BLÅ

Bredde og integritet. BLÅ er nok Norges mest kredible spillested. I tillegg har de en unik plassering ved Akersleva hvor de har uteservering på sommeren. Her gjennomføres det godt over 300 arrangementer i året der det jobbes for å etterleve en ellers dårlig skjult agenda om å gi deg det du ikke visste at du ville ha. Den ene dagen kan det være støy eller improjazz. Den andre dagen spiller for eksempel Earth, Crystal Fighters eller Veronica Maggio.

www.blaaoslo.no


Dette skjer på BLÅ…

Fredag 24. november

 • 20:00 Radar booking presenterer: Wolves in the throne room (us) & Trepaneringsritualen (Gøta länder), BLÅ

  Over fem studioalbum og gjennom hundrevis av liveopptredener har Olympia, Washingtons Wolves In The Throne Room speilet og brutt opp black metalen gjennom sitt eget prisme. Resultatet er musikk som er uløselig knyttet til det nordvestamerikanske landskapets ville krefter: Inspirert av hele spekteret fra black, doom og death metal til crust, goth, ambient og folk, og med tematikk som død, mytologi, hedensk historie og den nordvestamerikanske villmarken. Bandet ble grunnlagt i 2003 av brødrene …

Dette har skjedd på BLÅ…

Onsdag 15. november

Tirsdag 14. november

Tirsdag 7. november

Mandag 6. november

 • 20:00 LIARS (US) + Happy Meals (US), BLÅ

  24. august er Liars ute med sitt 8. album titulert TFCF (Theme From Crying Fountain) og den 6. november kommer de tilbake til Oslo!

Tirsdag 31. oktober

Lørdag 28. oktober

Tirsdag 17. oktober

 • 19:00 Litteratur på Blå: Radikale teknologier, BLÅ

  Vår daglige bruk av teknologi og sosiale medier er radikal i å forme hva vi leser, hva vi har tilgang til av informasjon og hvordan dette former verden rundt oss. Som brukere av ulike media blir vi både målgrupper og produkter i deres jakt på å kartlegge våre behov for å skreddersy innhold for hver enkelt. Hva gjør egentlig denne radikale teknologien med oss vårt forhold til informasjon?

Mandag 16. oktober

Fredag 22. september

 • 20:00 WINDHAND + Satan’s Satyrs, BLÅ

  Windhand are an American doom metal band that formed in Richmond, Virginia in 2009.1 Currently signed to Relapse Records,2 Windhand released their most recent album, Grief’s Infernal Flower in October 2015. The album peaked at #16 on the Billboard Hard Rock Albums chart, #7 on the Billboard Heatseekers Chart3 and was named the 17th best album of 2015 by Consequence Of Sound.4

Tirsdag 19. september

 • 19:00 Litteratur på Blå. Tankegods: Theodor Adorno, BLÅ

  «I sin protest utsier diktet drømmen om en annerledes verden.»

  Litteratur på Blå inviterer til en ny tankegodskveld, en serie hvor vi setter søkelyset på en tenker vi mener det er verdt å løfte frem – denne gang Theodor W. Adorno (1903 – 1969).

Fredag 8. september

Torsdag 7. september

Tirsdag 5. september

Tirsdag 29. august

 • 19:00 Jubileumsfest / LPB 10 ÅR, BLÅ

  Litteratur på Blå fyller ti år i høst, og inviterer til fest!

  Vi benytter anledningen til å feire et flott tiår som uavhengig litterær scene i Oslo, og byr på samtale, festtaler, opplesninger, konsert og DJ!

Fredag 7. juli

 • 18:00 Move # 4, BLÅ

  Laurel Halo – Dj-set (Hyperdub/US)
  Ya Tosiba (Asphalt Tango/FIN/AZ/NO)
  Djs – Hooker, Frisyro Bolani, Ost & Jonas Wiik
  Vjs – Daniel Mahal & Martin Sverdrup
  Kurator: Asle Olsen
  Mover: Gunnar Moen

Mandag 12. juni

 • 20:00 CHELSEA WOLFE (US), BLÅ

  Det er duket for nok et Oslo-besøk fra mørkets fyrstinne. Siden debuten ‘The Grime And The Glow’ (2010) har Chelsea Wolfe gitt oss fem album som alle står som høyspentledninger over en skyggelagt fjord og spenner fra lavmælte neofolk-låter på akustisk gitar (Unknown Rooms: A Collection of Acoustic Songs, 2012) til lydbilder som flørter med gotisk industrimusikk på hennes foreløpig siste album, ‘Abyss’ (2016). 12. juni spiller Chelsea Wolfe med fullt band på BLÅ, men dagen etter, tirsdag 13. …

Tirsdag 30. mai

Fredag 26. mai

Torsdag 25. mai

Tirsdag 2. mai