Kalenderen for onsdag 24. oktober 2018

  • 10:00 Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli, Galleri Norske Grafikere

    Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli jobber begge med selvbiografiske tegneserieprosjekt.

    I oktober stiller de ut sammen på NG hvor de vil flytte inn med hver sin arbeidspult og skape et lite atelierfelleskap som ramme for utstillingen.

  • 12:00 Tor Børresen | Skulptur og gevær, Oslo Kunstforening

    Oslo Kunstforening er glade for å ønske Tor Børresen velkommen tilbake med en separatutstilling som presenterer nye så vel som eldre arbeider i en omfattende installasjon.

  • 12:00 Ahmed Umar «Å bære det stygge ansiktet», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

    Kunstplass er stolte over å presentere Ahmed Umar med utstillingen «Å bære det stygge ansiktet» som åpner 18.10. kl. 19.00. Utstillingen varer til 11.11. og en del av Oslo World Festival 30.10. – 4.11. I denne perioden er det også flere arrangement i samarbeid med Oslo World. bl.a. seminaret «Freedom to whom?» på Nobels fredssenter 31.10. og boklansering med Zanele Muholi på Kunstplass 1.11.

  • 13:00 Tone Hermansen & Anniken Sandvig / 20.10 til 2.11, S9 Galleri

    Tone Hermansen og Anniken Sandvigs flotte utstillingen åpner lørdag 20. oktober kl. 15.00. Hjertelig velkommen til vernissage. Ellers vil utstillingen være mulig å se onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. fredag 2. november. Følg linken og les mer.

  • 17:00 Hur vi kan løse våre mennskelige problemer, Nordic Kadampa Meditation Centre

    • Finn metoder for å løse våre problemer som virkelig fungerer.
    • Bli en positiv og inspirerende person.
    • Oppdag meditasjon for å endre ditt syn på verden.

  • 18:00 Smelteverket Pub Quiz, Smelteverket

    Every Wednesday at Smelteverket. Test your mind! General knowledge quiz starts at 18.00 and music quiz starts at 20.00 (ish). Teams of 5. Reservations recommended!

  • 18:00 Filmserie: Å våge å leve – en samtale om frihet, vandring og kjærlighet, Cinemateket

    Skal vi bli, eller skal vi dra? Hva er konsekvensene? Dilemmaet er til å ta og føle på i alle disse fire filmene. En som flykter forlater ikke bare hjemmet sitt – familie og venner, men også smaker, dufter og lyder, små og store ting som skaper savn. Når et helt liv er blitt rykket opp med røttene, kan sårene leges? Migrasjon fører til fragmenterte familier og identiteter – men også nye måter å holde sammen på.

  • 18:00 Underskogsstrikkepøbb onsdag 24.10., Tamara

    Bilde ærlig og redelig stjært herfra Noen forbanner høsten, andre bruker den til å pakke hele seg inn i strikketøy. De vanlige underskogsstrikkepøbbanbefalingene gjelder: Ikke for intrikat mønster pga. mulig promille og ikke for mørkt garn pga. romantisk belysning. Eller lev farlig. Det skåles uansett hver gang noen må rekke opp. Hekling, makramé, nupereller, broderi, knipling, brikkevev og lignende er også lov å drive med. Anbefaler imidlertid ikke å ta med rokken eller ambolten. Vi møtes på …

  • 18:00 Eksplosive våpen dreper – foredrag, Deichmanske bibliotek – Torshov

    Deichman Torshov har i høst en foredragsrekke i samarbeid med Oslo Folkeakademi. Onsdag 24. oktober kl 18 holder Norsk Folkehjelp foredrag om sitt arbeid i krig.

    Arrangementet er gratis og holdes i samarbeid med Oslo Folkeakademi og Norsk Folkehjelp.

  • 19:00 Dans for voksnes MEKKEKLUBB – for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel!, Notam

    Vårsemesteret byr på flere superpopulære mandagsmekkedager på NOTAM hver tredje uke.

  • 19:00 Avlyst Quiz med Underlaget #35, Salt Art-Music

    Ny Ramsalt-quizrunde hvor Underlaget stiller. Selv om vi vant forrige forrige gang, legger vi vekt på det sosiale og at dette er et lavterskelarrangement. Les mer om quizen på eventets FB-side. Maks fem stykker til laget. Dette er en lavterskelquiz, der fokuset er det sosiale.

  • 20:00 Filmserie: Å våge å leve – en samtale om frihet, vandring og kjærlighet, Cinemateket

    Skal vi bli, eller skal vi dra? Hva er konsekvensene? Dilemmaet er til å ta og føle på i alle disse fire filmene. En som flykter forlater ikke bare hjemmet sitt – familie og venner, men også smaker, dufter og lyder, små og store ting som skaper savn. Når et helt liv er blitt rykket opp med røttene, kan sårene leges? Migrasjon fører til fragmenterte familier og identiteter – men også nye måter å holde sammen på.

  • 21:00 Silent Disco Club Oslo, Kulturhuset (Youngstorget, Oslo)

    Silent disco betyr som regel timevis med dansing, skamløse hits og evig lange køer. Konseptet som allerede har eksistert noen år i blant annet USA og flere storbyer i Europa har de siste årene også tatt helt av i Bergen. Nå skjer det endelig i OSLO ❤️

    Konseptet er såre enkelt og sinnsykt morro!