Hordaland kunstsenter

HORDALAND KUNSTSENTER holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstnerdrevne kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på HORDALAND KUNSTSENTER er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har HORDALAND KUNSTSENTER hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.

HORDALAND KUNSTSENTER jobber også med kunst i offentlige rom (som kontaktinstitusjon for KORO), et regionalt og internasjonalt Utenforprosjekt (i samarbeid med andre institusjoner) og har siden 2007 samarbeidet med MA-studiet på Kunsthøgskolen i Bergen og har et pågående samarbeid med femteklasse på Nordnes skole.

HORDALAND KUNSTSENTER BOKHANDEL er Bergens første fagbokhandel med et bredt utvalg tidsskrifter og fagbøker knyttet til samtidskunstfeltet.

Du finner oss i et av byens eldste skolebygg på Klosteret, der vi har fokus på den lokale kunstscenen i en internasjonal hverdag.

ÅPNINGSTIDER

Utstilling, bokhandel og kafé: Onsdag-søndag kl. 12-18

Twitter: @kunstsenter
Facebook: Hordaland kunstsenter


Dette skjer på Hordaland kunstsenter…

I morgen

Torsdag 28. mars

  • 12:00 Utstilling: Albue, Hordaland kunstsenter

    Med verk av Ingrid Becker, Till Megerle og Camilla Steinum.

  • 19:00 Volt: Erick Beltrán – The Image of Power: A Bergen Parade, Hordaland kunstsenter

    I denne forelesningen vil kunstneren Erick Beltrán presentere og diskutere ulike bilder som har blitt brukt til å representere makt opp gjennom historien, og de filosofiske og ideologiske implikasjonene de fører med seg. Etter forelesningen inviteres publikum til å delta i en samtale med utgangspunkt i et spørreskjema om ulike aspekter ved makt. Mange abstrakte ideer blir bare tilgjengelige for oss hvis de fremstilles som noe vi umiddelbart kan forholde oss til. Ideen om rettferdighet, for …

Fredag 29. mars

Lørdag 30. mars

Søndag 31. mars

Onsdag 3. april

Torsdag 4. april

Fredag 5. april

Lørdag 6. april

Søndag 7. april

Onsdag 10. april

Torsdag 11. april

Fredag 12. april

Lørdag 13. april

Søndag 14. april

Dette har skjedd på Hordaland kunstsenter…

Søndag 24. mars

Lørdag 23. mars

Fredag 22. mars

Torsdag 21. mars

Onsdag 20. mars

Mandag 18. mars

  • 20:00 Prøverommet på Hordaland kunstsenter, Hordaland kunstsenter

    Prøverommet er et nomadisk visningsrom som beveger seg mellom ulike lokaler, gallerier og institusjoner i Bergen. Hver kveld er unik og one night only! Her samles kunstnere og andre kulturinteresserte for å presentere, oppleve og utforske billedkunst, musikk, performance, teater, film, dans, skulptur, installasjon og opplesing med og for publikum. Deltakende kunstnere Mariah Hjertholm Sandra Blichert Hannah Nyberg Yohei Hamada Skrivestue – Tag Team Studio Kristian Berg-Jåtten, Siri Ingul og …

Søndag 17. mars

Lørdag 16. mars

Fredag 15. mars

Torsdag 14. mars

Onsdag 13. mars

Søndag 10. mars

Lørdag 9. mars

Fredag 8. mars

Torsdag 7. mars

Onsdag 6. mars

Søndag 3. mars