Kalenderen for lørdag 11. november 2017

 • 10:30 Intro til Tantra, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Meditasjon og foredrag for å finne sinnsro i en travel hverdag

 • 11:00 Teatertreff 2017, TRAFO – Oslo Teatersenter

  Teatertreff er en uformell festival som gir et bredt innblikk i hva som rører seg i Oslos ”up and coming” scenekunstmiljø. Helgen byr på et tett program med forestillinger, utdrag fra kommende produksjoner, monologer og spennende workshops.

 • 12:00 Sidsel Palmstrøm – Hold : Slipp, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Kunstplass 10 har gleden av å ønske velkommen til Sidsel Palmstrøms utstilling “Hold : Slipp” 9.11. – 16.12.2017.

 • 12:00 Jan Christensen/Inga Sund Hofset/Nina Skarsbø, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Jan Christensen, Inga Sund Hofset og Nina Skarsbø: Tre separatutstillinger, tre kunstnere, helt nye verker. Årets siste utstilling på Akershus Kunstsenter inkluderer maleri, installasjon, lydverk, tekst og skulptur.

 • 12:00 Improteater for nybegynnere, helgekurs, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf – Biblioteket

  Improteater er kjempemorsomt og noe alle kan lære!

  Kurset passer for alle, uansett alder eller erfaring. Man trenger ikke ha drevet med teater for å ha nytte av dette kurset.

 • 12:00 Variasjoner – kunstutstilling, Rådhusgalleriet

  Kunstutstilling på Rådhusgalleriet

 • 12:00 (U)lovlig propaganda, CYAN salong

  Selv om du ikke har peiling på graffitti, så har du sikkert sett Jame One sin kunst, eller hørt om ham rett og slett fordi han har holdt på så lenge og lagd så mye. I 1992 lagde han Norges første graffitti-fanzine som resulterte i en razzia på rommet hjemme på Romsås med begrunnelsen ulovlig propaganda. Nå, 25 år etter slipper han nytt fanzine i forbindelse med utstillingen her på CYAN salong.

 • 12:00 ÅPNING TORSDAG 12.10. KL 18: …, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Johannes B. Hansen og Marthe Karen Kampen. De to kunstnerne reflekterer i dette prosjektet rundt overlevelsesstrategier, og bruker grafikkens egenart til å variere over det samme motivet. Arbeidene i utstillingen omfatter monotypier, tresnitt og treskulpturer.

 • 13:00 Barnekonsert i Oslo Konserthus: “Soria Moria Slott – et musikalsk eventyr”, Oslo Konserthus, lille sal

  Askeladden redder prinsesser fra flerhodede blokkfløytetroll, men møter på mange hindringer underveis i jakten på ære, berømmelse og den vakreste prinsessa! Musikk av blant annet Grieg og Sinding. Medvirkende: Martin Ulvin (slagverk/Askeladden) Eira Huse (mezzosopran/prinsesser/gammel kjerring), Ole Christian Haagenrud (flygel/faren), Blokkfløytistene Uranienborg/troll og Eline Hjelle (forteller).

 • 13:00 Tor Jørgen van Eijk – Infinite Monologue, Atelier Nord ANX

  Rytmisk pulserende fargefelt, rullende scannelinjer, støy og sprakende lyd – I Tor Jørgen van Eijks videoserie Infinite Monologue er videosignalet i dialog med seg selv.

 • 14:00 The Square, kunsten og markedskreftene – Film og panelsamtale, Kunstnernes Hus

  Når et hipt reklamebyrå tar kontroll over markedsføringen av en kunstutstilling i Ruben Östlunds film The Square, stilles de ansatte ved institusjonen overfor et vell av dillemmaer og prøvelser. Kunstnernes Hus Kino og Arthaus inviterer til filmvisning og panelsamtale om kunsten og markedskreftene. Hvilke utfordringer står kunstinstitusjonene ovenfor når kunsten skal gjøres samfunnsrelevant? Hva er mulighetene i møtet mellom kunst og markedsføring og hvem skal sette grensene? Hør Boel …

 • 15:00 Barnekonsert i Oslo Konserthus: “Soria Moria Slott – et musikalsk eventyr”, Oslo Konserthus, lille sal

  Askeladden redder prinsesser fra flerhodede blokkfløytetroll, men møter på mange hindringer underveis i jakten på ære, berømmelse og den vakreste prinsessa! Musikk av blant annet Grieg og Sinding. Medvirkende: Martin Ulvin (slagverk/Askeladden) Eira Huse (mezzosopran/prinsesser/gammel kjerring), Ole Christian Haagenrud (flygel/faren), Blokkfløytistene Uranienborg/troll og Eline Hjelle (forteller).

