Kalenderen for fredag 8. mars 2019

 • 10:00 LilleKunst//PEACETU, LilleKampen

  Tropical wood
  Skulptur-canvas av halvabstrakte tropiske fugler – originale og håndlaget av den brasilianske street art kunstneren PEACETU

 • 11:00 Påfyll: Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller (NB! Påmelding), Deichman Nydalen

  Velkommen til Påfyll på den internasjonale kvinnedagen! Unni Rustad og Irmelin Wister skal diskutere kvinnekamp med boka “Vi var mange. Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller” som utgangspunkt.

  Med frokostforedragsserien Påfyll tilbyr Deichman gratis påfyll til kropp og sinn gjennom solide, opplysende og engasjerende foredrag i kombinasjon med enkel brødmat, frukt og kaffe. Velkommen!

  Arrangementet er gratis. Påmelding på telefon (41698032), e-post (nydalen@deichman.no) eller i biblioteket.

 • 12:00 Oslo Internasjonale Teaterfestival 2019, Black Box Teater

  Oslo Internasjonale Teaterfestival has been the pulsing heart of Black Box teater’s spring season since 2013. Daring and surprising, it’s become an annual rendez-vous for performing arts in Oslo in March.

 • 12:00 Martin White & Matthew Berka «Is this OK?», Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er veldig glad for å kunne presentere «Is this OK?», et samarbeid mellom den Oslo-baserte australske kunstneren Martin White og den London-baserte australske kunstneren Matthew Berka. Kunstnerne vil skape en performativ og romorientert videodokumentar gjennom utstillingsperioden – hvor Oslo Kunstforening gjøres til gjenstand for undersøkelse.

 • 12:00 VICTOR LIND «HVA BETYR DET AT MARTIN HEIDEGGER ER VESTENS STØRSTE TENKER I DET 20. ÅRHUNDRET?», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Møtene mellom Celan og Heidegger reiser påtrengende spørsmål om forhold mellom kunst, filosofi, politikk og etikk, som er aktuelle i Vestens situasjon i dag: Er kunst et uttrykk for filosofi? Bør en filosofi også vurderes etter sine politiske påstander? Kan filosofen forsvare det uhyrlige og samtidig være ‘stor’? Hvorfor leter poeten etter etiske svar?

 • 12:12 Babyomvisning, Astrup Fearnley Museet

  Bli med på babyomvisning på Astrup Fearnley Museet!

 • 13:00 Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte / 2. til 15. mars 2019, S9 Galleri

  Iris Korsnes, Cicilie Risåsen og Ruta Naujalyte byr på tegning, fotografi og tekstilarbeider med mer under denne spennende utstillingen! Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 til 17.00 ! Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Kan oppleves t.o.m. 15. mars!

 • 14:00 Kvinnedagsutstillingen 2019 “En hyllest til kvinnene”, Galleri Nobel

  Dette er en hyllest til våre kvinnelige kunstnere bosatt i Norge og vi har invitert de til en egen utstilling som åpner på kvinnedagen 8. mars.

 • 14:00 Love dares you to care for the people on the edge of the night, Oslo Kunstforening

  Alle er invitert til å delta i en åpen diskusjon fasilitert av interesseorganisasjoner for sexarbeidere og Oslo Kunstforening. Målsetningen er å finne måter for offentlige kulturinstitusjoner å sameksistere med sexarbeid i Kvadraturen på og for å uttrykke solidaritet med sexarbeidere i området.

 • 18:00 8. marstoget 2019, Youngstorget

  Vi er ikke i mål ennå, men må fortsatt slåss for likestilling og like rettigheter og muligheter for alle.

 • 18:30 While You Sleep (excerpt from a Jouvay dream), CAFETEATRET

  Performance piece about the need for a ritual to keep the souls of the millions of enslaved Africans who perished in the waters during the transatlantic journey from coming back to haunt us.

 • 19:00 Kalandra / Verkstedet, Verkstedet Bar

  Kalandra er ledet av tre musikere med en delt lidenskap for det særegne. Sammen vever de intrikate melodier inn i et forlokkende og frigjørende lydbilde med en unik miks av nordisk folk, popmusikkens hooks og det experimentelle. Bandet har varmet opp for artister som Eivør, Wardruna og Gåte, og med sine teatralske liveopptredener forhekser Kalandra sine lyttere og tar dem med inn i trolsk univers.

 • 19:00 Dj Jan Mayen + The Ish, Pink Monkeybirds & The Boners, Café Mir

  The Ish, Pink Monkeybirds & The Boners er en legering som kommenterer 60-70- talls psych og streit heavy. En herlig blanding av riff og grooves ispedd blåsere og andre godsaker. Konserten starter 21. Før og etter konserten spiller Jan Mayen fra HMD Records skiver i kjent stil, streit men ustreit.