  Our regular soul sessions by one of our favourite artists! chicago-style authentic soul/blues/funk and jazz www.facebook.com/DarylMcDadeAndSoulXL?fref=ts Våre faste soul sessions med en av våre favorittartister! chicago-style autentiske soul / blues / funk og jazz www.facebook.com/DarylMcDadeAndSoulXL?fref=ts

 • 16:00 Orientalsk Julebasar!, STUDYO

  For 6. året på rad arrangerer Tribal Troopers Orientalsk Julebasar og danseforestilling! I år som i fjor samarbeider vi med Shireen og hennes flotte STUDYO. Vi håper du vil finne mange godsaker enten til deg selv eller til en venn!

 • 17:00 EnFerstival 2016, Gloria Flames

  En groovy, rocka, dansbar helaften med livemusikk. 1 scene – 10 band.

 • 19:00 Avslutning av antipodes café i DEG15, antipodes café

  antipodes café avslutter okkupasjonen av byggeplassen Dronning Eufemias gate 15 i desember 2016. Dette feires med daglig program ut november, gratis kaffe til alle, og åpen dør kanskje 9-21 hver dag.

  Ta turen før vi går i hi på en ny byggeplass over vinteren.

  Klikk for daglig program →

 • 19:30 Sleppefest Mellom planeter og Forresten 30, Hendrix Ibsen

  Ny bok av Sigbjørn Lilleeng og 30 nummer av Forresten fortjener feiring.

 • 20:00 Trønderstrøck, Mir

  Fra å være fem gutter med et brennende ønske om å videreføre den trønderske kulturarven, har Trønderstrøck utviklet seg til å bli en maktfaktor i midtnorsk kulturliv. Nå er endelig tiden inne for å vende snuta sørover, over Dovre og til storbyen, for å sjarmere østlendingene med sine tolkninger av trønderske klassikere og moderne popverk – alt fra Åge til Miley. www.facebook.com/tronderstr… soundcloud.com/tronderstrock cc: 100,-

 • 20:30 Konsert: Bendik Giske, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer..

 • 21:30 IronShirt, Klosterenga Cafè

  IronShirt – Reggae-Roots-Band

  IronShirt spiller reggae-roots klassikere på Klosterenga Cafe Lørdag 26. Nov.

  Bandet består av:

  Natalie Aldema – vokal
  Christo Stangness – bass
  Jonas Karlsen – trommer

 • 22:00 Get Ready!, Rockefeller

  Slå deg løs til det beste fra 1960-tallets Jamaica – en fest av ska, rocksteady og tidlig reggae av ypperste kvalitet for din «dancing pleasure».

 • 22:00 DJAM: Espen Haa, Kunstnernes Hus

  Lofthus Samvirkelag presenterer…

 • 23:30 KOSO CLUB – DANCER EDITION, Revolver

  KOSO er tilbake i kjelleren på Revolver og går den kalde vinteren i møte med en skikkelig DANCER EDITION!