Gamle Raadhus

Gamle Raadhus er som navnet antyder byens eldste rådhus, bygget i 1641. Stedet er nå mest kjent som den restauranten som serverer suverent mest og best lutefisk i julebordsesongen og Osloquiz i vinter- og høstsesongen. Har også en skjult perle av en uterestaurant der du kan speide mot Akershus Festning.


Dette skjer på Gamle Raadhus…

I dag

 • 20:00 Lassen / Releasekonsert / Gamle Raadhus Scene, Gamle Raadhus

  Jazzen med stor J er tilbake! Og saxofonist Harald Lassen(tidligere kjent fra Pixel, Bugge Wesseltoft NCOJ, No.4) henter hjelp hos sine beste venner og på kontinentet når han nå legger verden for sine føtter med sitt nye band LASSEN.

Lørdag 17. november

Lørdag 24. november

Lørdag 1. desember

Dette har skjedd på Gamle Raadhus…

Lørdag 10. november

Lørdag 3. november

Lørdag 27. oktober

 • 15:30 Lørdagsopera – Utrag fra to Monteverdioperaer, Gamle Raadhus

  Komponisten Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venezia 1643) eksperimenterer med tekst og musikk og skapte en ny kunstform rundt år 1600 : Opera! I dag får publikum høre utdrag fra to av hans operaer,
  Il combattimento di Tancredi e Clorinda og Il ballo delle ingrate.

Lørdag 20. oktober

 • 15:30 Lørdagsopera – Oktoberarier, Gamle Raadhus

  Sangerinnene Siv Oda Hagerupsen og Hanne Korsbrekke Askeland presenterer en operakonsert spekket av heftige arier og duetter. Med seg har de pianist, Stefan Ibsen Zlatanos. På denne konserten vil publikum få høre Bel-canto opera, med arier av komponister som Verdi og Rossini, samt Fransk Grand Opera, med arier og duetter av Bizet, Gounod og Delibes.

Lørdag 13. oktober

Lørdag 6. oktober

 • 19:00 Operaaften – Don Juan går i fella, Gamle Raadhus

  Don Juan går i fella er en humoristisk forestilling satt sammen av ni forskjellige operaer av Mozart for fire sangere og piano.

 • 15:30 Lørdagsopera – Opera & Crossover, Gamle Raadhus

  En litt annerledes Lørdagsopera. Beate og Magnus inviterer til en litt utradisjonell lørdagsopera da de begge også har en fot innenfor litt andre sjangre som jazz, musikal og cabaret. De serverer alt fra franske petit four til amerikanske svisker og selvfølgelig noen Mozartkuler fra Wien.

 • 13:00 Opera til barna – Jakten på Nordlyset, Gamle Raadhus

  Jakten på Nordlyset er en eventyrfortelling for barn med fokus på samisk kultur ispedd opera og trommereise. Dette er en helt unik forestilling med fortellingen om Julia og Tuva som må ut å lete etter Nordlyset fordi Nordlysreven har tatt nordlyset fra dem.

Lørdag 29. september

 • 15:30 Lørdagsopera – Blomster og torner, Gamle Raadhus

  Gjennom operahistorien har blomster vært et sentralt symbol på forskjellige følelser som kjærlighet, renhet, skjønnhet, vrangforestillinger, lyst og svik. I toner av Puccini, Delibes, Bizet og Cilea vil vi ta publikum gjennom blomsters speil av livet – hvor dens blomstrende og fargerike blader og dødelige torner, skildrer den evigvarende forandringen i naturen såvel som i menneskets sjel .

 • 13:00 Opera til barna – Hans og Grete, Gamle Raadhus

  Opera til folket presenterer utdrag fra Hans og Grete! En av verdens mest kjente evetyr. En skummel heks lokker Hans og Grete inn i sitt pepperkakehus og tar dem til fange.

Lørdag 22. september

 • 15:30 Lørdagsopera – Kjærlighet på pinne, Gamle Raadhus

  Velkommen til å nyte en musikalsk godtepose av vakre, ektefølte duetter og arier fra Purcell via Mozart til R. Strauss, med sopranen Lise Granden Berg og mezzosopranen Gro Bente Kjellevold, godt støttet av pianisten Patrik Johansson

Lørdag 15. september

Fredag 14. september

 • 18:00 Oslo Operafestival – Kulturnatt, Gamle Raadhus

  Kulturnatt er et fantastisk arrangement som Oslo kommune koordinerer og planlegger hvert år i Oslo. Vi pleier å ha fullt hus denne kvelden derfor kjører vi samme operakonsert to ganger. Baren er åpen hele kvelden og hvem vet-kanskje blir det litt pop-up opera utpå kvelden?

Onsdag 12. september

 • 19:00 Oslo Operafestival – Operahistorien på 60 minutter, Gamle Raadhus

  Velkommen til et operashow du aldri før hatt sett maken til!
  Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, og det på bare 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelig og langdryge ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd.

Lørdag 1. september

 • 15:30 Lørdagsopera – Love, hate and understanding, Gamle Raadhus

  Det temaet som våre artister presenterer i dag er»LOVE, HATE AND UNDERSTANDING». Det første trinnet i å forstå dynamikken mellom kjærlighet og hat, er at du må først forstå dem separat. Dette er hva sangerne vil presentere for deg med de mest kjente og vakre ariene i opera og Napolitanske sanger.

Lørdag 25. august