 • 15:00 Fritt Fall: Jenny Berger Myhre & Orning/Gutvik/Zanussi, Kulturhuset

  Sesongens siste Fritt Fall presenteres av Hilde Holsen og Ketil Gutvik og på programmet står Jenny Berger Myhre og trioen Tanja Orning/Ketil Gutvik/Per Zanussi. Med denne konserten legger Fritt Fall-gjengen bak seg sin søttende årgang av Fritt Fall.

 • 15:00 Costabile Piccirillo & Trygve Retvik / Meetingpoint, S9 Galleri

  Utstillingen “Meeting Point” kom i stand etter et initiativ fra kunstneren Costabile Piccirillo f. S. Maria di Castellabate. Første utstilling ble vist på Borgo d`Abate i Castellabate sommeren 2017. Nå vises utstillingen i Oslo på S9 Galleri .

 • 15:30 Lørdagsopera – Fransk romantikk og italiensk lidenskap, Musikk & Scenehuset

  Publikum får oppleve fransk romantikk, tyske forviklinger og italiensk lidenskap på Lørdagsopera. En ettermiddag med smukke melodier og forførende rytmer fra opera og operette.

 • 17:00 Saturday Live: Brokeland Bullets!, Smelteverket

  Go back to the age of moonshine, bootleggers and prohibition with us!

 • 20:00 LilleLyd – Fri-Impro., LilleKampen

  LilleLyd er navnet et av de faste nisje eventene på LilleKampen. Det blir fri-improvisasjon med
  Øivind Olsen, AKA Chaotic Morphs, som spiller en gang i måneden. Det blir forskjellig “lyding” og synthing – alle former er lov; digital, analog whatever…

  Konseptet er planlagt slik at Chaotic Morphs spiller en egen liten gig før han overlater scenen til andre.

  De medvirkende;

  ØIVIND OLSEN aka CHAOTIC MORPHS

  ØYVIND HELLNER

  NATASJA AFANSIEVA aka NONAMECREATURE

  GEIR OPDAL aka UNTERMENSCH

 • 20:00 Polyfrenetics (NO) + Gretzky (NO), Kafé Hærverk

  Polyfrenetics spiller brutal rock med en progressiv hjerne og et punkinfestert hjerte. Gretzky spiller bluesrock med referanser til de glade 70-årene.

 • 20:00 Hanny Slippfest! Ny EP, Café Mir

  Slippfest 11. november 2017: HANNY – TUTTI FRUTTY EP 10”vinyl/digital Metronomicon audio/Musikkoperatørene Konsertstart 20.15 presis! Premiere på førstesporet her Med en blend av strat-gitar, harpeleik, harmonium, og et herbarium av andre instrumenter, er Hannys nye EP Tutti Frutty den mest lekne utgivelsen i bandets diskografi. Som på tidligere produksjoner (Uncanny Twilight 2013, Sceneity 2008, Moderning 2005) er melodiene gullet i sangene, mot en vegg av fornøyelige arrangementer og effekter. …

 • 20:00 Mike Stern/ Dave Weckl band feat. Tom Kennedy & Bob Malach, Cosmopolite

  Denne konserten blir et gledelig gjensyn med musikere i verdenklassen!

 • 20:30 Kunstnernes Hus Kino: Natta pappa henta oss med regissør Steffan Sandberg og tegneserieserieskaper …, Kunstnernes Hus Bar & Restaurant

  Regissøren Steffan Strandberg kommer til Kunstnernes Hus Kino for å vise “Natta pappa henta oss” og samtale med tegneserieskaper og illustratør Anders Kvammen. billetter: www.linticket.no/page/no/ev… Tekstet på engelsk. Synstolket: www.moviereading.com/en/ Om filmen: NATTA PAPPA HENTA OSS Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska …

 • 22:00 Get Ready!, Rockefeller

  Lørdag 11. november er det Get Ready! i Leiligheten på Rockefeller igjen, og Get Ready!-gutta står klare for å gi DEG og dine en danseopplevelse av de sjeldne!