Kalenderen for lørdag 9. september 2017

 • 09:00 The Basic Airbrushing Technique for Beginners, Twisted Corner Rammemakeri og Galleri

  The “Basic Airbrushing Technique” workshop to be held on September 9th and 10th 2017, in the city of OSLO.

 • 11:00 Embrace- Jinen Butoh Workshop in Oslo, Grusomhetens Teater

  We are honored to welcome you to a 4 days intensive workshop at Grusomhetens Teater; a deep dive into the ocean of life giving dance, a journey of transformative butoh dance with live music guided by the world known butoh master Atsushi Takenouchi and his companion and sound artist Hiroko Komiya.

 • 12:00 Anja Carr: «FOIL», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  7 – 23 September 2017
  Exhibition opening Thursday 7 September 7 – 9 pm
  Wed – Sat 12 am – 5 pm and by appointment
  (Oslo Art Weekend 12 am – 6 pm)

  Catalogue text by Tommy Olsson:
  UNDERNEATH THE PINK; A DARKER SHADE OF PINK

 • 12:00 Andreas Siqueland – Sea Salt, Galleri Norske Grafikere

  Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen Sea Salt
  7. september 2017 der Andreas Siqueland viser nye grafiske arbeider på mellomleggspapir.

 • 12:00 Come have a look!, CYAN salong

  Store detaljer. Små detaljer. Ta deg tid til å sette pris på ting innimellom uten å alltid løpe forbi. Gå nærmere og la deg overraske over hva du kan finne. Eller rett og slett ta 1 skritt eller 100 bakover for å få et nytt perspektiv. Detaljer finner man både i stort og smått format.

 • 12:00 Anja Carr: «FOIL», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  7 – 23 September 2017
  Exhibition opening Thursday 7 September 7 – 9 pm
  Wed – Sat 12 am – 5 pm and by appointment
  (Oslo Art Weekend 12 am – 6 pm)

  Catalogue text by Tommy Olsson:
  UNDERNEATH THE PINK; A DARKER SHADE OF PINK

 • 12:00 Syverksted med Mari Melilot: Reparasjon, Deichman Hovedbiblioteket

  Har glidelåsen på yndlingsbuksa di gått i stykker? Fortvil ikke! Nå er Mari Melilots reparasjonskurs her.

 • 12:00 “Flagget følger flesket” – ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Fredag 18. august kl. 19 åpner kunstnergruppen ANNEX utstillingen Flagget følger flesket. Utstillingen fyller hele Akershus Kunstsenter, og omfatter åtte større arbeider, i tillegg til et dagsarrangement foran Stortinget 23. august. Alle arbeidene er utviklet og produsert i felleskap, med unntak av maleriet Fri flyt (1994) av Rolf Groven. Med utstillingen ønsker kunstnerne å aktualisere Stortingsvalget høsten 2017 på en personlig og engasjerende måte. Samfunnets preg av nye maktkonstellasjoner …

 • 12:00 Fest for framtida!, Nedre Foss Park

  En fest for framtida er en fest for alle! Musikk, litteratur, mat, kurs, workshops. Gå ikke glipp av Erlend Loe, Lars Lillo-Stenberg, Teknisk Museum, Too good to go, Restarters Oslo

 • 13:00 Cecilia Flaten / Heritage / 2. til 15. september 2017, S9 Galleri

  Cecilia Flaten er det magiske lysets formidler… Denne poetiske, chilenske maleren presenterer under utstillingen “Heritage” arbeider som kan oppleves som en meditasjon over noen av naturens aller vakreste elementer. Landskapene er inspirert av nordlyset, midnattssolen, arktis og også Patagonias eventyrlige lys.

 • 13:30 Valgets Karaokebar, Spikersuppa

  Valgets Karaokebar er en egen karaokebod i Spikersuppa i Oslo, åpent på alle dager med bra vær! Der kan du synge nyskrevne låter til alle partier som kjemper om å komme inn på Stortinget. Låtene er basert på partienes egne partiprogrammer. I boden finnes en skjerm og mikrofoner der hvem som helst kan synge med.

