BLÅ

Bredde og integritet. BLÅ er nok Norges mest kredible spillested. I tillegg har de en unik plassering ved Akersleva hvor de har uteservering på sommeren. Her gjennomføres det godt over 300 arrangementer i året der det jobbes for å etterleve en ellers dårlig skjult agenda om å gi deg det du ikke visste at du ville ha. Den ene dagen kan det være støy eller improjazz. Den andre dagen spiller for eksempel Earth, Crystal Fighters eller Veronica Maggio.

www.blaaoslo.no


Dette skjer på BLÅ…

I dag

 • 18:00 SUNN O))) Exclusive Duo Performance, BLÅ

  I 20 år har Sunn O))) utfordret måten vi tenker musikk på. Fra dag én har Stephen O’Malley og Greg Anderson – bandets to originalmedlemmer – trykk-komprimert metall, droner, samtidsmusikk, jazz og minimalisme sammen med hjelp av tette lydvegger, tunge toner og høyt volum.

Tirsdag 22. oktober

 • 19:00 Forfatterportrett: Éric Vuillard, BLÅ

  Vi har æren av å ønske velkommen til et litterært møte mellom den franske forfatteren Éric Vuillard og oversetter og litteraturkritiker Margunn Vikingstad.

Onsdag 23. oktober

Fredag 25. oktober

 • 20:00 Klubb Vriompeis: Tim Hecker, BLÅ

  Endelig kan vi ønske Tim Hecker velkommen tilbake til Oslo! Det er alltids en sann glede å ha denne kanadieren på besøk, en av de mest vitale eksperimentelle musikerne vi har å rutte med om dagen. Dette blir en kveld for støymusikkens treenighet: Droner, ambient og glitch

Fredag 8. november

Lørdag 18. januar 2020

 • 20:00 Tamaryn // Some Ember, BLÅ

  gothic dreampop and soaring shoegaze, dark wave pop darkwave dream pop dream wave dreampop dreamwave satan synth pop synth wave synthpop synthwave

Dette har skjedd på BLÅ…

Fredag 11. oktober

 • 20:00 Pere Ubu – avskjedsturné, BLÅ

  I 1975 sa Pere Ubu hei og hallo til omverdenen med den smått apokalyptiske syvtommeren «30 Seconds Over Tokyo», en utgivelse som staket ut nesten 45 år med avantgardistisk rock.
  I oktober returnerer de amerikanske ringrevene til Oslo og BLÅ. Med seg har de sitt splitter nye album «The Long Goodbye» som slippes i juli. Grunnlegger David Thomas har uttalt – som tittelen gjennspeiler – at dette også blir bandets siste.

Mandag 7. oktober

Lørdag 28. september

Fredag 5. juli

 • 18:00 /grå på Blå, BLÅ

  Improvisert techno servert av en håndfull musikere og artister fra det stadig voksende /grå-kollektivet på elektroniske og elektriske instrumenter. Det låter som et dj-sett, men du får en liten konsertopplevelse på kjøpet.
  4 timer straight.

Tirsdag 18. juni

 • 19:00 BLA på Blå, BLÅ

  Litteratur på Blå og Bokvennen Litterær Avis inviterer til sommerfest, sesongavslutning og lansering av BLAs dobbeltnummer!

Fredag 31. mai

Tirsdag 21. mai

 • 18:00 I dybden: Mummidalen, BLÅ

  21. mai inviterer Litteratur på Blå til en dybdesamtale om mummibøkene med Marie Alming og Janina Orlov

Mandag 20. mai

 • 19:00 Future Histories from the Middle East and South Asia, BLÅ

  Litteratur på Blå, in association with the Department of Culture Studies and Oriental Languages (IKOS) at UiO welcomes you to a conversation on future histories, science fiction, and the fantastic, in the Middle East and South Asia, with authors Nael Eltoukhy, Samit Basu, and N. İpek Gökdel, moderated by Teresa Pepe.

Tirsdag 14. mai

Tirsdag 7. mai

Fredag 3. mai

Lørdag 6. april

Tirsdag 2. april

 • 17:00 Vold og Schjerven Mollerin: Historien om Mor Godhjerta, BLÅ

  Litteratur på Blå inviterer til en dybdesamtale mellom to generasjoner og to prominente skikkelser i den norske litteraturen: lyriker, oversetter og essayist Jan Erik Vold og forfatter, litteraturviter og essayist Kaja Schjerven Mollerin.

Tirsdag 26. mars

 • 19:00 Arne Lygre: scenetekst og nærvær, BLÅ

  Arne Lygre kommer til Litteratur på Blå for å snakke om forhandlingene mellom skreven tekst og teater, om produksjon av nærvær i tekst og om tolkningene som gjøres av de ulike oppsetningene verden over

Onsdag 13. februar

Tirsdag 12. februar

Torsdag 31. januar

 • 20:00 Kate Pendry+ Lemur: a work-in-progress listening party, BLÅ

  Kunstnerne inviterer til en åpen visning av musikkdramatisk kammerimpro i seanse-form. Sammen tegner de konturene av et intimt psykodrama basert på Ibsen-fragmenter, Jim Jones’ dødskult og Steven Speilbergs Haisommer, formidlet på flatt gulv med et minimum av tilrettelegging. Det blir åpen bar, og Hild Borchgrevink leder en samtale med kunstnerne etter visning.

Lørdag 26. januar

Fredag 25. januar

Tirsdag 22. januar

 • 19:00 Litteratur på Blå: Tankegods: Arne Næss, BLÅ

  I januar 2019 er det 10 år siden Norges mest kjente filosof gjennom tidene, Arne Næss, gikk bort. I den anledning vil sesongens første kveld på Litteratur på Blå handle om Næss’ liv og tanke.