Kalenderen for søndag 24. mars 2019

 • 11:00 Tøyen Impro – Improteater Nivå 2, Kulturstedet

  For deg som har tatt nybegynnerkurset og vil lære mer!

 • 11:30 Kreativt familieverksted, Astrup Fearnley Museet

  Bli med på kreativt familieverksted for store og små!

 • 12:00 LUI (Helle Louise Kierkegaard) «Kiss the Earth», Galleri Nobel

  Nye malerier 23. – 31. Mars 2019 Velkommen til vernissage: Lørdag 23/3 kl 12-15

 • 12:00 Koppen & Jorkjen – Soft Awakening, Galleri Kladden

  Våren kommer. Liker du saftige frukter? Utstilling og en ritualistisk performance under åpningen av duoen Koppen & Jorkjen (Henrik Koppen, Finn Adrian Jorkjen).

 • 12:00 Utstilling: BAROQUE GROTESQUE – for synhets glede, Galleri Schaeffers Gate 5

  Kunstfotografi utstillingen Baroque Grotesque av norsk-amerikaneren Tom Garretson søker en ny formell poesi som bærer skjønnhet frem til hvor styggheten befinner seg. Ved å bruke kjente historiske gjenstander fra oldtidens kunst og arkitektur i både Hellas og Roma, samt fra renessansen og barokkens tid, fusjonerer Garretson disse fotografiske bildene med manipulerte “stygge” figurative gjenstander av moderne tider. Dette resulterer i en visuell transformasjon der publikumets gjenkjennelse og fantasi går hånd i hånd. Barok Grotesque – For synets glede.

 • 12:00 Martin White & Matthew Berka «Is this OK?», Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er veldig glad for å kunne presentere «Is this OK?», et samarbeid mellom den Oslo-baserte australske kunstneren Martin White og den London-baserte australske kunstneren Matthew Berka. Kunstnerne vil skape en performativ og romorientert videodokumentar gjennom utstillingsperioden – hvor Oslo Kunstforening gjøres til gjenstand for undersøkelse.

 • 12:00 VICTOR LIND «HVA BETYR DET AT MARTIN HEIDEGGER ER VESTENS STØRSTE TENKER I DET 20. ÅRHUNDRET?», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Møtene mellom Celan og Heidegger reiser påtrengende spørsmål om forhold mellom kunst, filosofi, politikk og etikk, som er aktuelle i Vestens situasjon i dag: Er kunst et uttrykk for filosofi? Bør en filosofi også vurderes etter sine politiske påstander? Kan filosofen forsvare det uhyrlige og samtidig være ‘stor’? Hvorfor leter poeten etter etiske svar?

 • 13:00 Renate Eckstrøm Larsson / INTO the WOODS /16. til 29 mars 2019, S9 Galleri

  Om utstillingen INTO the WOODS sier Renate Eckstrøm Larsson: Jeg maler ofte jenter som går ut i verden eller skogen, sårbare, nakne, bare utstyrt med vårt forbrukssamfunns effekter, som store handlebager og joggesko. Stirrende, stående, på vei, sittende på en stubbe i landskapet. Velkommen til vernissage lørdag 16. mars kl. 15.00 til 17.00. Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

 • 17:00 Klassisk på Kampen – Skuggsystrar, Kampen Bistro

  SKUGGSYSTRAR (https://skuggsystrar.com/) er tilbake på Kampen Bistro denne søndags ettermiddag den 24. mars.

  Denne* KLASSISK PÅ KAMPEN* aften har vi plukket ut noen av våre fantastiske kvinnelige komponistgenier. Disse damer som samhället lenge skygget og dermed fratatt muligheterna til å virke og bli hørt. Dette vil vi Skuggsystrar endre på!

 • 18:00 Åpen Mikrofon, Café Mir

  Kom å opptre med sang, dikt eller syng om alkohol. En hyllest eller en nidvise til dette sagnomsuste stoffet. Man står fritt til å vri og tøye tema i ulike retninger.

  Etter pause kan man lese blanda-drops-tekster!

 • 18:00 Åpen Mikrofon om Alkohol, Café Mir

  Kom og opptre med sang, dikt eller syng om alkohol.
  En hyllest eller en nidvise til dette sagnomsuste stoffet.

  Man står fritt til å vri og tøye tema i ulike retninger.

  Et vennligsinnet publikum og talentspeidere er hjertelig velkomne.
  Her kan kontakter knyttes og gode ting skje.

 • 18:00 Whistling in the Dark, Norges Musikkhøgskole, Levinsalen

  Verk av komponistane Donald Crockett, Anna Linh og Eivind Buene, framført av lærarar og studentar ved NMH, og svenske Camerata MHI leia av Magnus Ericsson.

 • 18:00 The big fat pop culture quiz, Smelteverket

  Popkulturquiz på engelsk og norsk

 • 20:00 Susanna & the Brotherhood of Our Lady Plateslipp på Kampenjazz, CAFETEATRET

  Susanna er invitert til å være Residerend Kapellmester hos Kampenjazz i 2019. Tredje og siste konsert i serien blir UTGIVELSESKONSERT med:

  Susanna & the Brotherhood of Our Lady