Kalenderen for torsdag 31. august 2017

  • 09:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

    Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

  • 09:00 Stumme filmspor. Norsk spillefilm før 1920, Nasjonalbiblioteket

    Fra 1906 til 1919, da filmmediet var nytt og den nasjonale bølgen i norsk film på 1920-tallet ennå ikke hadde gjort seg gjeldene, ble det produsert 19 norske spillefilmer. Noen kun få minutter lange, andre varte opp mot halvannen time. Tre av filmene er bevart i nesten komplett form, og én i korte fragmenter.

  • 10:00 HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND, Galleri Norske Grafikere

    Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til gruppeutstillingen
    Hollerud / Persson / Wahl Sund
    Vernissage fredag 11. august kl 18.
    Utstillingen står til 3. september.

  • 12:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

    Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

  • 12:00 “Flagget følger flesket” – ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven, AKERSHUS KUNSTSENTER

    Fredag 18. august kl. 19 åpner kunstnergruppen ANNEX utstillingen Flagget følger flesket. Utstillingen fyller hele Akershus Kunstsenter, og omfatter åtte større arbeider, i tillegg til et dagsarrangement foran Stortinget 23. august. Alle arbeidene er utviklet og produsert i felleskap, med unntak av maleriet Fri flyt (1994) av Rolf Groven. Med utstillingen ønsker kunstnerne å aktualisere Stortingsvalget høsten 2017 på en personlig og engasjerende måte. Samfunnets preg av nye maktkonstellasjoner …

  • 12:30 Barsel og bøker: Rebecca Wexelsen og Kristin Storrusten, Deichmanske bibliotek, Majorstua

    Velkommen til boktreff i barseltiden! Diktdebutantene Rebecca Wexelsen og Kristin Storrusten snakker om bøkene sine, som handler om å få barn og det å være mor, fra barsel til alderdom. Amming, skriking, medbragt og følelsesutbrudd er velkomment.

  • 13:00 Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes & Bente Tømmerås i S9 Galleri, S9 Galleri

    Galleriet har gleden av å starte denne høstsesongen med en gruppeutstilling. Sissel Johansen, Camilla Gåre, Ronja Elvenes og Bente Tømmerås stiller ut maleri, tegning og installasjon. Alle utstillerne er tilknyttet det Det tverrfaglige kunstinstitutt (DTK) i Bærum. Vernissage lørdag 19.8 kl. 15.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

  • 14:00 Valgets Karaokebar, Spikersuppa

    Valgets Karaokebar er en egen karaokebod i Spikersuppa i Oslo, åpent på alle dager med bra vær! Der kan du synge nyskrevne låter til alle partier som kjemper om å komme inn på Stortinget. Låtene er basert på partienes egne partiprogrammer. I boden finnes en skjerm og mikrofoner der hvem som helst kan synge med.

  • 18:00 Introduction to meditation, Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo

    Thursday evening meditation course with Gen Kelsang Tubchen

  • 19:00 Melodica Festival Oslo 2017, Hvaskjer

    The first Melodica Festival Oslo was arranged last year, and we’re happy to invite you all to the 2nd edition! We have a great line-up, and are looking forward to share a handful of amazing songwriters with you!

  • 20:00 Deseized, Halcyon Days & Serenity Trace, Hvaskjer

    Negative Vibe Records presenterer:
    Deseized, Halcyon Days & Serenity Trace live på Hvaskjer 31.august!

  • 21:00 Piim (NO), Kafé Hærverk

    Våken igjen etter en liten blund. Melodiske lydlandskap. Stig på trommer og Bjørn på synth.

  • 21:00 Powerpop på Last Train: Family Values + Posterboys, Last Train

    Family Values og Posterboys spiller opp til dans og kickstarter helgen, og det som verre er, på hele Norges minste storstue, Last Train. Begge band leker for tiden i studio og vil ha med nytt låtmateriale til scenen denne kvelden. Ta turen ned på Last Train og forleng sommeren med i det minste én kveld. Forvent fuzz, melodiske hooks, vokalharmonier og tolvstrenger. La det bli powerpop til folket.