Cosmopolite
Cosmopolite er en scene som presenterer kvalitetsmusikk fra hele verden,jazz,world music,soul,crossover og mer. Klubben flyttet ut av Møllergata våren 2008. Nye lokaler i Soria Moria-slottet på Torshov,Vogtsgata 64
Kapasitet 700 og liten scene med samme inngang, Belleville med kapasitet 200.

Tlf + 47 22 11 33 08 /09
E-mail: [email protected]


Bilder kategorisert som cosmopoliteDette skjer på Cosmopolite…

Lørdag 14. august

 • 20:00 The Organ Club, Cosmopolite

  Line-up:

  Freddy Dahl: Guitar vocals,
  Lasse Weeden: Bass
  Brynyulf Blixx: Keys
  Sidiki Camara: Perc/ Vocals
  Gisle Johansen: Sax
  Maria (Lotus) Karlsen: vocals Rap,
  Sisi Sumbundu: Vocals Luison
  Capote : Perk Vocal

Torsdag 2. september

Fredag 3. september

 • 19:00 Best Western Swing, Cosmopolite

  Line-up: Asle Røe – Gitar Stian Carstensen – Steelgitar og trekkspill Staffan William-Olsson – Gitar Finn Guttormsen – Bass Jarle Vespestad – Trommer Best Western Swing er fem musikere forent i sin kjærlighet til western swing, hestejazz, bææ-bop og andre rurale uttrykk for jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sørstater (f.eks. Bob Wills, Spade Cooley, Jimmy Bryant/Speedy West og Hank Garland). I et videre perspektiv kan man kalle det ”instrumental elektrisk americana”. BWS (som på ingen …

Lørdag 11. september

 • 19:00 Cristina Branco, Cosmopolite

  «Eva» er tittelen på Cristina Brancos siste album. Verket viser at Branco definitivt er en av de viktigste personlighetene i portugisisk musikk i nyere tid. Showene i Europa multipliseres og indikerer at uttrykket «fado-jazz» bare gir mer og mer mening.

Torsdag 16. september

 • 19:00 Martin Taylor & Ulf Wakenius, Cosmopolite

  Tre av de største gitaristene i verden, Martin Taylor, Ulf Wakenius og Eric Wakenius har gått sammen om det som skal bli et uforglemmelig live-show!

Torsdag 23. september

 • 19:00 Ron Carter “Foursight” Quartet, Cosmopolite

  En konsert med Ron Carters ‘Foursight’ tar deg med på en musikalsk reise gjennom en rekke album. Fra standarder på albumet ‘Dear Miles’ til ulike kjente originaler dokumentert gjennom Carters livslange karriere.

Fredag 15. oktober

 • 19:00 Judith Hill, Cosmopolite

  Multi-instrumentalist, Grammy-prisvinnende vokalist og låtskriver Judith Hill brukte året 2019 på å turnere Europa, Canada og USA med hennes siste anerkjente studioalbum ‘Golden Child’ fra 2018. Nå slipper hun sitt nyeste album “Baby, I’m Hollywood!” med utgivelsesdato 12.februar 2021.

Torsdag 21. oktober

 • 19:00 Theo Croker: Star People Nation, Cosmopolite

  Line-up: Theo Croker – trompet Michael King – keys Eric Wheeler – bass Shekwoaga Ode – trommer GRAMMY-nominerte Star People Nation er trompetist, produsent, arrangør, låtskriver og multi-instrumentalist Theo Crokers mest personlige prosjekt til i dag, noe Croker beskriver som en intim utforskning av «the everyday rituals of blackness». Star People Nation tok ham 18 måneder å fullføre, og er en selvreflekterende samling av provoserende, kraftfullt lidenskapelige og grensesprengende komposisjoner …

Lørdag 23. oktober

 • 19:00 Lee Ritenour, Cosmopolite

  Lee Ritenour, også kjent som «Captain Fingers», er mannen bak 1981-hiten Is It You, og er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker og komponist med over 40 album bak seg.

Søndag 24. oktober

 • 19:00 Lee Ritenour EKSTRAKONSERT, Cosmopolite

  Lee Ritenour, også kjent som «Captain Fingers», er mannen bak 1981-hiten Is It You, og er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker og komponist med over 40 album bak seg.

Torsdag 28. oktober

Fredag 29. oktober

 • 19:00 Van der Graaf Generator, Cosmopolite

  Denne konserten er foreløpig utsolgt! Vi føler med på rådene fra myndighetene og Folkehelseinstituttet over sommeren, og håper å kunne utvide kapasiteten til høsten

Søndag 7. november

 • 20:00 Marcus Miller, Cosmopolite

  Marcus Miller anses for at være en av de beste og mest innflytelsesrike bassister noensinne. Nå har du sjansen til å få med deg publikumsfavoritten på Cosmopolite!

Lørdag 4. desember

 • 19:00 Fatoumata Diawara, Cosmopolite

  En av de mest vitale formidlerne av moderne afrikansk musikk returnerer til Oslo for å gjenta suksessen fra 2018!

