Kalenderen for torsdag 19. oktober 2017

  • 10:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

  • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

  • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

  • 13:00 Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen, S9 Galleri

    Maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, keramikk, akryl, pastell, kull, blekk, akvarell, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips… Denne utstillingen rommer det meste ! Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Vi ses i Sverdrups gate 9 !

  • 16:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

    Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
    presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

  • 18:00 KJELD ULRICH - 75 ÅR -, Galleri Nobel

    Velkommen til ubileumsutstilling og vernissage;
    TORSDAG 19. OKTOBER 2017
    KL. 18.00
    Kom og skål med jubilanten og kjøp kunsten på åpningen.

  • 18:00 Q&A: En diskusjon med Normal Norge, The Kasbah Hub

    Interessert i den norske cannabis debatten? Nysgjerrig på hvordan medisinsk marihuana egentlig fungerer? Bli med på dette spennende eventet i regi av Kasbah Hub med Normal Norge hvor representanter fra organisasjonen vil gi en kort presentasjon etterfulgt av en spørsmål og svar diskusjon rundt regulering og reform av cannabis lovgivningen. Eventet er gratis og åpent for alle – del og inviter vennene dine. Don’t forget to RSVP!

  • 19:00 CORTEXNOTATET, Oslo

    12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
    deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

  • 19:00 Tor Jørgen van Eijk – Infinite Monologue, Atelier Nord ANX

    Rytmisk pulserende fargefelt, rullende scannelinjer, støy og sprakende lyd – I Tor Jørgen van Eijks videoserie Infinite Monologue er videosignalet i dialog med seg selv.

  • 19:00 VIAN, Mir

    VIAN er et Kristiansand-basert band, frontet av vokalist og låtskriver Elisabet Mjanger, samt produsent og bassist Vegard Kummen. Med bandmedlemmenes ulike bakgrunner skapes et uttrykk som henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangere. Musikken er innovativ, sfærisk og nær med et vakkert og tidløst lydbilde.

  • 19:30 Musikkquiz – Verkstedet, Verkstedet Bar

    Musikkquiz på Verkstedet ved siden av Café Sara. Hver torsdag klokka 19.30

  • 20:00 Emel Mathlouthi, Cosmopolite

    Med sine forbudte sanger og nytt album kommer en av Tunisias store og betydningsfulle stemmer tilbake til Oslo

  • 21:00 CORTEXNOTATET, Oslo

    12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
    deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

  • 22:00 Molten Gold på Aye Aye, Aye Aye Club

    Molten Gold er et Oslo-basert hardrockband. Inspirasjonen kommer fra kilder som springer ut rundt Deep Purple og Genesis, og renner ut i grenselandet til Iron Maiden. Det musikalske uttrykket varierer fra raskt og energisk til tungt og dystert med en rekke progressive elementer.