 • 14:00 Gutterball 2017, Revolver

  Rock & Spesialreiser presenterer Gutterball 2017

 • 15:30 Lørdagsopera – Verdi violence and Mozart madness, Musikk & Scenehuset

  En spennende operatisk reise gjennom menneskesjelens irrganger. Vold, galskap, sjalusi og kjærlighet er stikkordene når Ivonne og Rita Therese entrer scenen på Musikk & Scenehuset sammen med den eminente pianisten Olga. Blod, svette og tårer er oppskriften på musikalsk suksess og trekløveret skuffer ikke. Vi lover sterke scener og en musikalsk opplevelse du sent vil glemme. Du vil bl.a. få høre arier av Giuseppe Verdi du kaskje ikke har hørt før.

 • 16:00 Kunstnerpresentasjon – Andreas Siqueland, Galleri Norske Grafikere

  I utstillingen Sea Salt viser Siqueland nye grafiske arbeider på mellomleggspapir. Trykkeprosessen er gjort for hånd i et mobilt atelier som også har vært på reise. Gjentagelse og repetisjon er utgangspunkt for å undersøke forandring over tid. I presentasjonen vil Siqueland bl.a. snakke om hvordan han bruker maleri og grafikk til å oversette disse eksistensielle størrelsene i bilder.

 • 17:00 FEMINISTISK FILMKLUBB: Kan vi like Woody Allen? + Annie Hall (1977), Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Lillesalen

  Woody Allen er en av vår tids aller mest kjente filmskapere, og er høyt elsket av svært mange filmfans. Men er det helt uproblematisk, særlig som filmfeminist, å være fan av Hollywoods favorittnevrotiker?

 • 17:00 Saturday Live: Oslo Swingers Club!, Smelteverket

  Oslo Swingers Club varmer danseglade føtter med dristige toner som minner om den brennhete swingjazzen som herjet på 1930-tallet.

 • 18:00 Sart ansikt/hodeløs kropp, Rom for Dans

  Dette er et samarbeid mellom en danser og videokunstner som utforsker objekt og subjekt, hvordan vi tolker ting og identitet.

 • 19:00 Ny konsertforestilling av Maja S. K. Ratkje på Ultima, Kulturkirken Jakob

  I Revelations (This Early Song) søker den norske komponisten Maja S. K. Ratkje og forfatteren Aasne Linnestå etter essensen i tilværelsen og øyeblikkets flyktighet og skjønnhet. De undersøker også hvordan språket former hvem vi er. Maja S. K. Ratkje er en av Norges mest produktive samtidskomponister, og dessuten improvisator, vokalist og medlem av kvartetten SPUNK. Hovedsolist er mezzosopranen Marianne Beate Kielland, som ledsages av musikerne i Engegårdkvartetten.

 • 19:00 AFTR FEST 2017 – En feiring av alternativ musikk, Revolver

  AFTR FEST 2017 – En festival som feirer alternativ musikk over tre dager, 7-9. september på BLÅ, Revolver, Ingensteds og Kafé Hærverk i Oslo med over 25 liveartister og DJ-er

 • 19:00 AFTR FEST 2017 – En feiring av alternativ musikk, Ingensteds

  AFTR FEST 2017 – En festival som feirer alternativ musikk over tre dager, 7-9. september på BLÅ, Revolver, Ingensteds og Kafé Hærverk i Oslo med over 25 liveartister og DJ-er

 • 20:00 Malvina Band´s Rocka SoulBluesFest + Fasteresther´s BygdePunk, Gamla

  Malvina Band´s Rocka SoulBluesFest + Fasteresther´s BygdePunk

 • 22:00 Supersilent med markering av 20-årsjubileum på Ultima, Kulturhuset Sentralen

  Trompetisten og sangeren Arve Henriksen, komponist og tangentspiller Ståle Storløkken og Helge Deathprod Sten på elektronikk har i 20 år improvisert frem musikk i skjæringspunktet mellom avantgarde, støy og jazz. På Ultimafestivalen markeres improv-trioens jubileum med konsert i Sentralens marmorsal og en installasjon i Emanuel Vigeland mausoleum. Bli med på feiringen! Billetter i salg nå.

 • 23:00 AFTR FEST 2017 – En feiring av alternativ musikk, Kafé Hærverk

  AFTR FEST 2017 – En festival som feirer alternativ musikk over tre dager, 7-9. september på BLÅ, Revolver, Ingensteds og Kafé Hærverk i Oslo med over 25 liveartister og DJ-er