Kalenderen for fredag 28. april 2017

  • 10:00 Print Matters 2017 – Studenter fra Grafikk og Tegning, KHiO, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen utstillingen Print Matters 2017 med studenter fra Grafikk og Tegning ved KHiO, lørdag 22. april kl. 13. Høsten 2015 arrangerte fagområdet Grafikk og Tegning seminaret «Printmaking in the Expanded Field». Denne utstillingen er studentenes kunstneriske videreføring av diskusjonen på seminaret og en del av vårt arbeid med å redefinere grafikkens plass i samtidskunsten.

  • 11:00 Lisa Noreik Wright – utstilling, Kafé Saba

    Billedkunstner Lisa Noreik Wright stiller ut bilder på Kafé Saba i perioden 4. april – 8. mai. Vernissage 5. april 17-19.

  • 11:00 Hollenbachfestivalen 2017, Sagene Kirke

    Hollenbachorgelet i Sagene kirke er 125 år, og et av få gjenværende Hollenbachorgler i Norge. Orgelet trenger en omfattende oppussing, og vi har satt i gang en innsamlingsaksjon for å skaffe penger til dette.

  • 12:00 Murakami by Murakami, Astrup Fearnley Museet

    Astrup Fearnley Museet er stolte av å være det første museet i Skandinavia som presenterer en soloutstilling med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami (f. 1962, Tokyo).

  • 12:00 The Space Between Here and There – Ariel Reichman/Siri Hermansen, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Akershus Kunstsenter presenterer i perioden 24.03.-30.04. utstillingen The Space Between Here and There av Ariel Reichman og Siri Hermansen. Åpningstider ons-søn 12-17.

  • 12:00 NY UTSTILLING: FORCE MAJEURE, RAM galleri

    Velkommen til ny utstilling (åpning torsdag 27.april kl.19.00 ) Force Majeure er en gruppeutstilling av og med bachelorstudenter fra Kunst og Håndverk, avdeling for tekstilkunst, ved Kunsthøyskolen i Oslo. Julia Pauline Boracco Braaten /Emmy Christensen/ Aljosa Erakovic/ Solveig Aurora Lien Granberg/Ingvild Hatland/Katrine Rørbakken Lund/ Jara Marken/ Liv Melin/ Hans Hamid Rasmussen/ Karin Wyssenbach Røsaker/Tonje Thorsrud/ Julia Wallman FORCE MAJEURE (fårs maʒˈør) fr.: ”større krefter” Force …

  • 13:00 Babyomvisning: Murakami by Murakami, Astrup Fearnley Museet

    Vi ønsker velkommen til babyomvisning! Bli inspirert og opplev museet i en omvisning tilpasset småbarnsforeldre. I april blir vi bedre kjent med den japanske popkunstneren Takashi Murakami!

  • 13:00 Dengin, Hellem, Sandvig, Wikborg, Fernløf, Aspaas, Ustvedt, Hermansen, Sire & Nikolaysen., S9 Galleri

    Lørdag 22. april fra kl. 15.00 til 17.00 er det vernissage for hele ti kunstnere : Dengin, Hellem, Sandvig, Wikborg, Fernløf, Aspaas, Ustvedt, Hermansen, Sire & Nikolaysen. Hjertelig velkommen innom. Resten av utstillingsperioden er åpningstidene følgende: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Utstillingen henger til og med fredag 5. mai.

  • 14:30 Seminar og screening med Tom Gunning og OpenEndedGroup, Cinemateket

    Vi har gleden av å inviterer til en ettermiddag med professor i filmhistorie ved Universitetet i Chicago Tom Gunning og filmskaper Paul Kaiser fra OpenEndedGroup.

  • 18:00 Under Press, Galleri VEKTA

    ”Under press” er en utstilling som viser forskjellige grafiske teknikker som silketrykk, koldnål og tresnitt. Mabel C. L. Lorentzen og Solvor Fermann-Khalifeh er avgangsstudenter ved Einar Granum kunstfagskole og deler en interesse for grafikk.

