Kalenderen for lørdag 14. oktober 2017

 • 09:30 Yoga av matta, Kongens Yoga

  Hva brenner DU for? Hvordan kan du på best mulig måte gi ditt bidrag til verden,

  og samtidig ta vare på deg selv?

  En helg for deg som vil lære mer om hvordan vi kan bli bedre ressurser både for oss selv og for andre, ved å fokusere mer på hva yoga kan være også når vi ikke er på matta. Vi fyller rett og slett på verktøykassa vår.

 • 09:30 Yoga av matta, Kongens Yoga

  Hva brenner DU for? Hvordan kan du på best mulig måte gi ditt bidrag til verden,

  og samtidig ta vare på deg selv?

  En helg for deg som vil lære mer om hvordan vi kan bli bedre ressurser både for oss selv og for andre, ved å fokusere mer på hva yoga kan være også når vi ikke er på matta. Vi fyller rett og slett på verktøykassa vår.

 • 10:00 Kyma International Sound Symposium 2017: Augmenting Reality, Norges Musikkhøgskole

  Kyma International Sound Symposium (KISS2017) går av stabelen i Oslo 12. – 15. oktober. Symposiet er et samarbeid mellom Symbolic Sound, NOTAM, Institutt for Musikkvitenskap og Norges Musikkhøyskole. Årets tema er “Augmenting reality” og det vil over fire dager bli foredrag/presentasjoner, konserter og demonstrasjoner.

 • 10:00 VIGDIS SØVIK, separatutstilling, malerier, Galleri Nobel

  Velkommen til vernissage;
  TORSDAG 12. OKTOBER 2017
  KL. 18.00

 • 11:00 Cassette Store Day 2017, Filter Musikk

  Filter Musikk feirer årets store kassettdag!
  Kom, se og kjøp spennende arbeider fra 10-talls labels!
  Åpningstider: 12-..
  In store DJ-spill og iskalde fra 17-20

 • 11:00 Compassion for our time, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Public talk & meditation with Gen-La Dekyong

 • 12:00 MARCUS THRANE-DAGENE, Vår frelsers gravlund

  Marcus Thrane-dagene 9. til 15. OKTOBER 2017 er fylt med historieforelesninger, byvandring, teaterforestilling og mye mer for å spre kunnskap om folkebevegelsen som var en av forløperne til dagens arbeiderbevegelse.

 • 12:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

 • 12:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

  Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
  presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

 • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

 • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

 • 12:28 Mørkt lys, CYAN salong

  En dag i uka, i løpet av fire måneder i vårsemesteret 2017 har elevene på 1.-7-trinn ved Nyskolen i Oslo hatt valgfaget «Foto og mørkerom». Elevene har tatt bilder i skolens bakgård med selvlagede hullkamera (camera obscura) og «lekt med lys» for å få frem forskjellige motiver på fotopapir.

 • 15:00 Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen, S9 Galleri

  Maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, keramikk, akryl, pastell, kull, blekk, akvarell, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips… Denne utstillingen rommer det meste ! Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Vi ses i Sverdrups gate 9 !

 • 15:00 Solving problems with wisdom, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Public talk & meditation with Gen-La Dekyong

 • 15:30 Lørdagsopera – Hvem er hvem i operaens verden?, Musikk & Scenehuset

  I operaverdenen er det ikke alltid lett å vite verken inn eller ut… hvem er grevinne og hvem er tjenestepike? Hvem er prins og hvem er slave? Å ha oversikt over hvem som er mann eller kvinne er heller ikke en lett oppgave.

 • 17:00 Saturday Live: SOUL XL // Daryl McDade & Band, Smelteverket

  Our regular soul sessions by one of our favourite artists!
  chicago-style authentic soul/blues/funk and jazz

 • 17:30 BASTARD på MERGE NORGE -Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  I sin lille verden gjemmer hun sine barndomsminner. Her henger tauet hun elsker å klatre i, og her grubler hun over hvordan kroppen og hodet fungerer og hvorfor? Har hender og føtter sin egen hukommelse eller er det hodet som bestemmer?

 • 17:30 MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  MERGE NORGE er en festival som viser sirkus i samtid. To dager med forestillinger, workshops, interaktive installasjoner, nye møter, konserter mat og inntrykk!

  Det er en scenekunstfestival for nysirkus, en arena for visning av samtidssirkus av høy kvalitet. Målet er å synliggjøre samtidssirkus som scenekunst, bringe denne kunstformen ut til et bredere publikum. MERGE NORGE skal utfordre og inspirere, og bidra til utvikling av nysirkus som scenekunst.

  Vi gleder oss til å se dere blandt oss!! :)

 • 19:00 100% Circus på MERGE NORGE -Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  De to akrobatene Mikkel Hobitz og Julien Auger utforsker tradisjoner og hvordan disse kan forandres. Det er en vågal, imponerende, varm og magisk opplevelse for hele familien. Med sirkus, livemusikk, poesi og magi, skaper de et univers som snur på alt det vi tar for gitt. Forestillingen er en hyllest til ”Alt er mulig”, til “do it yourself”, til menneskekroppen og våre unike sinn.

 • 20:00 JACK STILLWATER feirer 10 år i Americana-manesjen!, Gamla

  JACK STILLWATER feirer 10 år i Americana-manesjen!

 • 20:00 ULYDIG: Katie Keller + Supp: lilleStine, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf

  ULYDIG presenterer Katie Keller 14. oktober på Betong, Chateau Neuf! Support for kvelden er lilleStine!

 • 20:30 Reggie got beats and the RGB Unit på MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Denne miksen av ferdiginnspilte tracks, tradisjonell DJing, sterke instrumentalister og spontan improvisasjon gir et særegent uttrykk som skiller seg fra alt annet du tidligere har danset til på klubb.

 • 20:45 Fountain of Youth – på kino fra 13. oktober, Saga kino

  Paul Tunge har de siste årene gjort seg bemerket som en av landets mest interessante og unge filmskapere – blant annet med den vakre arkitekturdokumentaren AD ASTRA (2016) og den kritikerroste lavbudsjettsfilmen DEMNING (2015). Med FOUNTAIN OF YOUTH har han laget en sår og skarp film som tar opp vår tids besettelse med suksess og image, og som viser at det er fullt mulig å lage vital filmkunst uten store budsjetter.

 • 21:00 Cassette Store Day etterfest m/ ANDRÈ BRATTEN, Kafé Hærverk

  Etterfest for Cassette Store Day 2017!

 • 22:00 Get Ready!, Rockefeller

  Lørdag 14. oktober er det Get Ready! i Leiligheten på Rockefeller igjen, og Get Ready!-gutta og gjeste-DJ Turbo AC aka Anne Charlotte står klare for å gi DEG og dine en danseopplevelse av de sjeldne!