Gamle Raadhus

Gamle Raadhus er som navnet antyder byens eldste rådhus, bygget i 1641. Stedet er nå mest kjent som den restauranten som serverer suverent mest og best lutefisk i julebordsesongen og Osloquiz i vinter- og høstsesongen. Har også en skjult perle av en uterestaurant der du kan speide mot Akershus Festning.


Dette skjer på Gamle Raadhus…

Lørdag 9. februar

Lørdag 16. februar

 • 15:00 Lørdagsopera – Tenormatiné, Gamle Raadhus

  Dette er en Tenormatiné du ikke vil gå glipp av! Du får oppleve duoen Ørjan Hinna og Espen Solsbak som skal synge seg gjennom flere kjente arier og sanger innen tenorrepertoaret.

 • 19:00 An evening with KIKI DEVILLE!, Gamle Raadhus

  Kiki Deville inviterer sine beste venner i Norge til et forrykende show på Gamle Raadhus Scene. Her blir det stor glamourfaktor, høye toner, humoristiske innslag og skikkelig party. Baren er åpen hele kvelden.

Lørdag 23. februar

 • 15:00 Lørdagsopera – Begjær og besvær, Gamle Raadhus

  Operalitteraturen er full av romantikk, forviklinger, svik og tragedier og det er også denne konserten. Det blir et variert program med duetter og arier av blant andre Mozart, Bizet, Offenbach, Strauss og Verdi

Lørdag 2. mars

Lørdag 9. mars

Lørdag 16. mars

 • 15:00 Lørdagsopera – We are women, Gamle Raadhus

  Tuberkulose, drap og kjærlighetssorg har i århundrer tatt livet av kvinneskikkelsene i operaen. Den tid er over. I dag retter vi oppmerksomheten mot tre sterke kvinner som, tross dårlige odds, håper på å komme seirende ut av denne konserten.

Lørdag 23. mars

Lørdag 30. mars

 • 15:00 Lørdagsopera – Menn fra Mozart til Puccini, Gamle Raadhus

  I musikkteater fra tidenes morgen mister menn både mot og mæle uten sin kvinnelige motpart. En baryton og tenor utforsker repertoaret som følger denne tradisjonen. Her blir det både kjente og mindre kjente arier og duetter for baryton og tenor.

Dette har skjedd på Gamle Raadhus…

Lørdag 1. desember 2018

Lørdag 24. november 2018

Lørdag 17. november 2018

Torsdag 15. november 2018

 • 20:00 Lassen / Releasekonsert / Gamle Raadhus Scene, Gamle Raadhus

  Jazzen med stor J er tilbake! Og saxofonist Harald Lassen(tidligere kjent fra Pixel, Bugge Wesseltoft NCOJ, No.4) henter hjelp hos sine beste venner og på kontinentet når han nå legger verden for sine føtter med sitt nye band LASSEN.

Lørdag 10. november 2018

Lørdag 3. november 2018

Lørdag 27. oktober 2018

 • 15:30 Lørdagsopera – Utrag fra to Monteverdioperaer, Gamle Raadhus

  Komponisten Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venezia 1643) eksperimenterer med tekst og musikk og skapte en ny kunstform rundt år 1600 : Opera! I dag får publikum høre utdrag fra to av hans operaer,
  Il combattimento di Tancredi e Clorinda og Il ballo delle ingrate.

Lørdag 20. oktober 2018

 • 15:30 Lørdagsopera – Oktoberarier, Gamle Raadhus

  Sangerinnene Siv Oda Hagerupsen og Hanne Korsbrekke Askeland presenterer en operakonsert spekket av heftige arier og duetter. Med seg har de pianist, Stefan Ibsen Zlatanos. På denne konserten vil publikum få høre Bel-canto opera, med arier av komponister som Verdi og Rossini, samt Fransk Grand Opera, med arier og duetter av Bizet, Gounod og Delibes.

Lørdag 13. oktober 2018

Lørdag 6. oktober 2018

 • 19:00 Operaaften – Don Juan går i fella, Gamle Raadhus

  Don Juan går i fella er en humoristisk forestilling satt sammen av ni forskjellige operaer av Mozart for fire sangere og piano.

 • 15:30 Lørdagsopera – Opera & Crossover, Gamle Raadhus

  En litt annerledes Lørdagsopera. Beate og Magnus inviterer til en litt utradisjonell lørdagsopera da de begge også har en fot innenfor litt andre sjangre som jazz, musikal og cabaret. De serverer alt fra franske petit four til amerikanske svisker og selvfølgelig noen Mozartkuler fra Wien.

 • 13:00 Opera til barna – Jakten på Nordlyset, Gamle Raadhus

  Jakten på Nordlyset er en eventyrfortelling for barn med fokus på samisk kultur ispedd opera og trommereise. Dette er en helt unik forestilling med fortellingen om Julia og Tuva som må ut å lete etter Nordlyset fordi Nordlysreven har tatt nordlyset fra dem.

Lørdag 29. september 2018

 • 15:30 Lørdagsopera – Blomster og torner, Gamle Raadhus

  Gjennom operahistorien har blomster vært et sentralt symbol på forskjellige følelser som kjærlighet, renhet, skjønnhet, vrangforestillinger, lyst og svik. I toner av Puccini, Delibes, Bizet og Cilea vil vi ta publikum gjennom blomsters speil av livet – hvor dens blomstrende og fargerike blader og dødelige torner, skildrer den evigvarende forandringen i naturen såvel som i menneskets sjel .

 • 13:00 Opera til barna – Hans og Grete, Gamle Raadhus

  Opera til folket presenterer utdrag fra Hans og Grete! En av verdens mest kjente evetyr. En skummel heks lokker Hans og Grete inn i sitt pepperkakehus og tar dem til fange.

Lørdag 22. september 2018

 • 15:30 Lørdagsopera – Kjærlighet på pinne, Gamle Raadhus

  Velkommen til å nyte en musikalsk godtepose av vakre, ektefølte duetter og arier fra Purcell via Mozart til R. Strauss, med sopranen Lise Granden Berg og mezzosopranen Gro Bente Kjellevold, godt støttet av pianisten Patrik Johansson

Lørdag 15. september 2018

 • 21:00 Oslo Operafestival – DAGNY med Tora Augestad, Gamle Raadhus

  En operakabarét av Henning Sommerro
  Lyn og Storm , I synge mine sange….
  En ærlig og gripende – dramatisk sangsyklus om kulturarbeideren, pianisten og forfatteren Dagny Juel, og hennes skjebnesvangre livsreise fram til hun ble myrdet i Tblisi 1901.

 • 19:00 Oslo Operafestival – DAGNY med Tora Augestad, Gamle Raadhus

  En operakabarét av Henning Sommerro
  Lyn og Storm , I synge mine sange….
  En ærlig og gripende – dramatisk sangsyklus om kulturarbeideren, pianisten og forfatteren Dagny Juel, og hennes skjebnesvangre livsreise fram til hun ble myrdet i Tblisi 1901.

 • 15:30 Oslo Operafestival: Lørdagsopera – Onegin & Faust, Gamle Raadhus

  Det blir russisk og fransk høyromantikk på operafestivalen 15. september, med utdrag fra operaene Jevgenij Onegin (P. Tsjaikovskij) og Faust (C. Gounod). Tenoren Håkon Kornstad ble spurt om å sette sammen et operaprogram,