Kulturkirken Jakob

Kulturkirken JAKOB – en kulturscene uten sidestykke

Kulturkirken Jakob ble åpnet som en ny kulturscene i Oslo i februar 2000. Tilbakemeldingene vi har fått siden åpningsfasen våren 2000 har vært formidable. Musikere, skuespillere og publikum gir unisont uttrykk for at rommet har usedvanlig god akustikk og atmosfære. Lydanlegget berømmes som et av de beste i landet, flygelet likeså.

I 1985 ble kirken nedlagt som menighetskirke. Sterke krefter ønsket kirken revet. Kirkelig Kulturverksted startet i 1986 sitt arbeid for å etablere en scene for musikk, dramatikk og billedkunst i Jakob kirke. I dag framstår kirken som en scene uten sidestykke i Oslo og som den eneste rene kulturkirken i Norge. Her er teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og spesielle arrangementer.

Kirkerommet er fleksibelt, med mobile amfier, lys- og lydfasiliteter og gode backstage-forhold for artister og skuespillere.

I kirkens underetasje er Jakobs Brønn innredet som utstillingslokale. Her kan også mindre forestillinger og arrangementer finne sted.


Dette har skjedd på Kulturkirken Jakob…

Torsdag 26. april

 • 19:00 LiveACT 2018, Kulturkirken Jakob

  LIVE ACT- oppdag fremtidens artister under Norges største studentdrevne musikkfestival!

  I tradisjonens tro, skal vi gjennom tverrfaglig samarbeid, vise Oslo og musikk-Norge hva vi på Westerdals- Høyskolen Kristiania koker opp i vår kreative lille fabrikk.

  Ved bruk av Oslos beste scener: Kulturkirken Jakob, John Dee, Blå og Campus Fjerdingen, skal vi i løpet av 4 dager introdusere talentene våres, gjennom denne gratis musikkfestivalen.

Torsdag 8. mars

Torsdag 8. februar

Torsdag 9. november 2017

Lørdag 21. oktober 2017

 • 18:00 Winter Choir: Kulturkirken Jakob, Kulturkirken Jakob

  Winter Choir er en offentlig og politisk performanceserie i tre deler av kunstner Johanne Laache hvor ulike kor tolker resitasjoner fra Koranen. Prosjektet er en utforskning av de kollektive og personlige forestillingene om islam i Norge i dag. I Kulturkirken Jakob vil Ensemble 96 fremføre verket.

Lørdag 14. oktober 2017

 • 20:30 Reggie got beats and the RGB Unit på MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Denne miksen av ferdiginnspilte tracks, tradisjonell DJing, sterke instrumentalister og spontan improvisasjon gir et særegent uttrykk som skiller seg fra alt annet du tidligere har danset til på klubb.

 • 19:00 100% Circus på MERGE NORGE -Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  De to akrobatene Mikkel Hobitz og Julien Auger utforsker tradisjoner og hvordan disse kan forandres. Det er en vågal, imponerende, varm og magisk opplevelse for hele familien. Med sirkus, livemusikk, poesi og magi, skaper de et univers som snur på alt det vi tar for gitt. Forestillingen er en hyllest til ”Alt er mulig”, til “do it yourself”, til menneskekroppen og våre unike sinn.

 • 17:30 MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  MERGE NORGE er en festival som viser sirkus i samtid. To dager med forestillinger, workshops, interaktive installasjoner, nye møter, konserter mat og inntrykk!

  Det er en scenekunstfestival for nysirkus, en arena for visning av samtidssirkus av høy kvalitet. Målet er å synliggjøre samtidssirkus som scenekunst, bringe denne kunstformen ut til et bredere publikum. MERGE NORGE skal utfordre og inspirere, og bidra til utvikling av nysirkus som scenekunst.

  Vi gleder oss til å se dere blandt oss!! :)

 • 17:30 BASTARD på MERGE NORGE -Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  I sin lille verden gjemmer hun sine barndomsminner. Her henger tauet hun elsker å klatre i, og her grubler hun over hvordan kroppen og hodet fungerer og hvorfor? Har hender og føtter sin egen hukommelse eller er det hodet som bestemmer?

Fredag 13. oktober 2017

 • 21:30 Elona Planman på MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Elona Planman tror på sangene, kunsten og musikkens kraft for å forandre verden. Hun er en ærlig kunstner med en ustoppelig fantasi. Hennes konserter er en opplevelse du sent vil glemme. Elona lager musikk i møtet mellom svensk visesang og rock, og klarer med musikken å skape et helt univers det er umulig å ikke bli fasinert og oppslukt av. Hjemmeside: www.elonaplanman.com Bilde av Andreas Bergman Steen Konserten er GRATIS!

