Kalenderen for lørdag 5. november 2016

 • 10:00 Stille meditasjon (Nyenthun), Paramita Meditasjonssenter

  Nyenthun er en utmerket sjanse til å forankre individuell meditasjonspraksis med drahjelp av å meditere i gruppe. Dagen settes av for stillhet, hvor vi veksler mellom sittende meditasjon, liggende meditasjon og gå-meditasjon. Det vil bli gitt noe meditasjonsinstruksjon underveis, men for det meste vil vi meditere i stillhet.

 • 11:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 11:00 Grønn&Gira Løping&Velvære, Majorstua

  Et event som gjør løping til en total velværeopplevelse. Med innslag av mindfulness, deep relaxation og superdeilig vegetarmat er resultatet at du får en skikkelig velværekveld.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 11:00 Ingrid Jangaard Ousland “Mine landskap”, Galleri Kampen

  Velkommen til åpning av utstillingen “Mine landskap” på Galleri Kampen
  lørdag 29. oktober 2016, kl 12–16
  Utstillingen varer til søndag 20. November

 • 11:00 Barnas verdensdager Oslo, Grønland kulturstasjon

  Gratis familiefestival som samler kulturinntrykk fra hele verden; konserter, utstillinger, verksteder, mat og andre morsomme opplevelser!

 • 12:00 2X fotoutstilling vernissage på CYAN studio, Cyan galleri

  CYAN :galleri presenterer Slash & Burn
  av Terje Abusdal og Ossi Piispanen og
  CYAN :salong viser Fritt Frem
  med fotografier laget av brukerne til CYAN mørkerom

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 12:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 13:00 Oslo Whiskyfestival 2016, Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter

  Oslo Whiskyfestival er Norges første og største event dedikert utelukkende til whisky . Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.

 • 13:00 Nina Bang ”Birding”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill.

 • 13:00 Soloutstilling med Jana Winderen – Vandrere, Tenthaus Oslo

  scroll down for English version

  JANA WINDEREN
  VANDRERE

  14. oktober – 6. november
  Åpning fredag 14. oktober kl. 17 – 20
  Vandrere er en del av Oslo Art Weekend. Det betyr at Tenthaus Oslo har utvidete åpningstider 15 og 16 oktober, fra kl. 11 – 18.

 • 14:00 Hackeriet plays CTF: Hack the Vote, Hackeriet

  CTF’s are hacking games, where you try to exploit services that the organizing team have set up, in order to get hold of virtual flags.

 • 15:00 Ingela Johansson / 5. til 11. november 2016, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 5. november kl. 15.00 ! Utstillingen på The Art Loft Singapore, Volvo, var utsolgt på vernissagekvelden. Channel 5, Singapore, viste et segment om Ingela og hennes kunst. Den nye stilen av collage og mixed media ble satt stor pris på av kunstsamlere i både Asia og Australia. Nå blandes bilder fra Singapore med hjemmekjære motiver fra Karlstad og Värmland. Globalisering sett gjennom øyeblikkene i hverdagen, i to svært forskjellige kontinenter gjennom en Värmländsk kunstnerens refleksjon.

 • 15:00 fritt fall: Michael Speers (N-IRL) & Bjørnar Habbestad/Ketil Gutvik duo, Lab’en, Kulturhuset

  Fritt Fall er en konsertserie for improvisert musikk med konserter ca annenhver uke. På hver konsert presenteres to artister/ting. Denne gang er det Michael Speers (N-IRL) og Bjørnar Habbestad / Ketil Gutvik duo

 • 15:30 Lørdagsopera – Piker, vin og mann, Musikk og Scenehuset

  Marte Bjørkmann, Ragnhild Motzfeldt og Gunnar Sama inviterer til en forrykende konsert med opera, operette, zarzuela og duetter.

 • 17:00 Saturday Live: Oslo Swingers Club!, Smelteverket

  Oslo Swingers Club spiller lystig swingjazz fra 30-tallet.

 • 18:30 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 19:00 Dana Michel (CA): Mercurial George, Black Box Teater

  “Dana Michel is a real original, peculiar to the ninth degree and remarkably compelling onstage. …She scarcely dances; she scarcely speaks; her manner is oblique. (…) She was the one important discovery of the American Realness Festival.” The New York Times

 • 19:00 «Synkehull», Grusomhetens Teater

  I 2012 lå Jeff Bush, en vanlig mann fra Florida, i senga si og slappet av da jorda åpnet seg og slukte ham levende. Hendelsen er utgangspunktet for teaterforestillingen «Synkehull», der publikum får være med inn i alskens hulrom.

 • 19:00 Powerslam XIV – årets største wrestlingshow!, Vulkan Arena

  Årets største wrestlingshow

 • 20:00 Hübsch/Martel/Zoubek + Sofia Jernberg/Martin Taxt, Cappelens Forslag

  Spennende internasjonal trio på Europaturne, samt Sofia Jernberg og Martin Taxt i nytt duoformat!

 • 20:00 FOR PETE’S SAKE – Minnekonsert for Peter Amdam, 2. etasje på Internasjonalen

  Please join us in celebrating the memory of a dearly loved, and sorely missed friend. Peter – this one’s for your sake!

 • 20:00 Paper Pilot, Mir

  Bli med og opplev alternativ pop/countrymusikk fra Stavanger. «The Wanderer» er Paper Pilot sitt andre studioalbum. 3. November spiller vi låtene våre i den flotte atmosfæren på MIR. Vi garanterer god stemmning og musikk inspirert av bla. Radiohead og Ryan Adams. I låtskriver Bård Gundersen sitt hode romsterer det mange historier. Denne gang om en vill-vest-by der religion, lovløshet og mystiske fremmede regjerer. Der fritenkeren Rupert Speck møter motgang i det fundamentalistisk religiøse …

 • 21:00 Grünerløkka Alternatives presenterer de bosniske rockeheltene POCHKO & NEW PRIMITIVES + GREAT …, Gamla

  Grünerløkka Alternatives presenterer de bosniske rockeheltene POCHKO & NEW PRIMITIVES (BA) + GREAT GODS POWER (N) m/ Balkan-Punk-Frank Zappa-på-syre