Kalenderen for fredag 2. desember 2016

 • 10:00 PIA VILLEFRANCE DANN, Galleri Nobel

  1. – 4. DESEMBER 2016
  Nye oljemalerier
  VELKOMMEN TIL VERNISSAGE:
  TORSDAG 1. DESEMBER KL 18.00

 • 10:00 Juleutstilling Galleri Purenkel på Grünerløkka, Galleri Purenkel

  Handle lokalt på Grünerløkka! Maleri, skulptur og kunsttrykk av en knippe varierte kunstnere finner du på årets juleutstilling. Unike julegaver for enhver smak.

 • 11:00 The Missing One, Office for Contemporary Art Norway

  “The Missing One” kuratert av research-kurator ved Asia-avdelingen ved Tate Research Center Nada Raza, er en intergenerasjonell utstilling som presenterer kunstverk fra Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Med science fictionens troper og teknologi som tematisk utgangspunkt, anskueliggjøres utstillingens perspektiver i et maleri fra 1922 av G. Tagore med klare referanser til sci-fi-fortellingen “The Missing One” av J.C. Bose. Utstillingen ble først produsert av Dhaka Art Summit i 2016.

 • 11:00 Juleutstillingen er i Kunstnerforbundet, Kunstnerforbundet

  Lørdag 26. november kl. 12 åpner JULEUTSTILLINGEN 2016 i Kunstnerforbundet.

  Søndag 27. november kl. 14 blir det en danseforestilling i utstillingen vår ved Grums-visiting som del av Kunst i Kvadraturen Festival.

 • 12:00 Los Angeles – A Fiction, Astrup Fearnley Museet

  Med utstillingen “Los Angeles – A Fiction” bringer Astrup Fearnley Museet L.A. til Oslo! I utstillingen presenteres 34 kunstnere og 84 forfattere fra de siste 50 årene, og sammen skaper de et fiktivt og subjektiv syn på Los Angeles. Kunstnerne spenner fra de yngste og fremadstormende kunstnerne til deres etablerte forgjengere fra den californiske kunsthistorien. Litteraturen består av et utvalg tekster skrevet i og om Los Angeles fra samme periode, presentert i form av en bok.

 • 13:00 JULEUTSTILLINGEN 2016, S9 Galleri

  Velkommen til JULEUTSTILLING i S9 Galleri ! Årets spennende utstillere er: Elisabet Saksen, Svetlana Rezvaya, Benedicte Hetty og Marte Utti. Søndag 4., 11. og 18. desember kan vi dessuten, foruten flott kunst, by på kaffe og pepperkaker, samt gratis innføring i henholdsvis skisse, landskap og stilleben ved Svetlana Rezvaya kl. 14.00. Kursene tar ca 45 minutter.

 • 13:00 Maria Sundby – Moving Forward Backwards, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  I en årrekke har Maria Sundby vært opptatt av gamle forlatte og revede hus og historiene bak, forgjengelighet og etterlatenskaper. Historiene har fulgt henne gjennom kunstnerskapet, og har manifestert seg gjennom ulike uttrykk i tegning, maleri, skulptur, video og installasjon.

 • 18:00 Celestial – en kameraløs fotoutstilling, CYAN salong

  Fotograf Stig Marlon Weston viser utvalgte arbeider fra sitt Artist Residency ved kunstsenteret Can Serrat i Spania i oktober i år.

 • 18:00 KVEGPELS 25-årsjubileum, Krøsset

  I hele 25 år har Aleksander og Kristopher Schau samt tekniker Frode Hanssen laget Kvegpels – Norges mest legendariske rockshow på radio. Til tross for uttallige andre prosjekter i en rekke band og i annen media, kommer gutta traskende hver bidige onsdag opp i Radio Nova for å snakke om rock, intervjue band og å spille låter. Vi feirer begivenheten med Kvegpels-show på Krøsset fredag 2. desember. Det blir tilbakeblikk, intervjuer og selvfølgelig livemusikk!

 • 18:00 Avlyst Celestial, CYAN salong

  Fotograf Stig Marlon Weston ved CYAN studio, viser utvalgte arbeider fra sitt Artist Residency ved kunstsenteret Can Serrat i Spania i oktober i år.

 • 19:00 Skogspils desember, Gaasa

  Velkommen til Skogspils!
  Skogspils arrangeres på Gaasa hver første fredag i måneden, og er åpen for alle skogens medlemmer!

 • 20:00 Metronomicon Audio jule3fest, Mir

  Now we’ve got members
  Magnus Moriarty™
  Dj Spinner & PM dawg

 • 20:00 Valentourettes speller Jokke, Rockefeller

  Valentourettes holder liv i Jokkes udødelige rockesanger og enestående hverdagspoesi! En fast førjulstradisjon vi aldri blir lei av: Jokkes to gamle backingband, Valentinerne og Tourettes, spiller opp til fest med gode gamle låter. NB! Høy allsangfaktor.

 • 20:00 SKAMløst treff på Café Cortado, Cafe og bar cortado

  Vi møtes på Café Cortado (Grefsenveien, ved Nordpolen) for å se SKAM sammen på storskjerm på fredagene. Første dato blir nå; fredag 25. november. Det er plass til cirka 25 stykker. Denne dagen starter programmet kl. 20.35, men kom gjerne før. Vi sitter der fra cirka kl. 20.00. Hver må sørge for sin egen kardeMOMME. Det er selvfølgelig lov å ta med en venn som også er Skæmlis. Ikke SKAM deg alene!

 • 22:00 MAKSIMAL: Rudi Valdersnes (live) & DJ Admir Kenan, Dattera til Hagen

  Vi feirer slipp av Maksimals femte plate!