Belleville

Denne intime og koselige jazzklubben ligger i kjelleren på Cosmopolite med inngang fra Maribosgate – bare et kvartal fra trikken på Torshov. Belleville er en del av Nasjonal jazzscene.

Nasjonal jazzscene; Cosmopolite og Belleville

Det norske jazzmiljøet har i lang tid kjempet for å etablere en nasjonal jazzscene. Målet har vært å etablere et solid konserttilbud i Oslo både for musikere og publikum. Etter noen års prøvedrift med støtte fra Norsk kulturråd, bevilget Regjeringen 1,5 mill. kroner til Nasjonal jazzscene over revidert nasjonalbudsjett i mai 2005.

Nasjonal jazzscene skal være et sted for de gode konsertopplevelsene.
Høy kunstnerisk kvalitet
Bred musikalsk profil
Høy kvalitet på produksjon (lyd mm)
God service til musikere og publikum
Gode fasiliteter

Nasjonal jazzscene skal være et møtested for musikere/ musikkmiljøet
Et godt spillested med fokus på norsk jazz.
Et sted for nye konstellasjoner og eksperimentering
Samarbeid mellom norske og utenlandske musikere.
Bringe nordisk og øvrig europeisk jazz til Norge
Bringe store internasjonale artister for inspirerende møter for det norske jazzmiljøet.


Dette skjer på Belleville…

Fredag 6. oktober

 • 20:00 Teodor Wolgers og James Heather, Belleville

  Etter suksessfulle konserter på Bylarm 2022 kommer den svenske komponisten Teodor Wolgers tilbake til Oslo, denne gangen sammen med britiske James Heather. Sammen inntar de Belleville-scenen på Cosmopolite 6. oktober for å fremføre hvert sitt nyklassisk-sett.

Lørdag 7. oktober

 • 20:00 Xiu Xiu, Belleville

  Den amerikanske eksperimentelle trioen Xiu Xiu kommer tilbake til Norge! Med sine svært ærlige og fengende låter, er de klare for å trollbinde publikummet på Cosmopolite sin scene, Belleville 7. oktober.

Søndag 15. oktober

 • 20:00 Robert Ellis, Belleville

  Robert Ellis drar på miniturné i Norge til høsten, og besøker Oslo og Belleville søndag 15. oktober!

Dette har skjedd på Belleville…

I går

Torsdag 6. juni 2019

 • 19:00 Hjelp, vi synger filmmusikk!, Belleville

  Bli med Birkelunden Brøstklang på en reise inn i filmmusikkens verden!
  Med mer eller mindre historisk korrekte fakta, humor
  og glamour byr de bl.a. på tøffe damer, romantikk, Disney, drømmer og en liten dose musikal.
  Med seg har de musiker/artist Jostein Hasselgård og dirigent Benedikte Kruse.

Fredag 19. oktober 2018

Søndag 14. oktober 2018

 • 17:30 Sidsel – Releasekonsert, Belleville

  Med sine elektriske harper gir hun ut sitt debut album og spiller release-konsert sammen med sine to trommiser. Trioen tar deg med inn i et musikalsk landskap du aldri har opplevd før, fylt av rytme, energi og feelgood.

Torsdag 11. oktober 2018

Torsdag 4. oktober 2018

Fredag 22. september 2017

 • 20:00 En progrockgodtepose med Suburban Savages, Weserbergland og Pymlico!, Belleville

  Tre progressive Oslo-band går sammen om en helaften på Belleville, så her er det bare å merke av i kalenderen. Suburban Savages så dagens lys på tidlig totusentall som et soloprosjekt for trommeslager Trond Gjellum, kjent fra progrockbandet Panzerpappa. I begynnelsen var musikken sterkt perkusjonsdrevet, men etter hvert endret den seg gradvis til en interessant syntese av progressiv rock, pop og postrock. I 2007 kom albumet «tr-Ond & The Suburban Savages», der soloprosjektet hadde blitt et …

Lørdag 2. mai 2015

 • 22:30 Boris Grebenshikov med Åkvarium, Belleville

  Stor konsert på Cosmopolite Scene med det legendariske rock bandet fra St. Petersburg ÅKVARIUM + nachspiel på Belleville med “Evolution & Vik”, DJ Dr. Grasshopper og Griboyadov Brødrene

Onsdag 19. november 2014

 • 20:00 Tito Guevara Estrella på Cosmopolite, Belleville

  Fra Ecuador og med en original besetning med noen av de fremste musikerne i det norske verdensmusikkmiljøet og jazz er det duket for en spennende og lidenskapelig konsert.
  Samspill Sessions har utfordret Tito til å ta på seg rollen som prosjektleder for en samarbeidskonsert som skal representere hans kunstneriske virke og viktige integritet i musikknorge.

Fredag 27. september 2013

Onsdag 22. desember 2010

 • 20:00 The Organ Club – julespesial med “Studio Sus” (Eriksen/Wallumrød/Erlien/Engen/Wesseltoft), Belleville

  Studio Sus med gjester: – Torun Eriksen: Vokal – David Wallumrød: Orgel – Audun Erlien: Bass – Anders Engen: Trommer – Bugge Wesseltoft og hemmelig gjest… “Studio Sus” er et produsentteam med Audun Erlien og Anders Engen. Sammen står de bak utgivelser med Beady Belle, Torun Eriksen, Jarle Bernhoft, Ole Paus, Ola Bremnes m.fl. Onsdag 22. desember slår de sammen sitt tradisjonsrike Julebord med en “The Organ Club Christmas Special”!

