Belleville

Denne intime og koselige jazzklubben ligger i kjelleren på Cosmopolite med inngang fra Maribosgate – bare et kvartal fra trikken på Torshov. Belleville er en del av Nasjonal jazzscene.

Nasjonal jazzscene; Cosmopolite og Belleville

Det norske jazzmiljøet har i lang tid kjempet for å etablere en nasjonal jazzscene. Målet har vært å etablere et solid konserttilbud i Oslo både for musikere og publikum. Etter noen års prøvedrift med støtte fra Norsk kulturråd, bevilget Regjeringen 1,5 mill. kroner til Nasjonal jazzscene over revidert nasjonalbudsjett i mai 2005.

Nasjonal jazzscene skal være et sted for de gode konsertopplevelsene.
Høy kunstnerisk kvalitet
Bred musikalsk profil
Høy kvalitet på produksjon (lyd mm)
God service til musikere og publikum
Gode fasiliteter

Nasjonal jazzscene skal være et møtested for musikere/ musikkmiljøet
Et godt spillested med fokus på norsk jazz.
Et sted for nye konstellasjoner og eksperimentering
Samarbeid mellom norske og utenlandske musikere.
Bringe nordisk og øvrig europeisk jazz til Norge
Bringe store internasjonale artister for inspirerende møter for det norske jazzmiljøet.


Dette har skjedd på Belleville…

Søndag 12. mai

 • 19:00 Czesław Mozil Solo, Belleville

  Czesław Mozil er en dansk-polsk sanger, låtskriver, komponist, musiker og sist, men ikke minst: Trekkspiller! Mozil har spilt i Norge for fem år siden, denne gangen kommer han tilbake som solo-artist. Showet tar i bruk visesang, trekkspill og monolog, det er satt til Belleville scene og blir en nært-på opplevelse for publikum!

Lørdag 13. april

 • 20:00 Elijah Fox, Belleville

  Den impresjonistiske musikeren Elijah Fox har hypnotisert fans fra hele verden med musikk som blander elementer fra jazz, impresjonisme og psykedelisk soul.

Torsdag 21. mars

 • 20:00 Noura Mint Seymali, Belleville

  Sammenlignet med naboland som Mali og Senegal så er ikke Mauritania like veloppdaget for sin tradisjonelle musikk. Derfor har publikum en unik sjanse til å oppdage denne mauritanske perlen: Grioten Noura Mint Seymali!

Lørdag 9. mars

Fredag 1. mars

 • 20:00 Fredrik Høyer, Belleville

  Fredrik Høyer er en poet og artist som blander rap, visesang og improvisasjon. Nå er han i studio og utvikler et nytt albumkonsept. Denne kvelden tester han nye greier og skriver nytt materiale i møte med publikum.

Søndag 15. oktober 2023

 • 20:00 Robert Ellis, Belleville

  Robert Ellis drar på miniturné i Norge til høsten, og besøker Oslo og Belleville søndag 15. oktober!

Lørdag 7. oktober 2023

 • 20:00 Xiu Xiu, Belleville

  Den amerikanske eksperimentelle trioen Xiu Xiu kommer tilbake til Norge! Med sine svært ærlige og fengende låter, er de klare for å trollbinde publikummet på Cosmopolite sin scene, Belleville 7. oktober.

Fredag 6. oktober 2023

 • 20:00 Teodor Wolgers og James Heather, Belleville

  Etter suksessfulle konserter på Bylarm 2022 kommer den svenske komponisten Teodor Wolgers tilbake til Oslo, denne gangen sammen med britiske James Heather. Sammen inntar de Belleville-scenen på Cosmopolite 6. oktober for å fremføre hvert sitt nyklassisk-sett.

Fredag 29. september 2023

Torsdag 6. juni 2019

 • 19:00 Hjelp, vi synger filmmusikk!, Belleville

  Bli med Birkelunden Brøstklang på en reise inn i filmmusikkens verden!
  Med mer eller mindre historisk korrekte fakta, humor
  og glamour byr de bl.a. på tøffe damer, romantikk, Disney, drømmer og en liten dose musikal.
  Med seg har de musiker/artist Jostein Hasselgård og dirigent Benedikte Kruse.

Fredag 19. oktober 2018

Søndag 14. oktober 2018

 • 17:30 Sidsel – Releasekonsert, Belleville

  Med sine elektriske harper gir hun ut sitt debut album og spiller release-konsert sammen med sine to trommiser. Trioen tar deg med inn i et musikalsk landskap du aldri har opplevd før, fylt av rytme, energi og feelgood.

Torsdag 11. oktober 2018

Torsdag 4. oktober 2018

Fredag 22. september 2017

 • 20:00 En progrockgodtepose med Suburban Savages, Weserbergland og Pymlico!, Belleville

  Tre progressive Oslo-band går sammen om en helaften på Belleville, så her er det bare å merke av i kalenderen. Suburban Savages så dagens lys på tidlig totusentall som et soloprosjekt for trommeslager Trond Gjellum, kjent fra progrockbandet Panzerpappa. I begynnelsen var musikken sterkt perkusjonsdrevet, men etter hvert endret den seg gradvis til en interessant syntese av progressiv rock, pop og postrock. I 2007 kom albumet «tr-Ond & The Suburban Savages», der soloprosjektet hadde blitt et …

Lørdag 2. mai 2015

 • 22:30 Boris Grebenshikov med Åkvarium, Belleville

  Stor konsert på Cosmopolite Scene med det legendariske rock bandet fra St. Petersburg ÅKVARIUM + nachspiel på Belleville med “Evolution & Vik”, DJ Dr. Grasshopper og Griboyadov Brødrene

Onsdag 19. november 2014

 • 20:00 Tito Guevara Estrella på Cosmopolite, Belleville

  Fra Ecuador og med en original besetning med noen av de fremste musikerne i det norske verdensmusikkmiljøet og jazz er det duket for en spennende og lidenskapelig konsert.
  Samspill Sessions har utfordret Tito til å ta på seg rollen som prosjektleder for en samarbeidskonsert som skal representere hans kunstneriske virke og viktige integritet i musikknorge.

Fredag 27. september 2013

Onsdag 22. desember 2010

 • 20:00 The Organ Club – julespesial med “Studio Sus” (Eriksen/Wallumrød/Erlien/Engen/Wesseltoft), Belleville

  Studio Sus med gjester: – Torun Eriksen: Vokal – David Wallumrød: Orgel – Audun Erlien: Bass – Anders Engen: Trommer – Bugge Wesseltoft og hemmelig gjest… “Studio Sus” er et produsentteam med Audun Erlien og Anders Engen. Sammen står de bak utgivelser med Beady Belle, Torun Eriksen, Jarle Bernhoft, Ole Paus, Ola Bremnes m.fl. Onsdag 22. desember slår de sammen sitt tradisjonsrike Julebord med en “The Organ Club Christmas Special”!

Lørdag 18. desember 2010