Kalenderen for lørdag 9. mars 2019

 • 09:30 Minikonferanse 9.3. om Heidegger og de svarte heftene, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Heideggers såkalte Svarte hefter (2014 –) som inneholder aforismer og tekststykker fra 30- til 70-tallet, har gjenopplivet kontroversen om Heideggers nazisme og antisemittisme. Konferansen tar utgangspunkt i spørsmålet som blir stilt av Linds verk, og de innledende fagfilosofene vil utforske de svarte heftenes betydning for vår forståelse av Heideggers tenkning fra ulike perspektiver.

  Innledere: Hans Ruin, Hein Berdinesen, Lars Petter, Storm Torjussen, Anne Granberg,
  Lars Holm-Hansen, Ørjan Steiro Mortensen, Nils Gilje, Rune Fritz Nicolaisen og Gustav Jørgen Pedersen.

 • 10:00 LilleKunst//PEACETU, LilleKampen

  Tropical wood
  Skulptur-canvas av halvabstrakte tropiske fugler – originale og håndlaget av den brasilianske street art kunstneren PEACETU

 • 10:00 Improteater for nybegynnere – helgekurs, Kulturstedet

  En leken og trygg introduksjon til improvisert teater.
  For deg som har ingen eller litt erfaring med drama eller teater fra før.

 • 11:00 Kvinnedagsutstillingen 2019 “En hyllest til kvinnene”, Galleri Nobel

  Dette er en hyllest til våre kvinnelige kunstnere bosatt i Norge og vi har invitert de til en egen utstilling som åpner på kvinnedagen 8. mars.

 • 12:00 Oslo Internasjonale Teaterfestival 2019, Black Box Teater

  Oslo Internasjonale Teaterfestival has been the pulsing heart of Black Box teater’s spring season since 2013. Daring and surprising, it’s become an annual rendez-vous for performing arts in Oslo in March.

 • 12:00 Martin White & Matthew Berka «Is this OK?», Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er veldig glad for å kunne presentere «Is this OK?», et samarbeid mellom den Oslo-baserte australske kunstneren Martin White og den London-baserte australske kunstneren Matthew Berka. Kunstnerne vil skape en performativ og romorientert videodokumentar gjennom utstillingsperioden – hvor Oslo Kunstforening gjøres til gjenstand for undersøkelse.

 • 12:00 VICTOR LIND «HVA BETYR DET AT MARTIN HEIDEGGER ER VESTENS STØRSTE TENKER I DET 20. ÅRHUNDRET?», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Møtene mellom Celan og Heidegger reiser påtrengende spørsmål om forhold mellom kunst, filosofi, politikk og etikk, som er aktuelle i Vestens situasjon i dag: Er kunst et uttrykk for filosofi? Bør en filosofi også vurderes etter sine politiske påstander? Kan filosofen forsvare det uhyrlige og samtidig være ‘stor’? Hvorfor leter poeten etter etiske svar?

 • 13:00 Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte / 2. til 15. mars 2019, S9 Galleri

  Iris Korsnes, Cicilie Risåsen og Ruta Naujalyte byr på tegning, fotografi og tekstilarbeider med mer under denne spennende utstillingen! Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 til 17.00 ! Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Kan oppleves t.o.m. 15. mars!

 • 14:00 Filmvisning og panelsamtale: On the Basis of Sex, VEGA SCENE

  Visning av spillefilmen On the Basis of Sex (om Ruth Bader Ginsburg) og panelsamtale med Karin Bruzelius og Ida Jahr

 • 15:00 Lørdgsopera – Dramatic Divas, Gamle Raadhus

  Highlights fra de vakre og spektakulære italienske operaer som La Gioconda, Adriana Lecouvreur og Aida.

 • 20:00 Revolutionary Army of the Infant Jesus (UK), support: Alwanzatar, Sub Scene

  Revolutionary Army of the Infant Jesus Siden 1985 har Revolutionary Army of the Infant Jesus blandet salmer og rock, folk og ambient, hellig og profant, hedensk og kristent, protestantisk og ortodokst. Musikken er både intens og meditativ, liturgisk og spirituell uten å noensinne være prekende. Formasjonen fra Liverpool har et knippe halvlegendariske utgivelser bak seg, og nyter status som en av den esoteriske undergrunnens store kultband. De lå i dvale i mange år men har siden 2014 gjort noen …

 • 20:00 Billy Cobham: The Crosswind’s Project, Cosmopolite

  Jazz Fusion pioneeren omtales ofte som verdens raskeste trommis, og ikke uten grunn. For anledningen vil han presentere et av hans mest kjente prosjekter gjennom tidene!

 • 20:00 Steinars Show, Henriken

  Velkommen til en kveld fylt med humor, poesi og musikk! Velger du å ta vorspielet på Henriken, får du standup, sketsj, karakterkomedie, improvisert teater, slampoesi og hiphop!

 • 20:00 Supersofa, Café Mir

  Stor dynamikk og ørevennlige låter med lure tekster sunget med bergensk utestemme. Det er mye god energi i både musikken og på scenen. ‘Drittøffe låter, og herlige refrenger man bare må synge med på!’ Sånn beskriver Rikard, eieren av Tolv Bord i Kristiansand bandet. Han sier videre; ’Noen ganger hører man ny musikk fra nye band ved en tilfeldighet, og bare vet at man ønsker å høre det igjen! Et sånt band er det i kveld: Supersofa’

 • 22:00 The Altern80s Club, Rockefeller

  ►► The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis. Offisielt event: www.facebook.com/events/327853041035963 Hold deg oppdatert på: www.facebook.com/altern80s …