Kalenderen for fredag 1. desember 2017

 • 10:00 Utstilling: Magne Vangsnes – Fjorten monotypiar og ei kvit bok, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen ’Fjorten monotypiar og ei kvit bok’ av Magne Vangsnes. Arbeidene er et resultat av arbeidsopphold i Barcelona gjennom mange år og representerer deler av produksjonen hans gjennom de siste tre årene.

 • 11:00 Utstilling: SØTTITALLET, Oslo Museum; Bymuseet og Teatermuseet

  Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern. Utstillingen gir deg en bit av moten, interiøret, maten og følelsen av søttitallet.

 • 12:00 Når Vi Døde Vågner, Kunsthall_Oslo

  .


  Velkommen til utstillingen Når Vi Døde Vågner med historiske verk fra Stenersen-samlingen av Harriet Backer, Else Hagen, Julie de Holmboe Krohn, Teddy Røwde og Joronn Sitje, sammen med nye verk av samtidskunstnerne Marius Engh, Mai Hofstad Gunnes, Eline Mugaas og Line Bøhmer Løkken.

 • 12:00 The Oslo Museum of Contemporary Art, Kunsthall_Oslo

  .


  Kunsthall Oslo is very pleased to invite you to the alternate reality of The Oslo Museum of Contemporary Art.

 • 12:00 Line Solberg Dolmen: OLJE OG VANN, SOFT galleri

  Olje og vann er vår tids viktigste ressurser. De er utgangspunktet for hvordan vi lever, og hvor vi lever. Vi beveger oss etter vannet, strekker oss etter oljen. Men olje og vann går ikke sammen.

 • 12:00 HO HO HOLY Julemarked, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til HO HO HOLY Julemarked på Astrup Fearnley Museet! Kjøp fine julegaver fra Astrup Fearnley Shop, spis julelunsjen på ei fjøl hos Vingen Bar og bli med på omvisninger og workshops for de små. GRATIS inngang på museet hele helgen!

 • 12:00 Sidsel Palmstrøm – Hold : Slipp, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Kunstplass 10 har gleden av å ønske velkommen til Sidsel Palmstrøms utstilling “Hold : Slipp” 9.11. – 16.12.2017.

 • 12:00 Jan Christensen/Inga Sund Hofset/Nina Skarsbø, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Jan Christensen, Inga Sund Hofset og Nina Skarsbø: Tre separatutstillinger, tre kunstnere, helt nye verker. Årets siste utstilling på Akershus Kunstsenter inkluderer maleri, installasjon, lydverk, tekst og skulptur.

 • 13:00 Juleutstillingen 2017, S9 Galleri

  Velkommen til vernissage lørdag 25. november kl. 15.00 ! Årets utstillere er: Lill Antonsen, Pernille Dullerud Stig, Odd Hoff-Petersen og Kari Eldnes. Foruten flott kunst kan vi by på gløgg og pepperkaker, musikalske innslag ved Magne Føreland og Gildas Le Pape fra Oslo Stringswingkollektiv og hyggelig samvær i vårt trivelige galleri. Ellers er åpningstidene 13.00 til 17.00 onsdag til søndag fram til 17. desember.

 • 18:00 Hjemlengsel, Galleri Kunstgress

  Utstillingen «Hjemlengsel» av I. T. Hammar består av oljemalerier og blekktegninger fra og inspirert av Oslo. Motivene rører ved ensomheten, lengselen og reisen til å finne hjem.

  Kom inn i varmen og føl deg som hjemme :)

 • 19:00 Juleveganpils, Café Amsterdam

  Bli med på siste veganpils før jul!

 • 19:00 Skogspils desember, Gaasa

  Skogspils arrangeres på Gaasa hver første fredag i måneden, og er åpen for alle skogens medlemmer!

 • 21:00 IDJA: Duolva Duottar og BITI, Riksscenen

  Den samiske rap-duoen Duolva Duottar fra Kautokeino i Finnmark har bygget opp et sterkt renommé siden starten i 2007. De gir ut ny musikk i år, og er kjent for sitt energiske sceneshow og hardtslående musikk.

  Biti lager dansegulv etter konserten!

 • 21:00 Wulff-Stenseng slippkonsert // Bortenfor // Gratis!, Ingensteds

  ID: 20
  CC: Gratis!

  Wulff-Stenseng slipper debutsingelen “Det går over” på selskapet Safe & Sound Recordings med slippfestkonsert på Bortenfor 1/12-17.

 • 22:00 Skiveutglidning: Lumi In The Sky With Diamonds, Kafé Hærverk

  L.I.T.S.W.D. starter denne kvelden med en rimelig eklektisk miks, og graver i de dypere krinker og kroker av platebagen samt usb-foldere der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Et par timer senere har det gått mer over i futuristisk elektronisk dansemusikk, gjerne med eksperimentelt snitt, drivende og utsvevende, i grenseland mellom bl.a. techno, electro og acid.