Kalenderen for lørdag 9. mars

 • 09:30 Minikonferanse 9.3. om Heidegger og de svarte heftene, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Heideggers såkalte Svarte hefter (2014 –) som inneholder aforismer og tekststykker fra 30- til 70-tallet, har gjenopplivet kontroversen om Heideggers nazisme og antisemittisme. Konferansen tar utgangspunkt i spørsmålet som blir stilt av Linds verk, og de innledende fagfilosofene vil utforske de svarte heftenes betydning for vår forståelse av Heideggers tenkning fra ulike perspektiver.

  Innledere: Hans Ruin, Hein Berdinesen, Lars Petter, Storm Torjussen, Anne Granberg,
  Lars Holm-Hansen, Ørjan Steiro Mortensen, Nils Gilje, Rune Fritz Nicolaisen og Gustav Jørgen Pedersen.

 • 10:00 Improteater for nybegynnere – helgekurs, Kulturstedet

  En leken og trygg introduksjon til improvisert teater.
  For deg som har ingen eller litt erfaring med drama eller teater fra før.

 • 12:00 VICTOR LIND «HVA BETYR DET AT MARTIN HEIDEGGER ER VESTENS STØRSTE TENKER I DET 20. ÅRHUNDRET?», Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Møtene mellom Celan og Heidegger reiser påtrengende spørsmål om forhold mellom kunst, filosofi, politikk og etikk, som er aktuelle i Vestens situasjon i dag: Er kunst et uttrykk for filosofi? Bør en filosofi også vurderes etter sine politiske påstander? Kan filosofen forsvare det uhyrlige og samtidig være ‘stor’? Hvorfor leter poeten etter etiske svar?

 • 12:00 Martin White & Matthew Berka «Is this OK?», Oslo Kunstforening

  Oslo Kunstforening er veldig glad for å kunne presentere «Is this OK?», et samarbeid mellom den Oslo-baserte australske kunstneren Martin White og den London-baserte australske kunstneren Matthew Berka. Kunstnerne vil skape en performativ og romorientert videodokumentar gjennom utstillingsperioden – hvor Oslo Kunstforening gjøres til gjenstand for undersøkelse.

 • 13:00 Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte / 2. til 15. mars 2019, S9 Galleri

  Iris Korsnes, Cicilie Risåsen og Ruta Naujalyte byr på tegning, fotografi og tekstilarbeider med mer under denne spennende utstillingen! Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 til 17.00 ! Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Kan oppleves t.o.m. 15. mars!

 • 15:00 Lørdgsopera – Dramatic Divas, Gamle Raadhus

  Highlights fra de vakre og spektakulære italienske operaer som La Gioconda, Adriana Lecouvreur og Aida.

 • 20:00 Supersofa, Café Mir

  Stor dynamikk og ørevennlige låter med lure tekster sunget med bergensk utestemme. Det er mye god energi i både musikken og på scenen. ‘Drittøffe låter, og herlige refrenger man bare må synge med på!’ Sånn beskriver Rikard, eieren av Tolv Bord i Kristiansand bandet. Han sier videre; ’Noen ganger hører man ny musikk fra nye band ved en tilfeldighet, og bare vet at man ønsker å høre det igjen! Et sånt band er det i kveld: Supersofa’

 • 20:00 Revolutionary Army of the Infant Jesus (UK), support: Alwanzatar, Sub Scene

  Revolutionary Army of the Infant Jesus Siden 1985 har Revolutionary Army of the Infant Jesus blandet salmer og rock, folk og ambient, hellig og profant, hedensk og kristent, protestantisk og ortodokst. Musikken er både intens og meditativ, liturgisk og spirituell uten å noensinne være prekende. Formasjonen fra Liverpool har et knippe halvlegendariske utgivelser bak seg, og nyter status som en av den esoteriske undergrunnens store kultband. De lå i dvale i mange år men har siden 2014 gjort noen …

 • 20:00 Billy Cobham: The Crosswind’s Project, Cosmopolite

  Jazz Fusion pioneeren omtales ofte som verdens raskeste trommis, og ikke uten grunn. For anledningen vil han presentere et av hans mest kjente prosjekter gjennom tidene!