Kalenderen for fredag 27. oktober

 • 10:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

 • 10:00 KJELD ULRICH - 75 ÅR -, Galleri Nobel

  Velkommen til ubileumsutstilling og vernissage;
  TORSDAG 19. OKTOBER 2017
  KL. 18.00
  Kom og skål med jubilanten og kjøp kunsten på åpningen.

 • 11:00 KFS medlemsutstilling, Oslo rådhus

  15 medlemmer i foreningen for Klassisk Figurativ Samtidskunst ønsker velkommen til utstilling av maleri, tegning og skulptur ved årets medlemsutstilling, som holdes i Oslo Rådhus i oktober.

 • 12:00 Martinka Bobrikova & Oscar De Carmen : Living in the beginning of times 59.923885, 10.758991 / 10.17, RAM galleri

  Velkommen til åpning av ny utstilling!
  Kunstnerne vil være tilstede på åpningen og det blir servering av forfriskninger.
  Utstillingsperiode 6.-29.oktober

 • 12:00 (U)lovlig propaganda, CYAN salong

  Selv om du ikke har peiling på graffitti, så har du sikkert sett Jame One sin kunst, eller hørt om ham rett og slett fordi han har holdt på så lenge og lagd så mye. I 1992 lagde han Norges første graffitti-fanzine som resulterte i en razzia på rommet hjemme på Romsås med begrunnelsen ulovlig propaganda. Nå, 25 år etter slipper han nytt fanzine i forbindelse med utstillingen her på CYAN salong.

 • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

 • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass 10 – et visningssted for samtidskunst

  Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

 • 13:00 Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen, S9 Galleri

  Maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, keramikk, akryl, pastell, kull, blekk, akvarell, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips… Denne utstillingen rommer det meste ! Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Vi ses i Sverdrups gate 9 !

 • 16:00 UTSTILLING: “Magie Noire / Svartekunst”, Galleri Schaeffers Gate 5

  Galleri Schaeffers Gate 5 og Norske Grafikeres Verksted
  presenterer gruppeutstillingen “MAGIE NOIRE / SVARTEKUNST”

 • 18:00 Holmlia Yacht Club #7 Rosenholm Campus åpner baugporten!, Rosenholm Campus

  Det blir Holmlia Yacht Club i STORFORMAT når Rosenholm Campus stiller med et gigantisk moderskip – åpent hus! Og vi kaster anker fredag 27. oktober.

 • 18:00 Nordisk Filmhelg, Cinemateket

  Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film! Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris 2017. Det er en film fra hvert nordisk land. Mellom visningene serverer vi forfriskninger og etter filmvisningene blir det samtaler og foredrag med spennende gjester.

 • 18:00 Free Week – Alt Gratis Hele Uka – Meditasjon & Moderne Buddhisme, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  En hel uke med gratis arrangementer på det nye Nordiske Kadampa meditasjonssenter

 • 18:00 Nordic Fest 2017, Sub Scene

  27. og 28. Oktober // CC: 625kr festivalpass // Fri alder // Dører: 18:00
  Nordic Fest er i år tilbake med sin 12. utgave, og tradisjonen tro samles band og fans på Sub Scene i Oslo for todagers metallfestival!

 • 19:00 Hva faen er problemet?, Teater Manu

  Hva gjør du hvis legene ikke vil kjempe for deg? Hva gjør du hvis politikerne snur ryggen til deg, og er mer opptatt av å bli gjenvalgt enn å lytte? Hvis ingen ser ditt egentlige jeg, men bare at du tilhører en minoritet? Når vennene dine er de siste du kan be om hjelp, men det oppstår uenighet om basale verdier, hva gjør du da?

 • 19:00 CORTEXNOTATET, Oslo

  12 gjester rundt et bord, i et nedslitt butikklokale i Ullevålsveien.
  deWangen-produksjoner utforsker nytt terreng. Et tankekart. En tilstandsrapport fra en unntakstilstand.

 • 20:00 Rett Ned – Kim Hiorthøy, Prunk Möbel, DJ eemmiillhh, Fettgreven

  Halloi der – fall ikke i søvn foran lydplanken, kom deg heller Rett Ned på Fettgreven og hør kråkebollen ramle! Denne gangen spiller/synger: Kim Hiorthøy: soundcloud.com/kimhiorthoy Prunk Möbel: soundcloud.com/prunk-mobel/… + DJ eeemmiiilllhhh Du må ringe på i grinden ut mot Storgata. Vi setter opp en lapp med telefonnummer der. Den korrekte adressen er: Storgata 36C, men det var ikke mulig å plotte inn på data gitt. Loddtrekning (vinn en kassett)! Og kanskje agurksalat?

 • 20:00 Darling West // Ingensteds // 27. Okt/support:Borgar Storebråten, Ingensteds

  Darling West // Ingensteds // 27. Oktober
  CC: 220,- Ink. AVG.
  ID: 20

 • 20:00 Frida Ånnevik, Hvaskjer

  I høst kan Frida Ånnevik oppleves live når hun legger ut på turné sammen med noen av de mest fremragende musikerne landet har å by på.

  Og vi er veldig glade for at hun tar turen til Hvaskjer! :)

 • 21:00 KALFAR + FIERCE JUSTICE + FARGO WELLS gir full gazz med fuzz uten jazz…!, Gamla

  KALFAR + FIERCE JUSTICE + FARGO WELLS gir full gazz med fuzz uten jazz…!

 • 21:00 Slippfest – Fleurety «The White Death», Kniven

  «The White Death» er det første albumet til Fleurety på 17 år. Det må selvsagt feires! Bandet spiller igjennom skiva og DJer ut kvelden!