Kalenderen for tirsdag 23. april 2019

 • 09:00 Spreng den/Riv den, Grafill R21

  I utstillingen Spreng den/Riv den, utforskes den rivningstruede Y-blokkas formspråk, kunstneriske arv og samfunnskritiske rolle. Erling Viksjøs arkitektur og det unike kunstneriske samarbeidet mellom Nesjar og Picasso fortolkes gjennom arbeider av Ane Barstad Solvang, Anders Kvammen, Clara Claussen, Christopher Nielsen, Frode Helland, John Hoelstad Dæhli og Saralinn Hembre Singstad. Béton brut, punk-estetikk og DIY-metoder som silketrykk og risografi tas i bruk for å protestere mot rivingen av et av Norges viktigste arkitektoniske og kunstneriske verk, Erling Viksjøs Y-blokk.

 • 13:00 Gratis orgelkonsert, Sagene Kirke

  Hver tirsdag kl 13 spiller kantor Stein Skøyeneie en orgelkonsert på det historiske Hollenbach-orgelet i Sagene kirke. Konserten er gratis, og kan kombineres med en påfølgende kort tidebønn og kirkekaffe. Velkommen!

 • 17:00 Samtale: Levende Oslofjord?, Deichman Hovedbiblioteket

  Vi osloboere lever tett på vannet, men hvor mye vet vi egentlig om fjorden vår? Denne ettermiddagen inviterer vi deg til å bli litt klokere, når vi dykker under overflaten sammen med to fagpersoner som har et sterkt forhold til Oslofjorden.

 • 17:30 Drop-in lesesirkel, Deichman Torshov

  Prøv en lesesirkel som verken krever forberedelser eller forpliktelse.

 • 19:00 På gjensyn med Rudolf Nilsen – Foredrag og sang ved Jon-Arne Corell, Arbeidernes Antikvariat

  Tirsdag 23. april er det 90 år siden Rudolf Nilsens død og i den anledning kommer Jon Arne Corell til Arbeidernes Antikvariat, holder foredrag og spiller egne melodier til Rudolf Nilsens dikt. Arrangementet er åpent og gratis, men med begrensede plasser.