Kalenderen for fredag 16. november 2018

 • 10:00 ØISTEIN BLYANT, Galleri Nobel

  Kunstneren kommer i galleriet og tegner karikatur av deg! LØRDAG 17/11-18 KL 12 – 14 ØISTEIN «BLYANT» KRISTIANSEN stiller ut malerier, originale tegninger og trykk! Utstillingen står fra 10. – 18. November – SISTE HELG! Ta med barna på en morsom utstilling her på Galleri Nobel!

 • 12:00 Tor Børresen | Skulptur og gevær, Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er glade for å ønske Tor Børresen velkommen tilbake med en separatutstilling som presenterer nye så vel som eldre arbeider i en omfattende installasjon.

 • 12:15 Lunsj med kultur: Ludometro – akustisk (jazz), Universitetet i Oslo, Georg Sverdrups hus (UB)

  Ludometro er et jazzinspirert band som starta opp for et år siden. De har siden det spilt på diverse festivaler og arenaer, blant annet på Rockefeller. Pianisten Aksel Krystad og vokalisten Guro Kverndokk skal fremføre noen jazzstandarder og egenskrevne låter.

 • 13:00 Odd Knoph / 3. til 16. november i S9 Galleri, S9 Galleri

  «Boken – ikke bare som formidler, men også som gjenstand, er fasinerende. Gamle bøker med skinnrygg og gullskrift, kanskje gullsnitt i tillegg, det er et klenodium i seg selv. Likeledes de vakkert dekorerte permer. Det er høytid å holde en slik bok i hånden. Ja, bokhyllen er en verden til berikelse på flere måter. Utstillingen for øvrig spenner fra Skagens vide utsyn til det mørke rom med stearinlys. Fantasien er gratis.»

 • 16:00 Juletapas På Smelteverket, Smelteverket

  Vær ute i god tid og forhåndsbestill ditt julebord på Smelteverket i dag!

 • 17:30 Avlyst Testing av spisesteder: Katla, Katla

  Vi tester den islandske kokken Atli Mar Yngvasons nye restaurant som er en videreføring av Pjoltergeist. Det benyttes nordiske råvarer blandet med smaker og teknikker fra Asia og Latin-Amerika.

 • 19:30 BESKJED FRA GRAVEN, Oslo Nye Teater – Teaterkjeller’n

  Beskjed fra graven er Detekteamets sjette “mord til maten-forestilling”. Velkommen til en spennende krimteateropplevelse i Oslo Nye Teaterkjeller’n – Detekteamets faste spillested!

 • 20:00 Astrosaur & Uncanny på Subscene, Sub Scene

  Fredag 16.11.18 // Fri alder // CC: 120 18+ / 60 u18 // Dørene åpner 20:00 Astrosaur er en instrumental powertrio fra Oslo, som med store mengder fuzz og et hypnotisk liveshow utforsker ukjente soniske galakser. Metal Hammer Germany oppsummerer bandet slik: “Instrumental post-rock doesn’t even come close to do the band justice. The influences that have found their way into the sound landscapes are simply too copious. Sometimes spherically drifting, sometimes jazzily expansive, sometimes bluesy …

 • 21:00 Avind + Terje Torkellsen, Revolver

  To konserter i kjellern på Revolver! Bra greier!

 • 22:00 Monument spesial: SVRECA, BENDIK BAKSAAS, JO DAVID, BLÅ

  Monument inviterer til en spesial-versjon av klubbserien på Blå. Denne gangen med improvisert ambient konsert, og techno artisten Svreca fra Spania.