Kalenderen for torsdag 17. oktober

 • 13:00 Gro Anita Steinheim Tveit & Liv Katrine Steinheim / 12. til 25. oktober 2019, S9 Galleri

  Gro Anita og Liv Katrine har jobbet sammen med kunstprosjekter i 6 år i innland og utland. Som søsken med sterke bånd til familien og en kreativ barndom, så er det kunstneriske samarbeidet en naturlig og viktig del av livet. Søskenparet hadde sin aller første utstilling nettopp her på S9 Galleri, og gjensynsgleden er stor når det nå er på tide med en ny fellesutstilling i Sverdrupsgate.

 • 16:20 Gratis 20 minutter meditasjon (norsk), Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Take a break from the busyness of daily life and enjoy 20 minutes of rest and relaxation.

 • 18:00 Mahamudra:Take a Journey Inside, Nordisk Kadampa Meditasjonssenter

  Buddha explained many methods to liberate ourself and others from suffering. Of these, the uncommon instructions of Tantric Mahamudra of the Ganden Oral Lineage are an especially powerful way to purify our mind quickly and to reach our fullest potential, the supreme bliss of enlightenment.

 • 19:00 “Sweatshop Aleppo” – Teaterforestilling, VEGA SCENE

  Vi møter tre frivillige som leter etter båtflyktninger et sted langs Middelhavet. Mens de venter gjenopplever de historiene til to unge jenter som syr redningsvester i en kjeller på en tekstilfabrikk i Tyrkia, og en sanndrømt gutt som er innesperret av krigen i Syria. Ungdommene drømmer alle om frihet til å være sammen og bevege seg fritt. Om å kunne gjøre helt vanlige ting som å møte den man er forelsket i, eller få vite hvor familien befinner seg.

 • 19:00 Archive, Rockefeller

  Sakset fra Rockefeller sine sider: Elektro-triphop-shoegaze-kollektivet Archive feirer 25-årsjubileum med deluxeboks og sjeldent norgesbesøk. London-bandet har gjennom tolv studioalbum og en 25-årig karriere virkelig gitt næring til beskrivelsen som eklektiske. For uinnvidde kan de settes i bås med samtidige artister som Massive Attack, Portishead og Radiohead, men Archive har byttet sound, musikalsk visjon og besetning så mange ganger at publikum aldri har kunnet forutsi hva som har vært neste …

 • 19:30 Nordic Black Theatre “Maya Angelou – Black Woman Rising”, CAFETEATRET

  Nordic Black Theatre production about the great poet, singer, writer and activist Maya Angelou

 • 19:30 Johan Kvandal 100 år, Universitetet i Oslo, Sentrum, Domus Academica, Universitetets Aula

  Vi feirer Johan Kvandals 100-årsdag, sammen med to etablerte ensembler, strykestudenter ved NMH og klaversolist Ole Kristian Haagenrud.