Kalenderen for søndag 8. mars 2020

 • 10:00 Innføringskurs i dreiing 7+8.mars / Kroloftet, Kroloftet

  Dette er et innføringskurs i dreiing!
  Du kan være nybegynner eller litt øvet. På dette intensivkurset går vi gjennom de viktigste teknikkene. Du får undervisning tilpasset det nivået du er på. :)

 • 10:30 Instrumentmakerdagene 2020, Norges Musikkhøgskole, Levinsalen

  Norsk instrumentmakerforening inviterer for 4. gang til instrumentmakerdagene lørdag 7. og søndag 8. mars på Norges Musikkhøgskole i Oslo.

  I år har vi med fysiker ved universitetet i Paris, Claudia Fritz, for å gjøre blindtesting av gamle og nye instrumenter.
  En gylden anledning til å se, høre og teste instrumenter bygget av noen av Norges fremste fiolinmakere, gitarmakere, buemakere, blåseinstrumentmakere og orgelbyggere.

 • 11:00 Ikoniske nasjonalsymboler. Trumbull og Wergeland, Eidsvoll 1814

  Parallellene mellom John Trumbulls og Oscar Wergelands berømte historiemalerier er mange, ikke bare kunstnerisk, men også i bruken av bildene fram mot vår tid. Ny utstilling om kunst og politikk på museet Eidsvoll 1814.

 • 11:00 Tøyen Impro Nybegynnerkurs, Kulturstedet

  - for deg som liker å ha det gøy!

 • 12:00 Ali Jabaly “Internal Shadow”, Kunstplass – et visningssted for samtidskunst

  Kunstplass har gleden av å presentere årets HUMAN 2020 festivalkunstner Ali Jabaly med utstillingen Internal Shadow. Ali Jabaly (1992) er født og oppvokst i Gaza og er for tiden bosatt i Nord-Norge. Utstillingen gjenspeiler hans indre tilstand og følelse av psykisk og fysisk beleiring.

 • 13:00 CoMa / collage og maleri av Odd Hoff-Petersen og Øystein Blegen Hoel i S9 Galleri., S9 Galleri

  Fra lørdag 29. februar til fredag 13. mars viser Odd Hoff-Petersen og Øystein Blegen Hoel collager og malerier i S9 Galleri på Grünerløkka. Velkommen til CoMa-vernissage fra kl. 15. til 17.00. Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00. Hjertelig velkommen !

 • 15:00 Kvinnedagen 2020 // Vaterland, Vaterland Bar & Scene

  KVINNEDAGEN VATERLAND 2020

 • 19:30 Ladyfest 2020, Ingensteds

  Bli med Ladyfest for å feire kvinnedagen 8. mars på Ingensteds!!
  Dørene åpner: 19.30
  Link til facebook event: www.facebook.com/events/251…

  Program: han gaiden // PechaKucha Night Oslo: Marte Stubberød Eielsen, Ellen Engelstad og Une Mathiesen Gjerde // JUNO – band

 • 20:00 Kampenjazz: Kaptein Komp & AOJO – Kampenjazz 20 år, CAFETEATRET

  Kristoffer Kompen har akseptert utnevnelsen som residerende kapellmester 2020, og Kompen er dermed den sjuende som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Tre Kompen-konserter med tre forskjellige Kompen-band.

  Kristoffer Kompen har det siste tiåret etablert seg som en av de sterkeste nye jazzstemmene i Norge, like mye hjemme i en sammenheng med swing-jazz som i et frittgående og helt moderne uttrykk.