  • 18:00 Rampelysfestivalen, Black Box Teater

    Rampelysfestiivalen er en teaterfestival for og med barn og unge.

  • 18:00 Utstilling: TED PARSONS (USA) “Rhythm Attack Art”, Galleri Schaeffers Gate 5

    En unik utstilling med visuelle arbeider konstruert av den amerikanske musikeren kjent for sitt trommespill med bandene Prong, Swans, Godflesh, Foetus, Bill Laswell, Jesu, Killing Joke, mm.
    Kunstneren blir tilstede under hele utstillingsperioden for å presentere sine originale arbeid og håndnummererte trykk.

  • 18:30 Torshovteatret: Nostalgi 2175, Torshovteatret

    En vakker og poetisk kjærlighetshistorie 60 år etter klimakatastrofen – 2. oppsetning i Torshovteatrets satsning på Science Fiction. Regi: Jonas Corell Petersen

  • 19:00 PELLÉAS OG MÉLISANDE, Den Norske Opera & Ballett (Operaen)

    Claude Debussys eneste opera, om fortapt kjærlighet og forbudte relasjoner, er basert på den belgiske nobelprisvinneren Maurice Maeterlincks drama. På tross av verkets popularitet, er det første gang Pelléas og Mélisande settes opp ved Den Norske Opera & Ballett.

    Bak vår nye produksjon står den unge australske regissøren Simon Stone. Han tar oss med inn i en lukket og kontrollert verden med mørke familiehemmeligheter, dype avgrunner og lys, ungdommelig forelskelse.

  • 19:00 29% Blow feirer Tom Waits på LilleKampen, LilleKampen

    Fredag 28. april er det bare ei uke igjen til det store, berømte Tom Waits-løpet i Oslo, og en duo fra husbandet til dette løpet kjører en for-konsert på Lillekampen.

  • 20:00 Adrian Belew Power trio på John Dee, John Dee

    Adrian Belew, gitarist for bl.a. King Crimson, David Bowie og Frank Zappa spiller med powertrioen sin i Noreg!

  • 20:00 Metronomicon Audio minifestival!, Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka

    Fredag:

    Burning Tree & Øyvind Egeland (Slipp)
    Prunk Möbel
    S.L.Y.C.
    Koppen
    Toshybot og Tjuren Ferdinand

    Lørdag:

    Lower than lo-fi but higher
    Espen Friberg & So Takahashi
    Hanny
    Now we’ve got members

    Inngang 100,-

  • 20:00 Hedvig Mollestad Trio, Hvaskjer

    Konsert med Hedvig Mollestad Trio på Torshov!

  • 21:00 Primal Behaviour Re:issued fredag 28. april, Elefant – Kulturkartellet

    Relanseringen av Primal Behaviour skal feires med en knakende klubbkveld på en gammel dass, tidligere kalt Skansen.

    Francis Francis aka Fisch (Dancing is a human instinct | OSL-CPH)
    Ida Nerbø (DOT | Bergen Techno Fanzine | Bergen)
    Marte Hveem (Versktedet | Oslo)

    VJ´s: Joao & Lux Visuals

  • 21:00 Impro Neuf presenterer Musikalshow!, Oslo Nye Teater – Teaterkjeller’n

    Impro Neuf med venner inviterer til improshow med musikalske krumspring! Vi lar musikken lede vei denne kvelden, og gleder oss til se hvor det fører oss hen! Alt er nemlig improvisert! Før pause vil det bli scener med musikalske innslag av ulik art, mens du etter pause vil få se en enakters improvisert musikal! På scenen står: Annika Herrestad Arne Marius Ditlefsen Johanne Hofset Tord Bjørnevaageen Brandsæter Terje Brevik Albert Holskjær Asgeir Dybvig Bak tangentene sitter Harald Jordheim. Håper …