BLÅ

Bredde og integritet. BLÅ er nok Norges mest kredible spillested. I tillegg har de en unik plassering ved Akersleva hvor de har uteservering på sommeren. Her gjennomføres det godt over 300 arrangementer i året der det jobbes for å etterleve en ellers dårlig skjult agenda om å gi deg det du ikke visste at du ville ha. Den ene dagen kan det være støy eller improjazz. Den andre dagen spiller for eksempel Earth, Crystal Fighters eller Veronica Maggio.

www.blaaoslo.no


Dette skjer på BLÅ…

Torsdag 28. juni

 • 20:00 Hurula, BLÅ

  Hurula, som har blitt en av Sveriges mest kritikerroste og populære rockeartister de siste årene og har av Dagbladet blitt omtalt som «Sveriges nye mørkemann». Hurula følger opp en god og lang svensk rocketradisjon som har gitt oss kompromissløse og melankolske storheter som Thåström, Ebba Grön og Broder Daniel.

Dette har skjedd på BLÅ…

Torsdag 14. juni

Torsdag 7. juni

Onsdag 30. mai

 • 20:00 Cloroform, BLÅ

  Gjennom 17 år har Cloroform vært et overflødighetshorn av progressiv, kontroversiell og utfordrende musikk som ikke lar seg fange av sjangertermenologien. Med røtter i jazz og med et ønske om å eksperimentere utover i et elektronisk rockelandskap, låter Cloroform som ingen andre band. Kontrabass, trommer og keyboards med full turbo og et skyhøyt energinivå.

Fredag 18. mai

Tirsdag 15. mai

Fredag 11. mai

 • 23:00 /grå på Blå, BLÅ

  /grå er et kollektiv av musikere, produsenter og DJer som spiller fire timers sammenhengende klubbsett kledd i en drakt av visuals. Fullstendig improvisert klubbmusikk.

Tirsdag 8. mai

 • 19:00 Vi må snakke om været! En samtale om vær i litteraturen, BLÅ

  Hvilken plass har vær i litteraturen i dag? Har det oppstått en rift mellom mennesket og naturen, hvor vær finnes som flotte beskrivelser i litteraturen, men har kanskje ikke den samme emosjonelle funksjonen den hadde før? Og kan det hende at vær har blitt vanskelig i disse klimakritiske tider og dermed blitt sakprosaens venn og ikke skjønnlitteraturen?

Lørdag 5. mai

 • 20:00 A Place to Bury Strangers, BLÅ

  I over ti år nå har New York-bandet A Place to Bury Strangers turet frem med sine uforutsigbare konserter med uforsvarlig høyt volum. Setlister er ikke noe for denne gjengen, og flere ganger er det blitt skrevet låter midt inni konserter.

Onsdag 25. april

 • 19:00 LiveACT 2018, BLÅ

  LIVE ACT- oppdag fremtidens artister under Norges største studentdrevne musikkfestival!

  I tradisjonens tro, skal vi gjennom tverrfaglig samarbeid, vise Oslo og musikk-Norge hva vi på Westerdals- Høyskolen Kristiania koker opp i vår kreative lille fabrikk.

  Ved bruk av Oslos beste scener: Kulturkirken Jakob, John Dee, Blå og Campus Fjerdingen, skal vi i løpet av 4 dager introdusere talentene våres, gjennom denne gratis musikkfestivalen.

Tirsdag 24. april

 • 19:00 Litterære forhandlingar med ei kvit offentlegheit, BLÅ

  Korleis les den kvite offentlegheita bøker av ikkje-kvite forfattarar? Korleis forhandlar norske, ikkje-kvite skrivande med ei kvit, norsk lesande offentlegheit? Litteratur på Blå inviterer Rita Paramalingam, Nina Bahar, Camara Joof og Kristina Leganger Iversen til ordskifte kl. 19.00!

Fredag 13. april

 • 20:00 EARTHLESS (US)+ COMET CONTROL (CA), BLÅ

  «EARTHLESS purvey majestic acid rock, a genre that bakes the neurons with industrious instrumentals. And this trio blisters more brain cells than most. EARTHLESS keeps even this interpretation ruggedly exploratory, moving with transcendent skill from classic rock badlands to heavy metal cosmos.» – SF WEEKLY

Fredag 23. mars

Tirsdag 20. mars

 • 20:00 Frank Carter & The Rattlesnakes, BLÅ

  Frank Carter & The Rattlesnakes tar turen tilbake til Oslo, og spiller intimkonsert på Blå 20. mars! Med seg som support har de Demob Happy.

Tirsdag 13. mars

 • 19:00 Musikk i språk, BLÅ

  To ganger velkommen til språkligmusikalsk aften ved Litteratur på Blå, til samtale om relasjonene mellom språk og musikk.

Tirsdag 6. mars

 • 19:00 Litterær hyllest: Ursula K. Le Guin / Jordsjø, BLÅ

  Vi feirer livet og litteraturen til Ursula K. Le Guin (1929-2018), gudmoren av science fiction- og fantasylitteratur, og inviterer til litterær samtale med Simen Hagerup og Andreas Vermehren Holm, samt konsert med Jordsjø.

Tirsdag 27. februar

Fredag 23. februar

 • 22:30 Monument pres. Neel | Organisk Lysshow | BLÅ, BLÅ

  Monument er tilbake i Oslo og har denne gangen booket den Italienske artisten Neel. Det vil i tillegg bli presentert et spesielt organisk lysshow, og franksmannen Vibrance vil varme opp kvelden.

Fredag 9. februar

 • 20:00 THE SOFT MOON (US), BLÅ

  The Soft Moon signerer med Sacred Bones Records, annonserer nytt album og slipper singlene «Burn» og «It Kills»!

  Albumet er kalt «Criminal» og kommer 2. februar, noe som gir deg nøyaktig én uke til nyte albumets ti låter på repeat før du får neo-post-punka fra deg på Blå.

Torsdag 1. februar

Lørdag 2. desember 2017

 • 20:00 Imitating Aeroplanes + Spielbergs på Blå, BLÅ

  Tord Øverland Knudsen og Marius Drogsås Hagen aka Imitating Aeroplanes
  letter flyet på Blå sin scene hvor de fremfører sitt splitter nye første album Planet Language!
  Med seg på fargerike keys har de med multikunstnern Simen Sandbæk Skari og selveste Andreas Reiten Westhagen på trommer. Spielbergs varmer opp kalaset.