Kalenderen for lørdag 21. oktober 2017

 • 09:30 Middle East and Scandinavia: Art, Activism, Feminism, Oslo Museum; Interkulturelt Museum (IKM)

  With: Nefise Özkal Lorentzen (Turkey/Norway), Mohamed Soueid (Lebanon), Fatemeh Ekhtesari and Mehdi Mousavi (Iran), Manal AlDowayan (Saudi Arabia), Lamia Abi Azar/Zoukak Company (Lebanon), Javad Parsa (Iran/Norway), Amina Sahan (Norway/Iraq), Bruce W. Ferguson (US) and Tone Olaf Nielsen (Denmark)

  Moderator: Marianne Bøe (Norway)

 • 10:00 KJELD ULRICH - 75 ÅR -, Galleri Nobel

  Velkommen til ubileumsutstilling og vernissage;
  TORSDAG 19. OKTOBER 2017
  KL. 18.00
  Kom og skål med jubilanten og kjøp kunsten på åpningen.

 • 11:00 KFS medlemsutstilling, Oslo rådhus

  15 medlemmer i foreningen for Klassisk Figurativ Samtidskunst ønsker velkommen til utstilling av maleri, tegning og skulptur ved årets medlemsutstilling, som holdes i Oslo Rådhus i oktober.

 • 12:00 Popup loppis og lørdagsmarked på Aetat / Vulkan, AETAT – Vulkan Depoit

  Denne lørdagen blir det mulig å kjøpe klær, skor, vesker, leker, håndverk og mye annet. Vi er en stor gjeng som har gått gjennom loft- og kjellerboder, garderober og skap og selger ting vi ikke lenger trenger. Det er også håndlagde smykker, håndverk og annet.

 • 12:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

 • 12:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

  Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
  presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

 • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

 • 12:00 Norsk Sakprosafestival 2017, Litteraturhuset

  For femte år på rad inviterer vi til sakprosafestival på Litteraturhuset i Oslo. Med en dag fylt av foredrag, panelsamtaler, debatter og dybdeintervjuer, viser vi mangfoldet innen sakprosalitteraturen. Fra skogen, verdensrommet og ekstremist-treff i Europa, til Tinder og Silicon Valley; årets bidragsytere rapporterer hjem fra vidt forskjellige reiser. Velkommen til Norsk sakprosafestival!

 • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

 • 12:00 elektroLOUD!, Agenda X

  Nysgjerrig på musikkproduksjon? Har du kanskje skrevet noen låter, og lurer på hvordan du kan du kan bruke musikkprogrammer til å skape lydbildet og utrykket du ønsker? Eller har du tekster klare, og trenger bare en bra beat for å lage en hit? Da er elektroLOUD for deg!

 • 12:30 Mørkt lys, CYAN salong

  En dag i uka, i løpet av fire måneder i vårsemesteret 2017 har elevene på 1.-7-trinn ved Nyskolen i Oslo hatt valgfaget «Foto og mørkerom». Elevene har tatt bilder i skolens bakgård med selvlagede hullkamera (camera obscura) og «lekt med lys» for å få frem forskjellige motiver på fotopapir.

 • 13:00 Tor Jørgen van Eijk – Infinite Monologue, Atelier Nord ANX

  Rytmisk pulserende fargefelt, rullende scannelinjer, støy og sprakende lyd – I Tor Jørgen van Eijks videoserie Infinite Monologue er videosignalet i dialog med seg selv.

 • 13:00 Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen, S9 Galleri

  Maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, keramikk, akryl, pastell, kull, blekk, akvarell, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips… Denne utstillingen rommer det meste ! Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Vi ses i Sverdrups gate 9 !

 • 15:30 Lørdagsopera – Sinte barytoner og triste sopraner, Musikk & Scenehuset

  Utdrag fra Maskeballet er obligatorisk når Gjøril og Sigmund møtes. Sigmund har tatt turen fra Trondheim til Oslo for å plage sopraner. Sopraner på sin side har en tendens til å klage, gråte og ikke minst ta livet av seg. Dette kan bli en Lørdagsopera med livet som innsats og frådende raseri.

 • 17:00 Smelteverket All-Stars Saturday Session, Smelteverket

  Yes, we have so many awesome musicians, that we had to create events starring our all-star favourites. Bands who have been gracing our stage with their presence since the start, and their friends.

 • 18:00 Trippel jubileumskonsert: Foreningen Klassisk, Norges Ungdomskor og Norsk Komponistforening, Oslo Domkirke

  Foreningen Klassisk, Norges Ungdomskor og Norsk Komponistforening feirer henholdsvis 70, 30 og 100 år 2017 og går sammen om en storstilt jubileumskonsert under bransjetreffet Arena:Klassisk. Det blir musikk ved Norges Ungdomskor og Oslo Camerata. I anledning komponistforeningens jubileum vil konserten ha et særskilt fokus på musikk fra norske komponister, skrevet de siste 100 år.

 • 18:00 Åpningsfest for Samisk Hus, Samisk hus

  Samisk Hus Oslo åpner i nye lokaler i Dronningens gate 8b! Kom og feir med oss.

 • 18:00 Winter Choir: Kulturkirken Jakob, Kulturkirken Jakob

  Winter Choir er en offentlig og politisk performanceserie i tre deler av kunstner Johanne Laache hvor ulike kor tolker resitasjoner fra Koranen. Prosjektet er en utforskning av de kollektive og personlige forestillingene om islam i Norge i dag. I Kulturkirken Jakob vil Ensemble 96 fremføre verket.

 • 19:00 Fred, Frihet og Alt Gratis-festivalen 2017, Mir

  I år er det 5-årsjubileum for Fred, Frihet og Alt Gratisfestivalen og den arrangeres på MIR. Gode band, god musikk og godt øl. 20.00: Groovearbeiderne 21:00 Ring 3 22:00 The Vela Incident Dørene åpner 19:00. Gratis inngang for alle hyggelig mennesker!

 • 19:00 Avlyst CORTEXNOTATET, Oslo

  12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
  deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

 • 19:00 Norsk Sakprosafestival: FEST!, Uranienborgveien 2

  Velkommen til etterfest og feiring av festivalens 5-årsjubileum! NFF åpner dørene i Uranienborgveien 2 – rett over gata for Litteraturhuset.

  Vi byr på mat, drikke og musikk!

  Gratis adgang, åpent for alle!

 • 19:30 Thåström, Oslo Spektrum

  En av de viktigste frontfigurene i skandinavisk rock gjennom 40 år, Thåström, trollbinder Oslo Spektrum lørdag 21. oktober 2017

 • 20:00 HOMEMADE SIN WITHOUT DAN BAIRD (US) …, Gamla

  HOMEMADE SIN WITHOUT DAN BAIRD (US) feat. Joe Blanton + BONY MARONIE (N) sørstatsgrise boogieråkker Gamla nord og ned….

 • 20:00 RADIORAKEL FYLLER 35-ÅR!, Blitz

  Verdens eldste feministradio fyller 35 år!
  Vi inviterer til en heidundrandes fest for å feire oss sjæl.
  Festen blir på Blitzhuset den 21. oktober, og vi har noen heftige artister med oss for anledninga!

 • 21:00 Avlyst CORTEXNOTATET, Oslo

  12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
  deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.