Kalenderen for torsdag 17. august 2017

 • 10:00 HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til gruppeutstillingen
  Hollerud / Persson / Wahl Sund
  Vernissage fredag 11. august kl 18.
  Utstillingen står til 3. september.

 • 10:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

  Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

 • 10:00 Gayclubbing / Skeivt Uteliv, Historisk museum

  Velkommen til storslått samling av bilder, videoer, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle “utelivet,” kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder, har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Norge i perioden 1950 – 2017.

 • 12:00 Oslo reflections, CYAN salong

  Marianne Lind viser fotoutstillingen Oslo reflections på CYAN salong.

 • 12:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

  Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

 • 12:00 OSLOFJORD ECOLOGIES EXPERIENCE, RAM galleri

  Velkommen til Oslofjord Ecologies Experience Oslofjord Ecologies er et kunst- og forskningsprosjekt om kulturell og miljømessig bærekraft i en områdespesifikk kontekst, der økologi forstås som et mangfoldig prinsipp hvor miljø, sosial og mental likevekt er i samspill med hverandre. Samtidskunst suppleres av teknologi, radikal pedagogikk, biologi og utforskning av kulturarv for kunstproduksjon av eksperimentell og performativ art. Basert på tidligere Oslofjord Ecologies-verksted og samarbeid i de …

 • 17:00 Classic Album Sundays presenterer MOTORPSYCHO – Angels and Daemons at Play (Sony, 1997) med Bent …, Deichman Hovedbiblioteket

  Motorpsychos Bent Sæther, produsent Helge Sten (Deathprod) og forfatter Johan Harstad besøker lytteklubbvert Kent Horne når Classic Album Sundays presenterer progmetallbandets sjette studioalbum “Angels and Daemons at Play” (Sony, 1997) i musikkavdelingen på Deichmanske denne torsdagen. Etter en prat rundt musikken hører vi hele skiva fra begynnelse til slutt på et av verdens fineste lydanlegg, levert av Duet Audio.

 • 19:00 ART NIGHT x Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

  Det er tid for siste ART NIGHT i sommerens store utstilling Chinese Summer! Ikke gå glipp av muligheten til å oppleve spennende kinesisk samtidskunst fra Astrup Fearnley Samlingen, med en drink i hånden og god musikk i foajeen. Denne kvelden blir det i tillegg filmvisning i Kiefersalen!

 • 19:30 Gro-Marthe Dickson på Ugla Bar, Ugla

  Det er på tide at jeg gjør noe annet. Gamle sanger i nye versjoner!
  /It’s about time for me to do something else. Old songs in new versions! No jazz.

  Gro-Marthe Dickson – vocal
  Anders Hofstad Sørås – guitar
  Håkon Norby Bjørgo – double bass

 • 20:00 No Balls (SE/NO) + Golden Oriole (NO), Kafé Hærverk

  Støyrock med svorske No Balls, med medlemmer fra bl.a. Brainbombs og Noxagt, og Golden Oriole fra Stavanger.