Kalenderen for onsdag 9. november 2016

 • 10:00 Hanne-May Scheen – «Herbarium», Galleri Norske Grafikere

  Hvor går grensen mellom det vi kaller likt og det vi kaller ulikt? Det er dette som danner den tematiske rammen rundt utstillingen Herbarium av Hanne-May Scheen. Gjennom en rekke grafiske arbeider som varierer i motiv og teknikk presenterer Scheen en kunstnerisk bearbeidelse av denne dyptgående problemstillingen.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Snorre Kyllingmark, Hanne Grieg Hermansen og Tegnebiennalen, Kunstnerforbundet

  Velkommen til utstillinger med Snorre Kyllingmark og Hanne Grieg Hermansen. Kunstnerforbundet viser også Tegnebiennalen 2016: Skissen med utstillere Liv Blåvarp, Kiyoshi Yamamoto, Tommy Johansson, Sturla Heggdalsvik og Nirmal Singh Dhunsi.
  Utstillingsperiode: 20. oktober – 20. november 2016.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 12:00 Loe Elde / Pedersen / Gullesen / Mühleisen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til nye utstillinger!

  MARGRETHE LOE ELDE
  URD J. PEDERSEN
  SVERRE GULLESEN
  MERCEDES MÜHLEISEN

 • 13:00 Ingela Johansson / 5. til 11. november 2016, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 5. november kl. 15.00 ! Utstillingen på The Art Loft Singapore, Volvo, var utsolgt på vernissagekvelden. Channel 5, Singapore, viste et segment om Ingela og hennes kunst. Den nye stilen av collage og mixed media ble satt stor pris på av kunstsamlere i både Asia og Australia. Nå blandes bilder fra Singapore med hjemmekjære motiver fra Karlstad og Värmland. Globalisering sett gjennom øyeblikkene i hverdagen, i to svært forskjellige kontinenter gjennom en Värmländsk kunstnerens refleksjon.

 • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

  Every Wednesday at Smelteverket.

 • 19:00 Tova Karina live på So, SO

  En helkveld på So med Tova Karina!

 • 19:00 Spesialvisning: Demning (2015) med regissørbesøk!, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  Regissørene Paul Tunge (Demning) og Jakob Rørvik (My Friend Kills Time) kommer til Lillesalen for å presentere filmene sine. Q&A etter visningene.

 • 19:30 Dans for voksnes MEKKEKLUBB – for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel!, NOTAM

  Vårsemesteret byr på flere superpopulære mandagsmekkedager på NOTAM en eller to ganger i måneden.

 • 20:00 Brand – min gud er storm, Nationaltheatret

  Hvem tør ofre alt for det man tror på?

 • 20:00 Egil Olsen + Supp: Amir Asgharnejad (stand up), Parkteatret

  I fjor slapp Egil Olsen albumet «ooo what happened» til strålende kritikker. «Hinsides vakre låter» skrev Dagbladet, «en av landets aller beste låtskrivere» skrev Audun Vinger i Dagens Næringsliv. I sammenheng med albumet har han turnert mye i både Norge, Japan, Kina og USA med sitt usedvanlig underholdende liveshow. De såre, nære og naivt ærlige sangene balanseres med uforutsigbar humor, sjarm og komisk timing på scenen.

 • 20:00 Jævla Pistolklubb + SYDEN, Mir

  Jævla Pistolklubb og SYDEN inviterer til en kveld i hardrockens tegn på MIR lillelørdag 9. november.