Kalenderen for onsdag 18. oktober 2017

  • 10:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

  • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

  • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

  • 12:30 Mørkt lys, CYAN salong

    En dag i uka, i løpet av fire måneder i vårsemesteret 2017 har elevene på 1.-7-trinn ved Nyskolen i Oslo hatt valgfaget «Foto og mørkerom». Elevene har tatt bilder i skolens bakgård med selvlagede hullkamera (camera obscura) og «lekt med lys» for å få frem forskjellige motiver på fotopapir.

  • 13:00 Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen, S9 Galleri

    Maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, keramikk, akryl, pastell, kull, blekk, akvarell, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips… Denne utstillingen rommer det meste ! Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Vi ses i Sverdrups gate 9 !

  • 16:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

    Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
    presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

  • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

    Every Wednesday at Smelteverket. Test your mind!

  • 18:00 LilleFele//BuskSpel, LilleKampen

    LilleFele er et av flere kulturelle nisje-event på LilleKampen. Vertene for jamsession for folkemusikk er Mari Skeie Ljones, (fele) og Maja Gravermoen Toresen, (fele).

  • 18:00 Blått Lerret oktober:Skyggenes dal, Hjemsøkt, Aleppos fall, Når knoklene blir til gelé, Parkteatret

    Oktober-utgaven av Blått Lerret går mot det mørke når vi presenterer det festivalaktuelle mysteriedramaet Skyggenes dal, høstens norske skrekkfilm Hjemsøkt, musikkdokumentaren Når knoklene blir til gelé og den sterke dokumentaren Aleppos fall. Merk: arrangementet starter kl. 18.00.

  • 19:00 CORTEXNOTATET, Oslo

    12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
    deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

  • 20:00 Impro Neuf Wednesday: Guys & Dolls, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

    IMPRO NEUF INTERNATIONAL is proud to present Oslo’s first weekly improv comedy shows in English. Hosted by The Improv Speakeasy, we bring fresh pickings of the city’s talents onto the limelight. It’s a different team every Wednesday, and you get to sample like it’s Julebord all year!

  • 21:00 CORTEXNOTATET, Oslo

    12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
    deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

  • 21:00 DJ Lemon Fogg, Mir

    pop-psychedelia, sunshine pop, baroque pop, power pop og soul. Det hender også at jeg skifter gir og blir til DJ Fragile Lime. Da blir det litt mer disco og funk. I det siste har det også gått en del i deilig japansk city pop.

  • 21:00 Charlotte & The Co-Stars single-release og konsert kl.21 PRESIS!, Aye Aye Club

    Charlotte & The Co-Stars slapp den rykende ferske singelen “Stamina” fredag 13/10 og feirer det på Aye Aye klubb med full konsert nå til onsdag! Konserten starter kl. 21 PRESIS!
    Dette blir en kveld fyllt av drivende mørk dynamisk rock !

  • 21:15 Fountain of Youth – på kino fra 13. oktober, Saga kino

    Paul Tunge har de siste årene gjort seg bemerket som en av landets mest interessante og unge filmskapere – blant annet med den vakre arkitekturdokumentaren AD ASTRA (2016) og den kritikerroste lavbudsjettsfilmen DEMNING (2015). Med FOUNTAIN OF YOUTH har han laget en sår og skarp film som tar opp vår tids besettelse med suksess og image, og som viser at det er fullt mulig å lage vital filmkunst uten store budsjetter.