Kalenderen for søndag 3. desember 2017

  • 11:00 HO HO HOLY Julemarked, Astrup Fearnley Museet

    Velkommen til HO HO HOLY Julemarked på Astrup Fearnley Museet! Kjøp fine julegaver fra Astrup Fearnley Shop, spis julelunsjen på ei fjøl hos Vingen Bar og bli med på omvisninger og workshops for de små. GRATIS inngang på museet hele helgen!

  • 11:00 Utstilling: SØTTITALLET, Oslo Museum; Bymuseet og Teatermuseet

    Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern. Utstillingen gir deg en bit av moten, interiøret, maten og følelsen av søttitallet.

  • 12:00 Jan Christensen/Inga Sund Hofset/Nina Skarsbø, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Jan Christensen, Inga Sund Hofset og Nina Skarsbø: Tre separatutstillinger, tre kunstnere, helt nye verker. Årets siste utstilling på Akershus Kunstsenter inkluderer maleri, installasjon, lydverk, tekst og skulptur.

  • 12:00 Utstilling: Magne Vangsnes – Fjorten monotypiar og ei kvit bok, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen ’Fjorten monotypiar og ei kvit bok’ av Magne Vangsnes. Arbeidene er et resultat av arbeidsopphold i Barcelona gjennom mange år og representerer deler av produksjonen hans gjennom de siste tre årene.

  • 12:00 The Oslo Museum of Contemporary Art, .

    [Bilde]
    .


    Kunsthall Oslo is very pleased to invite you to the alternate reality of The Oslo Museum of Contemporary Art.

  • 12:00 Line Solberg Dolmen: OLJE OG VANN, SOFT galleri

    Olje og vann er vår tids viktigste ressurser. De er utgangspunktet for hvordan vi lever, og hvor vi lever. Vi beveger oss etter vannet, strekker oss etter oljen. Men olje og vann går ikke sammen.

  • 12:00 Hjemlengsel, Galleri Kunstgress

    Utstillingen «Hjemlengsel» av I. T. Hammar består av oljemalerier og blekktegninger fra og inspirert av Oslo. Motivene rører ved ensomheten, lengselen og reisen til å finne hjem.

    Kom inn i varmen og føl deg som hjemme :)

  • 13:00 Impro for nybegynnere – Level 2, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf – Biblioteket

    Dette kurset er for deg som har fullført Impro for nybegynnere og ønsker å bygge videre på det du lærte da til å skape improviserte scener.

  • 13:00 Juleutstillingen 2017, S9 Galleri

    Velkommen til vernissage lørdag 25. november kl. 15.00 ! Årets utstillere er: Lill Antonsen, Pernille Dullerud Stig, Odd Hoff-Petersen og Kari Eldnes. Foruten flott kunst kan vi by på gløgg og pepperkaker, musikalske innslag ved Magne Føreland og Gildas Le Pape fra Oslo Stringswingkollektiv og hyggelig samvær i vårt trivelige galleri. Ellers er åpningstidene 13.00 til 17.00 onsdag til søndag fram til 17. desember.

  • 13:00 Avlyst “Nusse & Gluggen…den magiske julepakka”, Norsk Folkemuseum

    Teater Radix viser Juleforestilligen “Nusse & Gluggen…den magiske julepakka”

  • 17:00 Julmatinékonsert på Hellviktangen, Hellviktangen Gård og Kunstkafé, Nesodden

    Klassisk julematinékonsert i to deler

    DEL EN: 
    KIT TRIO byr på nordiske, europeiske og internasjonelle julesanger med roten i klassisk, folktone og jazztradition. Alt mötes denne 1a. søndag i advent.

    Therése Thylin – mezzosopran
    Isa Caroline Holmesland – fiolin/bratsj
    Kaja Fjellberg Pettersen – cello

    DEL TO:
    Eventyrfortellere på klaver, bratsj og klarinett. Pierre Xhonneux klarinett, Bénédicte Royer bratsj og Sanae Yoshida, klaver.

  • 19:00 Julekvad – norske folketoner, Uranienborg kirke

    Uranienborg Vokalensemble innleder adventstiden med konserten Julekvad. Folkemusikerne Bjørn Kåre Bråten Odde (fele) Torhild Larsen Nygård (vokal) og Ådne Svalastog (piano/trøorgel) åpner skattekisten av folkemusikk inspirert av den forestående julehøytiden. Gratis inngang.

  • 19:00 Filmvisning på Mir: DIVORCE IRANIAN STYLE, Mir

    Dokumentar DIVORCE IRANIAN STYLE av Kim Longinotto og Ziba Mir-Hosseini, 1997, 76min.

  • 20:00 Kampenjazz: Juletoner, CAFETEATRET

    Vertskap: Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck

    Vi følger selvfølgelig opp tradisjonen! Til vår store glede har Heiða Karine Mobeck igjen påtatt seg ansvaret for å arrangere årets siste konsert.