Cosmopolite
Cosmopolite er en scene som presenterer kvalitetsmusikk fra hele verden,jazz,world music,soul,crossover og mer. Klubben flyttet ut av Møllergata våren 2008. Nye lokaler i Soria Moria-slottet på Torshov,Vogtsgata 64
Kapasitet 700 og liten scene med samme inngang, Belleville med kapasitet 200.

Tlf + 47 22 11 33 08 /09
E-mail: [email protected]


Bilder kategorisert som cosmopoliteDette skjer på Cosmopolite…

I morgen

 • 20:00 Richard Galliano New York Tango Trio, Cosmopolite

  Den franske trekkspilleren Richard Galliano har latt seg inspirere av den argentinske tangofornyeren Piazzolla og hans kunstnerskap, og vil på denne konserten spille egen musikk og Piazzollas komposisjoner, særlig fra Gallianos album Piazzolla Forever (2003).

Mandag 2. oktober

 • 20:00 Theo Katzman, Cosmopolite

  Theo Katzman kommer til Norge for første gang, og spiller på Cosmopolite Scene til høsten!

Torsdag 12. oktober

Lørdag 14. oktober

Mandag 16. oktober

 • 20:00 UTSOLGT! Black Country, New Road, Cosmopolite

  Black Country, New Road er en post-punkgruppe fra London, Storbritannia, som ble dannet i 2018. Gruppen består av seks medlemmer og er kjent for sin unike kombinasjon av post-punk, jazz og eksperimentell rock. Bandet ble raskt en favoritt blant kritikere og musikkfans og har fått mye oppmerksomhet for sitt særegne lydbilde.

Torsdag 19. oktober

 • 20:00 Alfa Mist, Cosmopolite

  Alfa Mist er en britisk musiker, produsent, låtskriver og rapper som kommer til Norge for første gang! Han er kjent for sin særegne blanding av hip-hop med improviserende jazz. Alfa Mist har headlinet Barbican i London og solgt ut alle de oppsatte USA-showene flere år på rad.

Tirsdag 31. oktober

Onsdag 1. november

Torsdag 2. november

Fredag 3. november

Lørdag 4. november

Søndag 5. november

Onsdag 8. november

Mandag 13. november

Lørdag 18. november

 • 20:00 Carminho, Cosmopolite

  Carminho er en fantastisk fado-formidler, og regnes som en av de største fado-utøverne i portugisisk musikk sin historie!

Onsdag 22. november

 • 20:00 UTSOLGT! Stacey Kent, Cosmopolite

  En av vår tids største jazzsangere, divaen Stacey Kent, kommer til Cosmopolite for sin syvende opptreden på vår musikkscene!

Torsdag 23. november

Onsdag 29. november

 • 20:00 Albumrelease – Malena, Cosmopolite

  Sitat: «Vi har bare et liv, men i det ene livet vi lever, lever vi mange liv. Å gi ut denne platen er som å gi liv til en drøm jeg har båret med meg fra jeg var liten.

Dette har skjedd på Cosmopolite…

Søndag 24. september

Fredag 22. september

 • 19:00 Inti-Illimani Histórico, Cosmopolite

  Inti-Illimani Histórico er et band med dype røtter i kulturen til Chiles urbefolkning. Sangen, musikken og tekstene var med på å starte bølgen av demokratiutvikling og sosialisme, og med dette har de skrevet historie.

Torsdag 21. september

 • 19:00 Charley Crockett, Cosmopolite

  Charley Crockett er en selvlært amerikansk singer-songwriter og bluesmusiker som har gjort seg bemerket med sin sjelfulle stemme, elektriske opptredener og fengende låter.

Onsdag 20. september

Lørdag 9. september

 • 19:00 Klezmernatt, Cosmopolite

  Jødisk Museum i Oslo kan med glede og på ny invitere til Klezmernatt! Tradisjonen med å avholde en årlig konsert med klezmermusikk har blitt 15 år i år, og det er duket for jubileum. Konserten avholdes på Cosmopolite Scene lørdag 9. september.

Fredag 8. september

 • 19:00 GONG, Cosmopolite

  «Torabi’s vevede vokal er som en trolldom (…) båret høyt på Dave Sturt’s flytende bass» – Louder Sound

Torsdag 7. september

 • 19:00 Sessa, Cosmopolite

  Oppdag Sessa, og bli med på en musikalsk reise gjennom brasilianske rytmer og unike, drømmende lydlandskaper.

Fredag 1. september

 • 20:00 Salif Keita, Cosmopolite

  «Den mest eventyrlystne og strålende, sjelfulle mannlige sangeren og låtskriveren i Afrika» – The Guardian

  Det er en glede for Cosmopolite Scene å kunne presentere «Den gyldne stemmen fra Afrika» – Salif Keita!

Tirsdag 29. august

 • 19:00 Big Big Train, Cosmopolite

  WLR har den store glede av å presentere en av Englands største Progressive Band BIG BIG TRAIN på Cosmopolite, Oslo 29.august 2023.

Mandag 14. august

Søndag 13. august

Lørdag 12. august

Torsdag 25. mai

 • 19:00 Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band, Cosmopolite

  «Gudfaren av Hiplife» som er oppført på Legends Hall of Fame: Gyedu-blay Ambolley, har formet Ghanas musikkverden siden 70-tallet og fortsetter å gjøre det med sin nyeste utgivelse!

Lørdag 13. mai

 • 19:00 Rokia Konè, Cosmopolite

  «Rokia Konés sangtekster er historier om universell menneskelige streben etter å bli hørt og anerkjent.» sier Jacknife Lee, som har produsert Konés internasjonale debutalbum BAMANAN.

Fredag 12. mai

 • 19:00 Cristina Branco, Cosmopolite

  «Branco har en egen form for drømmende innlevelse, som speiler både den portugisiske folkesjelen og hennes egen sårbarhet» skrev Dagbladets anmelder da Cristina Branco var i Norge ved en tidligere anledning. Sangerinnen har vært tilbake i Norge flere ganger og det norske publikummet har trykket den varme men samtidig melankolske fadosangerinnen til sitt bryst.

Søndag 30. april

 • 19:00 Simon Phillips – Protocol V, Cosmopolite

  En av verdens mest anerkjente og respekterte trommeslagere, spilt med blant annet Toto, Jeff Beck og Mick Jagger – kommer tilbake til Cosmopolite med nytt album!

Fredag 28. april

 • 19:00 Mariana Mazú, Cosmopolite

  Med sitt debutalbum «La bella indifferencia» trådte den argentinske vokalisten Mariana Mazú inn i rampelyset i sitt hjemland og stakk av med Gardel-prisen for både årets beste tangoalbum og beste tangoartist i 2021.

Søndag 23. april

 • 19:00 Arctic Duo – Arild Andersen & Daniele di Bonaventura, Cosmopolite

  Arctic Duo er jazzlegendene Arild Andersens og Daniele di Bonaventuras nye prosjekt. Det startet for over et år siden i Italia med en konsert og samarbeidet utviklet seg så videre gjennom flere treff der de gjestet ulike europeiske jazzfestivaler, både i Ungarn, Romania og Norge.

Lørdag 22. april

 • 19:00 Santrofi, Cosmopolite

  «En velkommen tilbakekomst for Ghanas highlife-musikk» konkluderte The Guardian da de anmeldte Alewa, det første albumet utgitt av Santrofi.

Torsdag 20. april

 • 19:00 Judith Hill, Cosmopolite

  «Hvis du lengter etter en nålevende soulsanger som kan løfte taket og virkelig synge, så vil Judith Hill garantert ikke skuffe deg.» – BLACK GROOVE