Lørdag 18. desember 2010

Torsdag 2. september 2010

 • 20:00 FREVO-gitar duo, Belleville

  2 urfremføringer, Lene Grenagers 5 pieces for 2 guitars og Jan Martin Smørdals Snip pets. Ellers spilles: Jon Øyvind Ness: Lød (2007) Rob Waring: Frekote vokan(2009) Stefano Scodanibbio: Cuando le montagne si colorano di rosa(1988). Gitarduoen Frevo på Belleville med et helt nytt repertoar. Duoen har vært virksom i 14 år og har bl.a. levert 2 svært godt mottatte cd utgivelser. Repertoar fokuset har vært på spansk og latinamerikansk musikk og duoen har en befestet stilling i det norske …

Lørdag 7. august 2010

 • 20:00 Høyt og lavt med Fred Frith, Belleville

  6. og 7. august, rett før Oslo koker over av musikkfestivaler, har vi funnet det for godt å arrangere en minifestival på Belleville, Soria Moria. Vi er stolte av å kunne presentere gitarlegenden Fred Frith i to forskjellige konstellasjoner. Foruten Fred Frith kan du få med deg: Art Directors, Hild Sofie Tafjord, Paal Nilssen-Love, Alexa…nder Rishaug, Dag Magnus Narvesen, Øyvind Storesund, Renato Cuinfrini, Frode Gjerstad, Dag Erik Knedal Andersen, Daniel Meyer Grønvold Fredag 6/8 21.00 Frode …

Fredag 6. august 2010

 • 20:00 Høyt og lavt med Fred Frith, Belleville

  6. og 7. august, rett før Oslo koker over av musikkfestivaler, har vi funnet det for godt å arrangere en minifestival på Belleville, Soria Moria. Vi er stolte av å kunne presentere gitarlegenden Fred Frith i to forskjellige konstellasjoner. Foruten Fred Frith kan du få med deg: Art Directors, Hild Sofie Tafjord, Paal Nilssen-Love, Alexa…nder Rishaug, Dag Magnus Narvesen, Øyvind Storesund, Renato Cuinfrini, Frode Gjerstad, Dag Erik Knedal Andersen, Daniel Meyer Grønvold Fredag 6/8 21.00 Frode …

Mandag 22. mars 2010

 • 20:00 Eplemøya Songlag – plateslipp 22 mars!, Belleville

  Eplemøya Songlag slipper endelig sin aller første plate! Dette feires med storslagen konsert på Belleville (Soria Moria) på Torshov i Oslo, mandag 22 mars kl 20. Den lille sangtrioen har ruget lenge på denne plata, det tok jammen meg 4 år før noe skjedde. Nå er de plateklare med sanger hentet fra vår urnorske folkemusikk. Sanger som handler om sauer, jenter, kjærlighet, brennevin – og en sang om døden. Hjertelig velkommen skal du være :-)

Torsdag 26. november 2009

 • 21:00 Mats Eilertsen Quartet, Belleville

  Releasekonsert for splitter ny plate “Radio Yonder” på Belleville. Tore Brunborg, sax, Thomas Dahl, gitar, Olavi Louhivuori, trommer, Mats Eilertsen, bass. Musikken starter kl2100 Dørene åpner kl2000 Tjuvlytting her!

Torsdag 19. november 2009

 • 19:30 Big Boss Band spiller latin på Belleville, Belleville

  Big Boss Band arrangerer en av de første konsertene som holdes på nye Belleville på Torshov. Forsterket med Celio de Carvalho på perkusjon spiller storbandet latinjazz av artister som Tito Puente og Arturo Sandoval.

Fredag 14. mars 2008

 • 20:00 Lee Konitz/John Pål Inderberg Kvartett, Belleville

  LEE KONITZ – altsaksofon JOHN PÅL INDERBERG – barytonsaksofon BJØRN ALTERHAUG – bass ESPEN RUD – trommer Ikonet og stilskaperen Lee Konitz har i flere omganger samarbeidet med vår egen John Pål Inderberg, en av jazzlinjas gudfedre. Sammen med nestorer Bjørn Alterhaug og Espen Rud slapp de plate rett før jul i 2007, den blir endelig gjenstand for lanseringsturne.

Søndag 9. mars 2008

 • 20:00 Duo Borch / Orning norgesturné, Belleville

  Rolf Borch; klarinetter og Tanja Orning; cello/elektronikk er er en fersk duo som er på turné i regi av Ny Musikk denne våren. Konsert og videokunst. To av landets beste musikere spiller ny musikk av unge norske komponister som Øyvind Torvund, Mark Adderley og Tanja Orning. I tillegg spilles musikk av Xenakis, Lindberg og Stäbler. Videoer av Risto Holopainen, Marc Bell, Mette Hellesnes/Vanessa Baird, Lise Herland, Buster Keaton. Søndag går norgesturnéen innom Oslo! *Borch / Orning spiller: …