Kalenderen for fredag 13. oktober 2017

 • 10:00 Kyma International Sound Symposium 2017: Augmenting Reality, Universitetet i Oslo, ZEB-bygningen, Institutt for musikkvitenskap

  Kyma International Sound Symposium (KISS2017) går av stabelen i Oslo 12. – 15. oktober. Symposiet er et samarbeid mellom Symbolic Sound, NOTAM, Institutt for Musikkvitenskap og Norges Musikkhøyskole. Årets tema er “Augmenting reality” og det vil over fire dager bli foredrag/presentasjoner, konserter og demonstrasjoner.

 • 10:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

 • 10:00 VIGDIS SØVIK, separatutstilling, malerier, Galleri Nobel

  Velkommen til vernissage;
  TORSDAG 12. OKTOBER 2017
  KL. 18.00

 • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

 • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

 • 13:00 Øystein Blegen Hoel / vindmotvind / 30.9 til 13.10, S9 Galleri

  Utstillingen vindmotvind er en videreføring av Øystein Blegen Hoels prosjekt Natura+ fra 2014. –Det er nærmest umulig ikke å bli påvirket av naturen, sier han. –Den er, når alt kommer til alt, det mest meningsfulle vi har. Velkommen til vernissage lørdag 30. september kl. 15.00. Ellers holder vi åpent 13.00 til 17.00 – mandag og tirsdag stengt.

 • 16:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

  Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
  presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

 • 18:00 MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  MERGE NORGE er en festival som viser sirkus i samtid. To dager med forestillinger, workshops, interaktive installasjoner, nye møter, konserter mat og inntrykk!

  Det er en scenekunstfestival for nysirkus, en arena for visning av samtidssirkus av høy kvalitet. Målet er å synliggjøre samtidssirkus som scenekunst, bringe denne kunstformen ut til et bredere publikum. MERGE NORGE skal utfordre og inspirere, og bidra til utvikling av nysirkus som scenekunst.

  Vi gleder oss til å se dere blandt oss!! :)

 • 18:30 PERSONA på MERGE NORGE Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Kan vi være for patetiske, for håpløse, for ustabile eller for trengende, for å bli elsket? Hva kan det koste oss å ikke ville bli forlatt? Hva er vi klare til å akseptere fra andre?
  Persona er behovet for både å være sitt sanne jeg og samtidig føle på en tilhørighet.. Det er behovet for aksept og behovet for å bli elsket. Vi navigerer blant menneskelige relasjoner i sin rå og sårbare natur.

 • 18:30 MARCUS THRANE-DAGENE, Youngstorget

  Marcus Thrane-dagene 9. til 15. OKTOBER 2017 er fylt med historieforelesninger, byvandring, teaterforestilling og mye mer for å spre kunnskap om folkebevegelsen som var en av forløperne til dagens arbeiderbevegelse.

 • 20:00 DE DAGLIGE BRØD + FRANS KRANS + MY YELLOW HOUSE byr på Pop-Rock, Surf Rock og dans med renter…, Gamla

  DE DAGLIGE BRØD + FRANS KRANS + MY YELLOW HOUSE byr på Pop-Rock, Surf Rock og dans med renter…

 • 20:00 THE YOUNG MOTHERS, Oslo Konserthus, lille sal

  The Young Mothers er et kraftverk av et band!

 • 20:15 KOM NÆRMERE på MERGE NORGE – Scenenkunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Kom nærmere er en invitasjon inn i flere små unike sinn og verdener. Hvordan kan vi leke med, sette pris på og samtidig spørre oss selv hva tillit og nærhet er og kan være? Hva er risiko? Hva er trygt? Stoler du på meg? Forestillingen består av fire kortere forestillinger på ca 15. min hver. 60 minutter Anbefalt for alle! Med: Mira Leonard, Esmeralda Nikolajeff, Hanna & Max, Hege Eriksdatter, Mikael Kristiansen Bilde av Eos Karlsson Billetter kjøpes her!

 • 21:00 Fountain of Youth – på kino fra 13. oktober, Saga kino

  Paul Tunge har de siste årene gjort seg bemerket som en av landets mest interessante og unge filmskapere – blant annet med den vakre arkitekturdokumentaren AD ASTRA (2016) og den kritikerroste lavbudsjettsfilmen DEMNING (2015). Med FOUNTAIN OF YOUTH har han laget en sår og skarp film som tar opp vår tids besettelse med suksess og image, og som viser at det er fullt mulig å lage vital filmkunst uten store budsjetter.

 • 21:00 Pikekorets høstkonsert med John Brungot, Kulturhuset

  Pikene inviterer til en liten aften med deilig korsang inspirert av bl.a pop, rock, country og vise. Våre fantastiske dirigenter Nina Elisabeth Mortvedt og Mai Elise Solberg(fra henholdsvis Band of Gold og ONTZ) guider oss gjennom låter av Fleetwood Mac, David Bowie, Gartnerlosjen og mye mer. Årets gjesteartist er selveste JOHN BRUNGOT og vi gleder oss til å synge med ham på det nye og flotte Kulturhuset i Oslo!

  Dørene åpnes kl.20. Konsertstart kl.21.

 • 21:30 Elona Planman på MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Elona Planman tror på sangene, kunsten og musikkens kraft for å forandre verden. Hun er en ærlig kunstner med en ustoppelig fantasi. Hennes konserter er en opplevelse du sent vil glemme. Elona lager musikk i møtet mellom svensk visesang og rock, og klarer med musikken å skape et helt univers det er umulig å ikke bli fasinert og oppslukt av. Hjemmeside: www.elonaplanman.com Bilde av Andreas Bergman Steen Konserten er GRATIS!