Kalenderen for lørdag 11. november 2017

  • 10:30 Intro til Tantra, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

    Meditasjon og foredrag for å finne sinnsro i en travel hverdag

  • 11:00 Teatertreff 2017, TRAFO – Oslo Teatersenter

    Teatertreff er en uformell festival som gir et bredt innblikk i hva som rører seg i Oslos ”up and coming” scenekunstmiljø. Helgen byr på et tett program med forestillinger, utdrag fra kommende produksjoner, monologer og spennende workshops.

  • 12:00 Jan Christensen/Inga Sund Hofset/Nina Skarsbø, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Jan Christensen, Inga Sund Hofset og Nina Skarsbø: Tre separatutstillinger, tre kunstnere, helt nye verker. Årets siste utstilling på Akershus Kunstsenter inkluderer maleri, installasjon, lydverk, tekst og skulptur.

  • 12:00 Sidsel Palmstrøm – Hold : Slipp, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Kunstplass 10 har gleden av å ønske velkommen til Sidsel Palmstrøms utstilling “Hold : Slipp” 9.11. – 16.12.2017.

  • 12:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

  • 12:00 Variasjoner – kunstutstilling, Rådhusgalleriet

    Kunstutstilling på Rådhusgalleriet

  • 12:00 Improteater for nybegynnere, helgekurs, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf – Biblioteket

    Improteater er kjempemorsomt og noe alle kan lære!

    Kurset passer for alle, uansett alder eller erfaring. Man trenger ikke ha drevet med teater for å ha nytte av dette kurset.

  • 12:00 (U)lovlig propaganda, CYAN salong

    Selv om du ikke har peiling på graffitti, så har du sikkert sett Jame One sin kunst, eller hørt om ham rett og slett fordi han har holdt på så lenge og lagd så mye. I 1992 lagde han Norges første graffitti-fanzine som resulterte i en razzia på rommet hjemme på Romsås med begrunnelsen ulovlig propaganda. Nå, 25 år etter slipper han nytt fanzine i forbindelse med utstillingen her på CYAN salong.

  • 13:00 Tor Jørgen van Eijk – Infinite Monologue, Atelier Nord ANX

    Rytmisk pulserende fargefelt, rullende scannelinjer, støy og sprakende lyd – I Tor Jørgen van Eijks videoserie Infinite Monologue er videosignalet i dialog med seg selv.

  • 13:00 Barnekonsert i Oslo Konserthus: “Soria Moria Slott – et musikalsk eventyr”, Oslo Konserthus, lille sal

    Askeladden redder prinsesser fra flerhodede blokkfløytetroll, men møter på mange hindringer underveis i jakten på ære, berømmelse og den vakreste prinsessa! Musikk av blant annet Grieg og Sinding. Medvirkende: Martin Ulvin (slagverk/Askeladden) Eira Huse (mezzosopran/prinsesser/gammel kjerring), Ole Christian Haagenrud (flygel/faren), Blokkfløytistene Uranienborg/troll og Eline Hjelle (forteller).

  • 14:00 The Square, kunsten og markedskreftene – Film og panelsamtale, Kunstnernes Hus

    Når et hipt reklamebyrå tar kontroll over markedsføringen av en kunstutstilling i Ruben Östlunds film The Square, stilles de ansatte ved institusjonen overfor et vell av dillemmaer og prøvelser. Kunstnernes Hus Kino og Arthaus inviterer til filmvisning og panelsamtale om kunsten og markedskreftene. Hvilke utfordringer står kunstinstitusjonene ovenfor når kunsten skal gjøres samfunnsrelevant? Hva er mulighetene i møtet mellom kunst og markedsføring og hvem skal sette grensene? Hør Boel …

  • 15:00 Fritt Fall: Jenny Berger Myhre & Orning/Gutvik/Zanussi, Kulturhuset

    Sesongens siste Fritt Fall presenteres av Hilde Holsen og Ketil Gutvik og på programmet står Jenny Berger Myhre og trioen Tanja Orning/Ketil Gutvik/Per Zanussi. Med denne konserten legger Fritt Fall-gjengen bak seg sin søttende årgang av Fritt Fall.

