Kulturkirken Jakob

Kulturkirken JAKOB – en kulturscene uten sidestykke

Kulturkirken Jakob ble åpnet som en ny kulturscene i Oslo i februar 2000. Tilbakemeldingene vi har fått siden åpningsfasen våren 2000 har vært formidable. Musikere, skuespillere og publikum gir unisont uttrykk for at rommet har usedvanlig god akustikk og atmosfære. Lydanlegget berømmes som et av de beste i landet, flygelet likeså.

I 1985 ble kirken nedlagt som menighetskirke. Sterke krefter ønsket kirken revet. Kirkelig Kulturverksted startet i 1986 sitt arbeid for å etablere en scene for musikk, dramatikk og billedkunst i Jakob kirke. I dag framstår kirken som en scene uten sidestykke i Oslo og som den eneste rene kulturkirken i Norge. Her er teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og spesielle arrangementer.

Kirkerommet er fleksibelt, med mobile amfier, lys- og lydfasiliteter og gode backstage-forhold for artister og skuespillere.

I kirkens underetasje er Jakobs Brønn innredet som utstillingslokale. Her kan også mindre forestillinger og arrangementer finne sted.


Dette skjer på Kulturkirken Jakob…

Lørdag 9. september

 • 19:00 Ny konsertforestilling av Maja S. K. Ratkje på Ultima, Kulturkirken Jakob

  I Revelations (This Early Song) søker den norske komponisten Maja S. K. Ratkje og forfatteren Aasne Linnestå etter essensen i tilværelsen og øyeblikkets flyktighet og skjønnhet. De undersøker også hvordan språket former hvem vi er. Maja S. K. Ratkje er en av Norges mest produktive samtidskomponister, og dessuten improvisator, vokalist og medlem av kvartetten SPUNK. Hovedsolist er mezzosopranen Marianne Beate Kielland, som ledsages av musikerne i Engegårdkvartetten.

Dette har skjedd på Kulturkirken Jakob…

Fredag 16. juni

 • 19:30 Høi stemning og enestående opplevelse med Ravi og Sinsen Musikkorps, Kulturkirken Jakob

  Ravi holder en av sine sjeldne konserter i Oslo i samarbeid med Sinsen Musikkorps. Korpset har lange tradisjoner for å servere enestående opplevelser. Det har RAVI også. Han trenger ikke nærmere presentasjon. Det bli et fyrverkeri av en festaften for de som liker stor klang, alternative skrivemåter, fengende rytmer og overbevisende framføringer. Opplev sanger som Utadæsjælåplevelse • Høi • Dødssøt • E-ore • Ås to i Osjlo • Saikåu Djåu

Torsdag 8. juni

Tirsdag 9. mai

 • 20:00 Yellow Lounge – klassisk møter klubb!, Kulturkirken Jakob

  Tirsdag 9.mai er det klart for årets første Yellow Lounge i Kulturkirken Jakob i Oslo! Vi er stolte over å presentere Lambert! Den mystiske artisten som opptrer med en dyremaske slipper albumet Sweet Apocalypse i mai. Lambert tar den klassiske musikken inn i pop, rock og electronikainspirerte elementer. Den oslobaserte DJ’en Kim Dürbeck er med på å gjøre den musikalske opplevelsen komplett, og ikke minst kommer tyske Philipp Geist, en av verdens beste videokunstnere! Det blir uten tvil en …

Fredag 21. april

 • 19:00 Ta natten tilbake 2017, Kulturkirken Jakob

  Motmakt, radiOrakel og AFA Oslo inviterer til en feministisk og separatistisk demonstrasjon som vil gå gjennom Oslos gater fredag 21. April. Kvinner, transpersoner og alle i mellom er hjertelig velkomne! Appeller vil bli holdt og DJ’er spiller opp til en gatefest som vil vandre gjennom Grüneløkkas gater!

  Oppmøte ved Jakob Kirke kl. 19:00

Søndag 4. desember 2016

Lørdag 12. november 2016

Mandag 7. november 2016

 • 19:30 Misha Alperin 60 år!, Kulturkirken Jakob

  Tidligere studenter av Misha – Helge Lien, Eyolf Dale, Arthur Kai Piene og Andreas Ulvo, Evelina Petrova og Moscow Art trio feirer jubilanten på på selve bursdagen. Misha deltar også selv – både i duo med Evelina Petrova og naturligvis med Moscow Art trio.

