Kalenderen for søndag 1. mars 2020

 • 11:00 Ikoniske nasjonalsymboler. Trumbull og Wergeland, Eidsvoll 1814

  Parallellene mellom John Trumbulls og Oscar Wergelands berømte historiemalerier er mange, ikke bare kunstnerisk, men også i bruken av bildene fram mot vår tid. Ny utstilling om kunst og politikk på museet Eidsvoll 1814.

 • 13:00 CoMa / collage og maleri av Odd Hoff-Petersen og Øystein Blegen Hoel i S9 Galleri., S9 Galleri

  Fra lørdag 29. februar til fredag 13. mars viser Odd Hoff-Petersen og Øystein Blegen Hoel collager og malerier i S9 Galleri på Grünerløkka. Velkommen til CoMa-vernissage fra kl. 15. til 17.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Hjertelig velkommen !

 • 17:00 Our Time Machine, VEGA SCENE

  Nydelig og hjertevarmt om en kinesisk dukketeatermaker og hans aldrende far.

 • 19:00 OKKUPASJONENS FANGER: Teaterforestilling av Einat Weizman og politiske fanger, VEGA SCENE

  Dokumentarteaterstykket Okkupasjonens fanger bryter et tabu i det israelske samfunnet ved å gi stemme til de mest bortgjemte av alle ofrene for Israels okkupasjon: De palestinske politiske fangene i israelske fengsler eller leire.

 • 19:00 Ensemble Solis – gratiskonsert, Ris kirke

  Kammerkoret Ensemble Solis og dirigent Ida Cecilie Holm inviterer til en times konsert viet britisk musikk og tekst, hentet fra de to dronningene Elizabeths regjeringsperioder.
  Konsertens hovedverk er William Byrds “Messe for fire stemmer”, og det fremføres verk av Benjamin Britten og Bjørn Kruse. Organist Marcus André Berg medvirker, og skal både spille sammen med koret på “Festival te Deum” (1944), og fremføre et eget solostykke.

 • 20:00 Kampenjazz: Kristoffer Kompen med Fåx Trått, CAFETEATRET

  Kristoffer Kompen har akseptert utnevnelsen som residerende kapellmester 2020, og Kompen er dermed den sjuende som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Tre Kompen-konserter med tre forskjellige Kompen-band.

  Kristoffer Kompen har det siste tiåret etablert seg som en av de sterkeste nye jazzstemmene i Norge, like mye hjemme i en sammenheng med swing-jazz som i et frittgående og helt moderne uttrykk.