Kalenderen for fredag 18. august 2017

 • 10:00 HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til gruppeutstillingen
  Hollerud / Persson / Wahl Sund
  Vernissage fredag 11. august kl 18.
  Utstillingen står til 3. september.

 • 10:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

  Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

 • 10:00 Gayclubbing / Skeivt Uteliv, Historisk museum

  Velkommen til storslått samling av bilder, videoer, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle “utelivet,” kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder, har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Norge i perioden 1950 – 2017.

 • 12:00 Oslo reflections, CYAN salong

  Marianne Lind viser fotoutstillingen Oslo reflections på CYAN salong.

 • 12:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

  Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

 • 12:00 OSLOFJORD ECOLOGIES EXPERIENCE, RAM galleri

  Velkommen til Oslofjord Ecologies Experience Oslofjord Ecologies er et kunst- og forskningsprosjekt om kulturell og miljømessig bærekraft i en områdespesifikk kontekst, der økologi forstås som et mangfoldig prinsipp hvor miljø, sosial og mental likevekt er i samspill med hverandre. Samtidskunst suppleres av teknologi, radikal pedagogikk, biologi og utforskning av kulturarv for kunstproduksjon av eksperimentell og performativ art. Basert på tidligere Oslofjord Ecologies-verksted og samarbeid i de …

 • 12:40 Invitasjon til TV 2 sitt nye TV-program “Samme tid neste år”, Nydalen TV2-Studio

  ITV Studios og TV 2 er i gang med et nytt TV-program som heter “Samme tid neste år”, og vi vil gjerne invitere dere til å være publikum!

 • 16:00 Sommerøya, Oslo 18.-19. august 2017, SALT

  Sommerøya er på sitt åttende år. Nytt for 2017 er festivalens nye lokasjon SALT. Festivalens program har også vokst betraktelig.

 • 17:00 Alwanzatar: Slippfest på Lindeberglokalet, Lindeberglokalet

  Alwanzatar slipper skiva Heliotropiske Reiser på Apollon Records og feirer med slippfest og konserter fra to av drabantbyprogrockens mest hardtarbeidende band: Alwanzatar og Weserbergland!

 • 17:00 Invitasjon til TV 2 sitt nye TV-program “Samme tid neste år”, Nydalen TV2-Studio

  ITV Studios og TV 2 er i gang med et nytt TV-program som heter “Samme tid neste år”, og vi vil gjerne invitere dere til å være publikum!

 • 19:00 “Flagget følger flesket” – ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Fredag 18. august kl. 19 åpner kunstnergruppen ANNEX utstillingen Flagget følger flesket. Utstillingen fyller hele Akershus Kunstsenter, og omfatter åtte større arbeider, i tillegg til et dagsarrangement foran Stortinget 23. august. Alle arbeidene er utviklet og produsert i felleskap, med unntak av maleriet Fri flyt (1994) av Rolf Groven. Med utstillingen ønsker kunstnerne å aktualisere Stortingsvalget høsten 2017 på en personlig og engasjerende måte. Samfunnets preg av nye maktkonstellasjoner …

 • 19:00 Veganpils på Smelteverket, Smelteverket

  Bli med på uformelt vegantreff på Smelteverket :)

 • 20:00 Slippfest: Utarm – Crawling Altars (Recordsofthefleshgod), Kafé Hærverk

  Records of the Fleshgod inviterer til slippfest for Utarm sitt nye album “Crawling Altars”, som utgis på LP (der de 100 første eksemplarene inkluderer et 14-siders hefte) og digitalt. Først lytter vi på albumet, og deretter fremfører Utarm et minimalistisk dronesett live. Og DJs fra plateselskapet spiller så relevant musikk. Det blir selvsagt mulig å kjøpe det nye albumet og andre utgivelser fra Records of the Fleshgod. www.recordsofthefleshgod.com

 • 21:00 The Altern80s Club, Rockefeller

  ▶▶ Åpningstid: 22:00-03:00 | Inngang: 50.- | Alder: 20 The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis. Hold deg oppdatert på: www.facebook.com/altern80s …