Kalenderen for torsdag 26. april 2018

 • 12:00 Slow/Fast Cycle, AKERSHUS KUNSTSENTER

  Kunstnere: Ove Kvavik, Jorunn Hancke Øgstad, Randi Furuberg, Hyslom (Itaru Kato, Fuminori Hoshino, Yuu Yoshida), Farhad Kalantary, Daisuke Kosugi, Per Kristian Nygård og Richard Alexandersson.

 • 12:00 Hanne Ekkeren ”Borderline”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Kunstplass er stolt over å presentere Hanne Ekkeren med prosjektet ”Borderline”, som tar utgangspunkt i fenomenet grenser og refererer til både et fysisk og mentalt grenseland. Utstillingen består av en serie objekter bygget opp av barnåler, funnet materiale og fotografi.

 • 12:00 Meet the residents, PRAKSIS

  Seminaret introduserer en internasjonal tverrfaglig gruppe med bakgrunner innenfor visuell kunst, kunsthåndverk, mote og etnografi, som sammen skal utforske temaer rundt kroppsutsmyknings rolle i relasjon til uttrykk av kjønnsidentitet. Deltagerne vil gi en kort presentasjon av sin praksis, etterfulgt av en Q&A og videre diskusjon. Kom å bli bedre kjent med: Tone Bjerkaas (NO), Auli Laitinen (SE), Matt Lambert (USA), Benjamin Lignel (FR), Nanna Melland, Darja Popolitova (EE), Aleyda Rocha …

 • 12:00 Geir Stadheim Trådløs kommunikasjon siste dag 6 mai, Galleri LNM

  Geir Stadheim
  Trådløs kommunikasjon
  Geir Stadheim viser en serie små og mellomstore akrylmalerier på papir og lerret. Verkene har et figurativt utgangspunkt og forestiller menneskefigurer, natur, bygninger og elementer av industriell karakter.
  Tekst: Daniel Østvold

 • 13:00 Omstart! En ny kulturmelding., Litteraturhuset

  Hva ønsker det flerkulturelle feltet å se i den nye kulturmeldingen som skrives i år? Og hvem skal kulturen være til for i fremtiden? Dette er tema for TrAPs årlige dialogmøte om kulturpolitikk.

 • 13:00 M. M. MALVIN / 21. april til 4. mai 2018, S9 Galleri

  M. M. Malvin er kanskje mest kjent for sine særegne Oslomalerier. Denne gangen er det imidlertidig noe helt annet vi skal få se ! Velkommen til vernissage lørdag 21. mai kl. 15.00 til 17.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 4. mai.

 • 15:00 ORP2-utstillingen IV og Open Video VIII, Atelier Nord ANX

  I forbindelse med Oslo Open 2018 deltar kunstnere med tilhold i atelierfellesskapet Olaf Ryes Plass 2 (ORP2) i en gruppeutstilling på Atelier Nord ANX, ORP2-utstillingen IV. Samtidig vises videoprogrammet Open Video VIII kuratert av Janne Talstad.

 • 16:30 The Gatsby Maze Escape Room Performance, Torshov

  I The Gatsby Maze tar du og dine venner på dere rollen som “Tids Agenter” og reiser tilbake i tiden for å endre utfallet av historiske hendelser. Gjennom mysteriene dere avslører og forandringene dere da gjør forbedres forhåpentligvis historien og således nåtiden.

 • 18:00 Oslo Tangos nye kurs vinter 2018, Center for Afrikansk Kulturformidling (CAK)

  Vil du danse tango! Her kan du begynne.

 • 18:00 Tsjernobyldagen 2018: Hva med det norske atomavfallet?, Litteraturhuset, sal Nedjma

  Torsdag 26. april arrangerer IKFF i samarbeid med Naturvernforbundet, Natur og ungdom, og Nei til atomvåpen møte på Litteraturhuset i Oslo om framtiden for atomkraft og atomavfall i Norge.

