Kalenderen for søndag 20. august 2017

  • 10:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

    Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

  • 10:00 Gayclubbing / Skeivt Uteliv, Historisk museum

    Velkommen til storslått samling av bilder, videoer, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle “utelivet,” kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder, har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Norge i perioden 1950 – 2017.

  • 11:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

    Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

  • 11:00 Dance of darkness – workshop med Daisuke Yoshimoto, TRAFO – Oslo Teatersenter

    The Japanese Butoh-dancer, Daisuke Yoshimoto has collaborated and co-created performances with some of the most iconic names in Butoh. His workshop is a unique opportunity to gain new experience in the technique of improvisation and stage presence in the tradition of butoh work.

  • 11:40 Invitasjon til TV 2 sitt nye TV-program “Samme tid neste år”, Nydalen TV2-Studio

    ITV Studios og TV 2 er i gang med et nytt TV-program som heter “Samme tid neste år”, og vi vil gjerne invitere dere til å være publikum!

  • 12:00 Oslo reflections, CYAN salong

    Marianne Lind viser fotoutstillingen Oslo reflections på CYAN salong.

  • 12:00 HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til gruppeutstillingen
    Hollerud / Persson / Wahl Sund
    Vernissage fredag 11. august kl 18.
    Utstillingen står til 3. september.

  • 12:00 OSLOFJORD ECOLOGIES EXPERIENCE, RAM galleri

    Velkommen til Oslofjord Ecologies Experience Oslofjord Ecologies er et kunst- og forskningsprosjekt om kulturell og miljømessig bærekraft i en områdespesifikk kontekst, der økologi forstås som et mangfoldig prinsipp hvor miljø, sosial og mental likevekt er i samspill med hverandre. Samtidskunst suppleres av teknologi, radikal pedagogikk, biologi og utforskning av kulturarv for kunstproduksjon av eksperimentell og performativ art. Basert på tidligere Oslofjord Ecologies-verksted og samarbeid i de …

  • 12:00 “Flagget følger flesket” – ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Fredag 18. august kl. 19 åpner kunstnergruppen ANNEX utstillingen Flagget følger flesket. Utstillingen fyller hele Akershus Kunstsenter, og omfatter åtte større arbeider, i tillegg til et dagsarrangement foran Stortinget 23. august. Alle arbeidene er utviklet og produsert i felleskap, med unntak av maleriet Fri flyt (1994) av Rolf Groven. Med utstillingen ønsker kunstnerne å aktualisere Stortingsvalget høsten 2017 på en personlig og engasjerende måte. Samfunnets preg av nye maktkonstellasjoner …

  • 13:00 Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes & Bente Tømmerås i S9 Galleri, S9 Galleri

    Galleriet har gleden av å starte denne høstsesongen med en gruppeutstilling. Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes og Bente Tømmerås stiller ut maleri, tegning og installasjon. Alle utstillerne er tilknyttet det Det tverrfaglige kunstinstitutt (DTK) i Bærum. Vernissage lørdag 19.8 kl. 15.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

  • 14:00 Omvisning i Botanisk hage, Lids hus (tidl. Botanisk museum)

    Hver søndag fra mai til august er det gratis omvisning i Botanisk hage.

  • 14:00 Allmenningens Tragedi – Performance & Finissage for Oslofjord Ecologies Experience, RAM galleri

    For å feire Oslofjord Ecologies Experience og for å markere siste dagen av utstillingen, kom og ta del av " Allmenningens Tragedi " et performance foredrag av Cathrine Constanse Gjelsnes. Ryktet sier at Langøyene i Indre Oslofjord vil bli stengt neste år fordi det er behov for å få kontrol over forurenset jord. Den tidligere søppelfyllingen Langøyene har vært campingplass i femti år. Tyve års erfaring med øyliv fører til refleksjoner over allmenningen og menneskenaturens (u)ferdigheter i å …

  • 16:00 Invitasjon til TV 2 sitt nye TV-program “Samme tid neste år”, Nydalen TV2-Studio

    ITV Studios og TV 2 er i gang med et nytt TV-program som heter “Samme tid neste år”, og vi vil gjerne invitere dere til å være publikum!

  • 18:00 Søndagskos Quiz, Smelteverket

    Every Sunday @ 18.00 we host an easy going pub quiz.