Lørdag 10. september 2016

Fredag 9. september 2016

 • 18:00 Ultimafestivalen 2016: De fire årstider. Et tredelt samarbeid mellom Bent Sørensen, Tomas Espedal og …, Kulturkirken Jakob

  Bent Sørensen: De fire årstider (urpremiere) Kulturkirken Jakob Fredag 9. september, kl. 18 Livet, kunsten, kjærligheten, verden, været – alt speiler seg i Tomas Espedals kommende bok Året. Komponist Bent Sørensen fikk lyst til at skrive musikk om årstidene. Det leses, snakkes, synges, nynnes – lydene fra ”de to årene” blir til musikk. POING binder året sammen. Fragmenter av teksten leses av Tomas Espedal. Hos den danske komponisten Bent Sørensen er verdens og naturens forgjengelighet og …

Fredag 10. juni 2016

Tirsdag 12. april 2016

 • 19:00 Live ACT 2016: 26 band, 4 scener, 4 dager. Tidenes studentfestival., Kulturkirken Jakob

  Hva har Nico i Nico of Vinz, katzenjammer, Helene Bøksle og Thomas i Eva & The Heartmaker til felles? De har alle gått populærmusikklinja på Westerdals Oslo ACT. Nå har du muligheten til å få med deg de neste musikktalentene. 11-14 april går Live ACT 2016 av stabelen på fire ulike scener i Oslo. Live ACT en årlig, fire dager lang studentfestival som showcaser spennende artister og up-and-coming band fra nettopp populærmusikklinja til Westerdals Oslo ACT. Velkommen!

Lørdag 31. oktober 2015

Fredag 30. oktober 2015

Fredag 9. oktober 2015

 • 19:00 Kulinarisk kino i Kulturkirken Jakob, Kulturkirken Jakob

  Glem alt om film og popcorn! Velkommen til kulinarisk kino. I samarbeid med Piscoteket tar Film fra Sør deg med på en visuell og smakfull reise gjennom Perus gastronomiske landskap i Jakobskirken. Billetten inkluderer mat, som serveres under filmvisningen. Publikum vil kunne supplere måltidet med valgfri drikke fra baren. Med mat og film i ypperste klasse er det duket for en kveld for alle sanser: Øyne, ører, smaksløker – og hjertet.

Onsdag 16. september 2015

Mandag 14. september 2015

 • 20:00 Ultima2015: Ensemble Asamisimasa, Kulturkirken Jakob

  Musikk av Mathias Spahlinger og Øyvind Torvund. Ensemble Asamisimasa er et etablert norsk ensemble for ny musikk, og er kjent for å kombinere klassisk avantgarde med nye verk skrevet spesielt for dem, gjerne med innslag av elektronikk, video eller andre medier.

Lørdag 12. september 2015

 • 21:00 Ultima2015: Cecilie Ore: Adam and Eve – a Divine Comedy, Kulturkirken Jakob

  Ny, burlesk kammeropera om bokstavtro religion og kvinneforakt. “Vold mot kvinner er den største menneskerettighetsskandalen i vår tid.” Sitatet fra Amnesty International er bakteppet til Adam & Eve – a Divine Comedy. Forestillingen peker på hvordan de tre store patriarkalske religionene hindrer likeverd mellom kjønnene, og i ytterste konsekvens fører til vold.

Lørdag 11. april 2015

 • 20:00 NATTENS LYS, Kulturkirken Jakob

  SCENEKUNST
  11 APRIL

  NATTENS LYS

  KULTURKIRKEN JAKOB
  DØRENE ÅPNES KL 20

  FRI ENTRÉ / DONASJON

  En eksperimentell våkenattsmesse basert på Gunvor Hofmos poesi.
  I fellesskap vil vi våke.
  Vi vil sitte sammen til det lysner.

  Initiert og ledet av Christina Lindgren og Liv Kristin Holmberg.

  Mer info om produksjonen www.nattenslys.no

  Arr: Nattens Lys i samarbeid med KULT – Senter for kunst, kultur og kirke

Fredag 6. mars 2015

Onsdag 14. januar 2015

 • 20:00 Releasekonsert NuBorg – Sliding Off the Edge of the World, Kulturkirken Jakob

  NuBorgs debutalbum Sliding off the Edge of the World slippes 8.januar.

  Denne kvelden er en enestående mulighet til å høre NuBorg live i Norge. NuBorg er låtskriver, vokalist og produsent Gunhild Nyborg. Hun jobber delvis ut fra London, og NuBorgs musikk har fått strålende anmeldelser i engelske musikkblogger, hvor hun sammenlignes med artister som Kate Bush.