Kalenderen for torsdag 24. august 2017

  • 10:00 HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til gruppeutstillingen
    Hollerud / Persson / Wahl Sund
    Vernissage fredag 11. august kl 18.
    Utstillingen står til 3. september.

  • 10:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

    Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

  • 10:00 Gayclubbing / Skeivt Uteliv, Historisk museum

    Velkommen til storslått samling av bilder, videoer, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle “utelivet,” kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder, har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Norge i perioden 1950 – 2017.

  • 12:00 Oslo reflections, CYAN salong

    Marianne Lind viser fotoutstillingen Oslo reflections på CYAN salong.

  • 12:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

    Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

  • 12:00 “Flagget følger flesket” – ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Fredag 18. august kl. 19 åpner kunstnergruppen ANNEX utstillingen Flagget følger flesket. Utstillingen fyller hele Akershus Kunstsenter, og omfatter åtte større arbeider, i tillegg til et dagsarrangement foran Stortinget 23. august. Alle arbeidene er utviklet og produsert i felleskap, med unntak av maleriet Fri flyt (1994) av Rolf Groven. Med utstillingen ønsker kunstnerne å aktualisere Stortingsvalget høsten 2017 på en personlig og engasjerende måte. Samfunnets preg av nye maktkonstellasjoner …

  • 13:00 Jeannette Christensen “Woman Interrupted”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Kunstplass 10 har gleden av å presentere Jeannette Christensen med utstillingen “Woman Interrupted”. VERNISSAGE: torsdag 18. mai kl. 19.00 – 21.00 Utstillingsperiode: 18.05. – 26.08. 2017 Åpent for publikum 18. – 28.5. og 23. – 26.8. og etter avtale. * Scroll down for information in English * På Kunstplass 10 presenterer Jeannette bl.a. en serie polaroidbilder og en ny geléinstallasjon. Utstillingen varer helt til 26. august. Det er uvisst hvordan geléinstallasjonen, med sin flyktige karakter, …

  • 13:00 Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes & Bente Tømmerås i S9 Galleri, S9 Galleri

    Galleriet har gleden av å starte denne høstsesongen med en gruppeutstilling. Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes og Bente Tømmerås stiller ut maleri, tegning og installasjon. Alle utstillerne er tilknyttet det Det tverrfaglige kunstinstitutt (DTK) i Bærum. Vernissage lørdag 19.8 kl. 15.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

  • 18:00 Introduction to meditation, Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo

    Thursday evening meditation course with Gen Kelsang Tubchen

  • 19:00 Classic Album Sundays presenterer MICHAEL JACKSON – Off the Wall (Epic, 1979) med Audun Vinger og …, Kulturhuset

    Michael Jackson er vår mann i august når vi legger hans gjennombruddsplate som soloartist, Off the Wall, på vårt audiofile alter i Laboratoriet på Kulturhuset. Etter en prat rundt MJ og musikken med Martin Bjørnersen (Klassekampen) og Audun Vinger (DN) hører vi gjennom hele platen, fra Don’t Stop ’Till You Get Enough til Burn This Disco Out, og fortsetter feiringen av et av tidenes beste popalbum med å rotere MJ-relatert materiale ut kvelden.

  • 20:00 William Bell, Cosmopolite

    Hans solodebut «You Don’t Miss Your Water (Until Your Well Runs Dry)», ble en av plateselskapets første store hits, og den dag i dag er det sett på som et av de fremste musikkeksemplene fra starten av soulens storhetstid. Nå har vi gleden av å presentere William Bell på Cosmopolite scene.

  • 20:00 Dromedar (NO) – musikkvideoslipp og konsert, Kafé Hærverk

    Dromedar slipper kunst-musikkvideoen ”Element Zero!!” og inviterer til videofremvisning og konsert.

  • 21:00 Miss Tati / ULYDIG, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Betong

    ULYDIG presenterer Miss Tati som første del av sin konsertserie på Betong, Chateau Neuf, 24. august! Den norsk/portugisisk/angolanske artisten Miss Tati albumdebuterte endelig tidligere i år med det passende titulerte albumet «Finally, Tati!» og bringer en unik miks av soul, hip hop og RnB.