BLÅ

Bredde og integritet. BLÅ er nok Norges mest kredible spillested. I tillegg har de en unik plassering ved Akersleva hvor de har uteservering på sommeren. Her gjennomføres det godt over 300 arrangementer i året der det jobbes for å etterleve en ellers dårlig skjult agenda om å gi deg det du ikke visste at du ville ha. Den ene dagen kan det være støy eller improjazz. Den andre dagen spiller for eksempel Earth, Crystal Fighters eller Veronica Maggio.

www.blaaoslo.no


Dette skjer på BLÅ…

Mandag 7. oktober

Onsdag 23. oktober

Dette har skjedd på BLÅ…

Fredag 5. juli

 • 18:00 /grå på Blå, BLÅ

  Improvisert techno servert av en håndfull musikere og artister fra det stadig voksende /grå-kollektivet på elektroniske og elektriske instrumenter. Det låter som et dj-sett, men du får en liten konsertopplevelse på kjøpet.
  4 timer straight.

Tirsdag 18. juni

 • 19:00 BLA på Blå, BLÅ

  Litteratur på Blå og Bokvennen Litterær Avis inviterer til sommerfest, sesongavslutning og lansering av BLAs dobbeltnummer!

Fredag 31. mai

Tirsdag 21. mai

 • 18:00 I dybden: Mummidalen, BLÅ

  21. mai inviterer Litteratur på Blå til en dybdesamtale om mummibøkene med Marie Alming og Janina Orlov

Mandag 20. mai

 • 19:00 Future Histories from the Middle East and South Asia, BLÅ

  Litteratur på Blå, in association with the Department of Culture Studies and Oriental Languages (IKOS) at UiO welcomes you to a conversation on future histories, science fiction, and the fantastic, in the Middle East and South Asia, with authors Nael Eltoukhy, Samit Basu, and N. İpek Gökdel, moderated by Teresa Pepe.

Tirsdag 14. mai

Tirsdag 7. mai

Fredag 3. mai

Lørdag 6. april

Tirsdag 2. april

 • 17:00 Vold og Schjerven Mollerin: Historien om Mor Godhjerta, BLÅ

  Litteratur på Blå inviterer til en dybdesamtale mellom to generasjoner og to prominente skikkelser i den norske litteraturen: lyriker, oversetter og essayist Jan Erik Vold og forfatter, litteraturviter og essayist Kaja Schjerven Mollerin.

Tirsdag 26. mars

 • 19:00 Arne Lygre: scenetekst og nærvær, BLÅ

  Arne Lygre kommer til Litteratur på Blå for å snakke om forhandlingene mellom skreven tekst og teater, om produksjon av nærvær i tekst og om tolkningene som gjøres av de ulike oppsetningene verden over

Onsdag 13. februar

Tirsdag 12. februar

Torsdag 31. januar

 • 20:00 Kate Pendry+ Lemur: a work-in-progress listening party, BLÅ

  Kunstnerne inviterer til en åpen visning av musikkdramatisk kammerimpro i seanse-form. Sammen tegner de konturene av et intimt psykodrama basert på Ibsen-fragmenter, Jim Jones’ dødskult og Steven Speilbergs Haisommer, formidlet på flatt gulv med et minimum av tilrettelegging. Det blir åpen bar, og Hild Borchgrevink leder en samtale med kunstnerne etter visning.

Lørdag 26. januar

Fredag 25. januar

Tirsdag 22. januar

 • 19:00 Litteratur på Blå: Tankegods: Arne Næss, BLÅ

  I januar 2019 er det 10 år siden Norges mest kjente filosof gjennom tidene, Arne Næss, gikk bort. I den anledning vil sesongens første kveld på Litteratur på Blå handle om Næss’ liv og tanke.

Lørdag 8. desember 2018

 • 19:00 ADULT. på Blå, BLÅ

  Detroit-bandet Adult. kommer til Oslo for første gang noensinne i lørdag 8 desember.

Lørdag 1. desember 2018

 • 20:00 John Parish, BLÅ

  John Parish er et navn som oftest blir nevnt i samme åndedrag som PJ Harvey. I en årrekke har han vært hennes faste musikalske partner, et samarbeid som har virkelig har båret frukter – særlig på albumet «Let England Shake», som ble belønnet med en Mercury-pris for beste album.

Fredag 16. november 2018