 • 20:15 KOM NÆRMERE på MERGE NORGE – Scenenkunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Kom nærmere er en invitasjon inn i flere små unike sinn og verdener. Hvordan kan vi leke med, sette pris på og samtidig spørre oss selv hva tillit og nærhet er og kan være? Hva er risiko? Hva er trygt? Stoler du på meg? Forestillingen består av fire kortere forestillinger på ca 15. min hver. 60 minutter Anbefalt for alle! Med: Mira Leonard, Esmeralda Nikolajeff, Hanna & Max, Hege Eriksdatter, Mikael Kristiansen Bilde av Eos Karlsson Billetter kjøpes her!

 • 18:30 PERSONA på MERGE NORGE Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  Kan vi være for patetiske, for håpløse, for ustabile eller for trengende, for å bli elsket? Hva kan det koste oss å ikke ville bli forlatt? Hva er vi klare til å akseptere fra andre?
  Persona er behovet for både å være sitt sanne jeg og samtidig føle på en tilhørighet.. Det er behovet for aksept og behovet for å bli elsket. Vi navigerer blant menneskelige relasjoner i sin rå og sårbare natur.

 • 18:00 MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, Kulturkirken Jakob

  MERGE NORGE er en festival som viser sirkus i samtid. To dager med forestillinger, workshops, interaktive installasjoner, nye møter, konserter mat og inntrykk!

  Det er en scenekunstfestival for nysirkus, en arena for visning av samtidssirkus av høy kvalitet. Målet er å synliggjøre samtidssirkus som scenekunst, bringe denne kunstformen ut til et bredere publikum. MERGE NORGE skal utfordre og inspirere, og bidra til utvikling av nysirkus som scenekunst.

  Vi gleder oss til å se dere blandt oss!! :)

Torsdag 21. september 2017

Lørdag 9. september 2017

 • 19:00 Ny konsertforestilling av Maja S. K. Ratkje på Ultima, Kulturkirken Jakob

  I Revelations (This Early Song) søker den norske komponisten Maja S. K. Ratkje og forfatteren Aasne Linnestå etter essensen i tilværelsen og øyeblikkets flyktighet og skjønnhet. De undersøker også hvordan språket former hvem vi er. Maja S. K. Ratkje er en av Norges mest produktive samtidskomponister, og dessuten improvisator, vokalist og medlem av kvartetten SPUNK. Hovedsolist er mezzosopranen Marianne Beate Kielland, som ledsages av musikerne i Engegårdkvartetten.

Fredag 16. juni 2017

 • 19:30 Høi stemning og enestående opplevelse med Ravi og Sinsen Musikkorps, Kulturkirken Jakob

  Ravi holder en av sine sjeldne konserter i Oslo i samarbeid med Sinsen Musikkorps. Korpset har lange tradisjoner for å servere enestående opplevelser. Det har RAVI også. Han trenger ikke nærmere presentasjon. Det bli et fyrverkeri av en festaften for de som liker stor klang, alternative skrivemåter, fengende rytmer og overbevisende framføringer. Opplev sanger som Utadæsjælåplevelse • Høi • Dødssøt • E-ore • Ås to i Osjlo • Saikåu Djåu

Torsdag 8. juni 2017

Tirsdag 9. mai 2017

 • 20:00 Yellow Lounge – klassisk møter klubb!, Kulturkirken Jakob

  Tirsdag 9.mai er det klart for årets første Yellow Lounge i Kulturkirken Jakob i Oslo! Vi er stolte over å presentere Lambert! Den mystiske artisten som opptrer med en dyremaske slipper albumet Sweet Apocalypse i mai. Lambert tar den klassiske musikken inn i pop, rock og electronikainspirerte elementer. Den oslobaserte DJ’en Kim Dürbeck er med på å gjøre den musikalske opplevelsen komplett, og ikke minst kommer tyske Philipp Geist, en av verdens beste videokunstnere! Det blir uten tvil en …

Fredag 21. april 2017

 • 19:00 Ta natten tilbake 2017, Kulturkirken Jakob

  Motmakt, radiOrakel og AFA Oslo inviterer til en feministisk og separatistisk demonstrasjon som vil gå gjennom Oslos gater fredag 21. April. Kvinner, transpersoner og alle i mellom er hjertelig velkomne! Appeller vil bli holdt og DJ’er spiller opp til en gatefest som vil vandre gjennom Grüneløkkas gater!

  Oppmøte ved Jakob Kirke kl. 19:00

Søndag 4. desember 2016