Kalenderen for søndag 2. april 2017

 • 10:55 Omvisninger denne helgen, Astrup Fearnley Museet

  Lær mer om kunsten og kunstnerne som presenteres i våre utstillinger.

 • 11:00 Murakami by Murakami, Astrup Fearnley Museet

  Astrup Fearnley Museet er stolte av å være det første museet i Skandinavia som presenterer en soloutstilling med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami (f. 1962, Tokyo).

 • 11:30 Kreativt familieverksted, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til kreativt familieverksted på søndag fra kl. 11.30 – 16.30!

 • 12:00 in the deep, Galleri VEKTA

  Alexandra Oliveira og Christopher Eilertsen er første års studenter ved Einar Granum Kunstfagskole. Deres utstilling vil foregå i en undervanns verden av former og farger.

 • 12:00 The Space Between Here and There – Ariel Reichman/Siri Hermansen, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Akershus Kunstsenter presenterer i perioden 24.03.-30.04. utstillingen The Space Between Here and There av Ariel Reichman og Siri Hermansen. Åpningstider ons-søn 12-17.

 • 13:00 Aud Mo Karlsen / Malerier, S9 Galleri

  Maleriene er abstrakte, og både pensler og lerret foretrekkes i store størrelser. Etter hvert har det blitt akryl som er favoritten. Velkommen til vernissage lørdag 25. mars kl. 15.00. Gitarist Morten Lønaas kommer for å spille for oss !

 • 13:00 Arabiske filmdager, Vika Kino

  Arabiske filmdager er Norges eneste filmfestival som utelukkende viser filmer fra og om den arabiske verden. Festivalen ble arrangert for første gang våren 2011 og hadde i 2016 et besøkstall på totalt 4482. I 2017 arrangeres festivalen for 7. gang, 30. mars.-2. april. Program Facebook-event

 • 14:00 Familieforestillingen: Det Suser i Sivet!, Bygdelagshuset, Nordahl Brunsgt 22

  “Dette er familieforestillingen om dyrene ved elvebredden. Det suser i sivet fra 1908 er en klassiker som står seg i generasjon etter generasjon – en eventyrlig og spennende fortelling om dyrene som bor langs elva. Forfatteren, Kenneth Grahame, begynte fortellingen om herr Padda fra Paddeborg og vennene på fireårsdagen til sønnen Alistair, og det var disse fortellingene som dannet grunnlaget for boka som igjen er blitt en teaterforestilling dramatisert av A.A.Milne.”

 • 14:00 Teknisk museum: Forfattermøte om tvangsarbeid 1940-45, Norsk Teknisk Museum

  Grossraum: NSB, Tvangsarbeid og Hitlers polarjernbane Hvilket ansvar hadde NSB for utnyttelsen av krigsfanger i Norge? Forfatterne Ketil Gjølme Andersen og Bjørn Westlie diskuterer NSB, Organisasjon Todt og byggingen av Hitlers polarjernbane ut fra ulike ståsted: Hvordan skal vi forstå NSBs rolle? Ordstyrer Synne Corell I 1942 forlangte Adolf Hitler at Nordlandsbanen skulle forlenges 1200 kilometer nordover, til Kirkenes. Oppdraget ble gitt til Organisasjon Todt (OT), som hadde 26 000 …

 • 18:00 Åpen platespiller – 1. søndag hver måned, Mir

  Hver måned, den første søndagen, inviterer vi alle våre musikkelskende gjester til å spille musikk selv. Det er fordi vi er late, men også fordi det finnes så ufattelig mye god musikk der ute som fortjener offentlighetens ører. Dessuten har vi et nytt og sabla godt PA-anlegg, og det må utnyttes!

 • 18:00 Femme Brutal – Jenny Berger Myhre (slippfest) + Live Sollid, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

  Ta en rolig søndag blant bøkene på Scgous Plass med Femme Brutal. Mat, musikk og mere til.

 • 18:00 Oslo Kammerkor: folketoner i Uranienborg Kirke, Uranienborg kirke

  Oslo Kammerkor synger konsert i Uranienborg kirke før sin tur til New York og Carnegie Hall helgen etter. Programmet blir det samme som skal presenteres i New York og består hovedsakelig av norske folketoner i arrangementer av Ørjan Matre og Håkon Daniel Nystedt.

 • 19:00 Johannespasjonen med Oslos største kirkekor, Sofienberg kirke

  Paulikor fremfører Johannespasjonen I Sofienberg Kirke rett før påske.

 • 20:00 Kampenjazz: Live Foyn Friis, CAFETEATRET

  Live Foyn Friis: vokal, David Aleksander Sjølie: gitar, Jens Mikkel Madsen: bass, Andreas Skamby: trommer