Kalenderen for lørdag 7. oktober 2017

 • 09:30 Filmseminar 2017: Afroamerikansk film, Cinemateket

  Det årlige filmseminaret i regi av Norsk Filmklubbforbund. I år er fokuset på afromamerikansk film!

 • 10:30 Grenselandet – Oslo international chamberlarp festival, Slurpen

  6. og 7. oktober kan du være med på korte laiver (levende rollespill) fra hele verden. Det trengs ingen forberedelser og ingen forkunnskaper. Det er stor tematisk bredde i årets program. Punk-kultur på Castros Cuba? Banditt-komedie om falske bilder? Orwells 1984 gjenskapt med rytmer? Transpersoner som spiller nøtt eller sannhet? Båtflyktninger på vei over middelhavet? Dette er noen av temaene du kan utforske på årets festival.

 • 12:00 What is Left Behind, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til utstillingen “What is Left Behind”, med nye arbeider av Robin Danielsson, Silas Inoue, Sarah Vajira Lindström, Oliver Kunkel og Theis Wendt.

 • 12:00 Nostalgia av Jaakko Niemelä, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10. På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live. Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Utstillingen som varer til 29. oktober består av …

 • 12:00 Skate & Surf Loppis 2017 – Aetat, AETAT – Vulkan Depoit

  Du har sikkert en bod full av ting du ikke har brukt på en stund så vi inviterer til Skate & Surf loppis.
  Siden vi har prosjektor snurer vi ett par surfe og skatefilmer underveis også.

 • 12:00 Impro for nybegynnere – helgekurs oktober, TRAFO – Oslo Teatersenter

  Improteater er kjempemorsomt og noe alle kan lære!

  Kurset passer for alle, uansett alder eller erfaring. Man trenger ikke ha drevet med teater for å ha nytte av dette kurset.

 • 12:00 Dead Woman Walking, CYAN salong

  Fotograf Lill-Ann Chepstow-Lusty viser bilder av sin kreftsyke mor på CYAN salong!

 • 12:00 Avlyst Andreas Siqueland – Sea Salt, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen Sea Salt
  7. september 2017 der Andreas Siqueland viser nye grafiske arbeider på mellomleggspapir.

 • 13:00 Utstilling: “Sisters” (ISL), Galleri Schaeffers Gate 5

  “Sisters” (“Søstre”) er en popp-up ustillinge av spenennde arbeider laget av internasjonale anerkjente islenske multi-media kunstnere Berglind Ágústdóttir og Unnur Andrea Einarsdottir. Velkominn!

 • 13:00 Øystein Blegen Hoel / vindmotvind / 30.9 til 13.10, S9 Galleri

  Utstillingen vindmotvind er en videreføring av Øystein Blegen Hoels prosjekt Natura+ fra 2014. –Det er nærmest umulig ikke å bli påvirket av naturen, sier han. –Den er, når alt kommer til alt, det mest meningsfulle vi har. Velkommen til vernissage lørdag 30. september kl. 15.00. Ellers holder vi åpent 13.00 til 17.00 – mandag og tirsdag stengt.

 • 15:30 Lørdagsopera – Smakebiter fra «Johanne Nielsdatter», Musikk & Scenehuset

  Forestillingen «Johanne Nielsdatter – Dømt til å brennes» er et bestillingsverk gjort av Trio Gnist. Dette er historien om den siste registrerte kvinnen som ble brent for hekseri i Norge.

 • 16:30 Grenselandet – Oslo international chamberlarp festival, Slurpen

  6. og 7. oktober kan du være med på korte laiver (levende rollespill) fra hele verden. Det trengs ingen forberedelser og ingen forkunnskaper. Det er stor tematisk bredde i årets program. Punk-kultur på Castros Cuba? Banditt-komedie om falske bilder? Orwells 1984 gjenskapt med rytmer? Transpersoner som spiller nøtt eller sannhet? Båtflyktninger på vei over middelhavet? Dette er noen av temaene du kan utforske på årets festival.

 • 20:00 Hanne Kolstø, Kafé Hærverk

  Hanne Kolstø har siden debuten Riot Break i 2011 vært en av norges mest aktive og kompromissløse artister. Hun har siden den gang gitt ut så mange plater at vi har sluttet å telle, men det spiller liten rolle ettersom hun er ansvarlig for noe av den mest ambisiøse og egenartede popmusikken som er utgitt her til lands på 2010-tallet.

 • 20:00 Alpine Those Myriads plateslipp & konsert, Revolver

  Alpine Those Myriads slipper den nye platen “Visions & Disorders” i samband med klubbkonseptet Strategy på Revolver´s Goon Bar den 7 oktober! Glovarme 12-tommere, ferske t-skjorter og mer attått vil være tilgjengelig i Alpine Those Myriads sin omreisende bodega både før og etter konsert. Slipp konserten begynner kl. 21:00 presis og etterfølges med et fantastisk utvalg av musikk fra de strategiske disc jockeyene Eveghost & Yap Papaya. Besøkelsestiden burde tas og kjennes på!

 • 22:00 The Altern80s Club, Rockefeller

  ▶▶ Åpningstid: 22:00-03:00 | Inngang: 50.- | Alder: 20 The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis. Hold deg oppdatert på: www.facebook.com/altern80s …

 • 23:00 Klubb: BALL EM UP, Revolver

  Purpurrpurple, Drippin, Emilpls, Slick Shoota i kjelleren på Revolver