 • 18:00 Kadetten og Skral: Lanseringsfest, Vippa

  Kadetten og Skral Festival presenterer: Lanseringsfest! Sommerens festivalprogrammer er ferdigstilt og vi inviterer venner og kjente til en hyggelig kveld fylt med live acts, djing og gode vibber på VippaOslo. Kom gjerne innom etter jobb, på Vippa er det et stort utvalg av mat og drikke!

  CC: Gratis
  Aldersgrense: 18 år

 • 18:00 KLUBB PIX: Gratis førpremiere på ISLE OF DOGS, Saga kino

  Oslo Pix inviterer til gratis førpremiere av Wes Andersons nye film!

 • 19:00 LiveACT 2018, Kulturkirken Jakob

  LIVE ACT- oppdag fremtidens artister under Norges største studentdrevne musikkfestival!

  I tradisjonens tro, skal vi gjennom tverrfaglig samarbeid, vise Oslo og musikk-Norge hva vi på Westerdals- Høyskolen Kristiania koker opp i vår kreative lille fabrikk.

  Ved bruk av Oslos beste scener: Kulturkirken Jakob, John Dee, Blå og Campus Fjerdingen, skal vi i løpet av 4 dager introdusere talentene våres, gjennom denne gratis musikkfestivalen.

 • 19:00 Oversettbar: Japan, Deichman Hovedbiblioteket

  Oppdag japansk litteratur!

 • 19:00 Mendelssohn & venner! Oslo Vokalensemble og Chorus Felix, Vestre Aker Kirke

  Oslo Vokalensemble, Chorus Felix og dirigent Ida Cecilie Holm inviterer til en konsert viet musikk av komponister fra romantikken. Mendelssohns Drei geistliche Lieder, Op. 96, for kor, orgel, strykere og mezzo-solist er konsertens hovedverk.

 • 19:00 Ukul Bingo FEAT Mr.Orkester, No. 53

  Ja da ere det tid for Bingo igjen, så nå håper vi virkelig at dere tar med dere spenn..!

 • 19:30 KORK i Aulaen – David Cooper, Universitetet i Oslo, Sentrum, Domus Academica, Universitetets Aula

  Miguel Harth-Bedoya, dirigent David Cooper, horn Alberto Ginastera: Variaciones concertantes Richard Strauss: Konsert for horn og orkester nr. 1 Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr. 39 Hornisten David Cooper er i byen! I likhet med KORKs sjefdirigent, fikk han sin utdannelse fra Curtis Institute, og vi vil tro at det er et foreløpig høydepunkt i karrieren å blir solohornist i et av verdens aller beste orkestre, selveste Berlin-filharmonien. De som kjenner sin besøkelsestid vil få Cooper i …

 • 20:00 Vardøgr pres: Maggot Farm (release) + Kvesta, Det Norske Studentersamfund/Chateau Neuf, Klubbscenen

  Vardøgr er tilbake etter en lang påskeferie, og vi har gleden av å by på en vaskekte THRASH-kveld! Ta med gode venner og et mørkt sinnelag, og gjør dette til en torsdag vi seint glemmer!

  CC: 0,- / 100,- (Medlem/ikke-medlem på Chateau Neuf)

 • 20:00 Mundo Lingo Oslo, Smelteverket

  We are happy invite you to Smelteverket to hang out, network, make friends and practice your language skills.

 • 21:00 MEMO (Mobilee, Bedrock, Yoshitoshi) + Eric Small, Elefant – Kulturkartellet

  MEMO (Mobilee, Bedrock, Yoshitoshi)
  Eric Small (Small Records / Elefant)

  Thursday 26th of April • ID 22 • 9 p.m. to 3:15 a.m

 • 22:00 EN PERFEKT POPKVELD PÅ LAST TRAIN, Last Train

  Time Lodgers og Astroburger skal endelig gjøre den drømmekonserten som de har planlagt , og utsatt , i like mange år.