  • 15:00 Barnekonsert i Oslo Konserthus: “Soria Moria Slott – et musikalsk eventyr”, Oslo Konserthus, lille sal

    Askeladden redder prinsesser fra flerhodede blokkfløytetroll, men møter på mange hindringer underveis i jakten på ære, berømmelse og den vakreste prinsessa! Musikk av blant annet Grieg og Sinding. Medvirkende: Martin Ulvin (slagverk/Askeladden) Eira Huse (mezzosopran/prinsesser/gammel kjerring), Ole Christian Haagenrud (flygel/faren), Blokkfløytistene Uranienborg/troll og Eline Hjelle (forteller).

  • 15:00 Costabile Piccirillo & Trygve Retvik / Meetingpoint, S9 Galleri

    Utstillingen “Meeting Point” kom i stand etter et initiativ fra kunstneren Costabile Piccirillo f. S. Maria di Castellabate. Første utstilling ble vist på Borgo d`Abate i Castellabate sommeren 2017. Nå vises utstillingen i Oslo på S9 Galleri .

  • 15:30 Lørdagsopera – Fransk romantikk og italiensk lidenskap, Musikk & Scenehuset

    Publikum får oppleve fransk romantikk, tyske forviklinger og italiensk lidenskap på Lørdagsopera. En ettermiddag med smukke melodier og forførende rytmer fra opera og operette.

  • 17:00 Saturday Live: Brokeland Bullets!, Smelteverket

    Go back to the age of moonshine, bootleggers and prohibition with us!

  • 20:00 Mike Stern/ Dave Weckl band feat. Tom Kennedy & Bob Malach, Cosmopolite

    Denne konserten blir et gledelig gjensyn med musikere i verdenklassen!

  • 20:00 Polyfrenetics (NO) + Gretzky (NO), Kafé Hærverk

    Polyfrenetics spiller brutal rock med en progressiv hjerne og et punkinfestert hjerte. Gretzky spiller bluesrock med referanser til de glade 70-årene.

  • 20:00 Hanny Slippfest! Ny EP, Café Mir

    Slippfest 11. november 2017: HANNY – TUTTI FRUTTY EP 10”vinyl/digital Metronomicon audio/Musikkoperatørene Konsertstart 20.15 presis! Premiere på førstesporet her Med en blend av strat-gitar, harpeleik, harmonium, og et herbarium av andre instrumenter, er Hannys nye EP Tutti Frutty den mest lekne utgivelsen i bandets diskografi. Som på tidligere produksjoner (Uncanny Twilight 2013, Sceneity 2008, Moderning 2005) er melodiene gullet i sangene, mot en vegg av fornøyelige arrangementer og effekter. …

  • 20:00 LilleLyd – Fri-Impro., LilleKampen

    LilleLyd er navnet et av de faste nisje eventene på LilleKampen. Det blir fri-improvisasjon med
    Øivind Olsen, AKA Chaotic Morphs, som spiller en gang i måneden. Det blir forskjellig “lyding” og synthing – alle former er lov; digital, analog whatever…

    Konseptet er planlagt slik at Chaotic Morphs spiller en egen liten gig før han overlater scenen til andre.

    De medvirkende;

    ØIVIND OLSEN aka CHAOTIC MORPHS

    ØYVIND HELLNER

    NATASJA AFANSIEVA aka NONAMECREATURE

    GEIR OPDAL aka UNTERMENSCH

  • 20:30 Kunstnernes Hus Kino: Natta pappa henta oss med regissør Steffan Sandberg og tegneserieserieskaper …, Kunstnernes Hus Bar & Restaurant

    Regissøren Steffan Strandberg kommer til Kunstnernes Hus Kino for å vise “Natta pappa henta oss” og samtale med tegneserieskaper og illustratør Anders Kvammen. billetter: www.linticket.no/page/no/ev… Tekstet på engelsk. Synstolket: www.moviereading.com/en/ Om filmen: NATTA PAPPA HENTA OSS Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska …

  • 22:00 Get Ready!, Rockefeller

    Lørdag 11. november er det Get Ready! i Leiligheten på Rockefeller igjen, og Get Ready!-gutta står klare for å gi DEG og dine en danseopplevelse av de sjeldne!