Torsdag 20. januar 2022

 • 19:00 Djangofestivalen 2022, Cosmopolite

  Hot Club De Norvegè (N) + Majken Christiansen (DK)

  Aurore Voilqué Trio feat. Angelo Debarre (F)

  Konferansier: Jon Larsen

Fredag 21. januar 2022

Lørdag 22. januar 2022

 • 19:00 Djangofestivalen 2022, Cosmopolite

  CONTREBANDE :
  Fiona Monbet, Pierre Cussac, Antoine Boyer & Damien Varaillon (F)

  Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu (FI)

  Konferansier: Jon Larsen

Fredag 18. mars 2022

 • 19:00 Scott Henderson Trio, Cosmopolite

  Line-up: Scott Henderson: gitar Archibald Ligonniere: trommer Romain Labaye: bass Prisbelønte Scott Hendersons imponerende arbeid gjennom årene som bandleder av gruppen TRIBAL TECH, bandleder for sin egen banebrytende trio, og sidemann til noen av de fremste jazzartistene i deres generasjon (inkludert storheten Joe Zawinul), har resultert i at han er blitt en av de fremste musikalske profilene innenfor jazz og blues. Det er få som kan gjøre det Scott Henderson gjør, når han beveger seg fra det …

Fredag 25. mars 2022

 • 19:00 Melingo, Cosmopolite

  Å lytte til «Anda» er som å glede seg over en Fellini-film med lukkede øyne, der den originale tangoen blir gjenfødt.

Torsdag 7. april 2022

Dette har skjedd på Cosmopolite…

Søndag 15. november 2020

Lørdag 14. november 2020

 • 19:00 Bendik Hofseth’s Woodlands, Cosmopolite

  Etter å ha blitt oppdaget av vibrafonist-i-verdensklasse Mike Mainieri og avløst Michael Brecker i det legendariske jazzrockbandet Steps Ahead, fortsatte pila bare en vei for Bendik Hofseth.

Onsdag 4. november 2020

 • 19:00 Pokey LaFarge utsatt ny dato TBA, Cosmopolite

  Pokey LaFarge har et oppdrag, som går ut på å oppmuntre fans over hele verden til å tenke annerledes når det kommer til å feire musikalske tradisjoner. Enkelt sagt, forklarer Pokey «It’s not retro music. It’s American music that never died».

Tirsdag 27. oktober 2020

 • 20:00 Øyvind Brække Sextet, Cosmopolite

  Øyvind Brække Sextet gjorde i februar en release på albumet – “Wilderness” på plateselskapet Oslo Session Recordings, med Knut Riisnæs- saksofoner, Jacob Young –gitar, Per Zanussi bass, Bergmund Waal Skaslien, bratsj, Erik Nylander trommer og Øyvind Brække- trombone. Bandet spiller utelukkende Brækkes komposisjoner i et melodisk jazz-landskap. I slutten av oktober reiser bandet en liten turné på Østlandet, med konserter i Oslo, I Moss, på Hamar Jazzklubb, samt i Bærum Kulturhus som en lansering …

Lørdag 24. oktober 2020

 • 19:00 Ivan Mazuze Band, Cosmopolite

  En elegant og leken saksofontone koblet med utadvendt musikalsk energi, som av og til kan gi assosiasjoner til amerikanske storheter til tross: Røttene sitter fortsatt dypt i Afrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afrikansk jazz, resultatet er uansett spennende. Den prisbelønnede saksofonisten Ivan Mazuze kombinerer jazz med afrikansk plyrytmer. Resultatet er et lekent og karakteristisk lydbilde med innslag av moderne nordisk jazz. “Med et kjerneband bestående av Olga …

Fredag 23. oktober 2020

Torsdag 22. oktober 2020

Tirsdag 20. oktober 2020

Torsdag 15. oktober 2020

 • 19:00 Hilde Louise Asbjørnsen & Guro von Germeten: en hyllest til Tom Waits, Cosmopolite

  Hilde Louise Asbjørnsen og Guro von Germeten inviterer til en personlig og poetisk hyllest av sin musikalske muse Tom Waits. De to låtskriverne har gjennom sine mange respektive album latt seg inspirere av Waits’ fortellende tekster og dramatiske musikalske univers. Høsten 2019 delte de scenen sammen foran en fullsatt Nasjonal jazzscene i anledning hans 70-årsdag. Konserten ble et konsept, og nå gjester de Cosmopolite med tolkninger av sine favorittlåter fra Waits’ katalog. I ryggen har de et …

Fredag 9. oktober 2020

Lørdag 19. september 2020

 • 20:00 El Muro Tango & Omar Mollo, Cosmopolite

  El Muro Tango er tilbake i Oslo for første gang på to år – denne gangen har de med den Latin Grammy-nominerte argentinske sangeren Omar Mollo! Velkommen til en magisk aften fylt av musikk, poesi og lidenskap.

Lørdag 5. september 2020

Lørdag 16. mai 2020

Fredag 8. mai 2020

 • 20:00 Mulatu Astatke, Cosmopolite

  Verdensmesteren og legenden returnerer etter år med utsolgte konserter. Hver konsertopplev med Mulatu er unik, og dette blir intet unntak!

Torsdag 30. april 2020

 • 19:00 Melingo, Cosmopolite

  Tango for tvilere. Kom og møt en helt spesiell stemme fra den argentinske undergrunnen. Melingo var en mørk punk rocker som ble en av tangoens fremste representanter.

Lørdag 25. april 2020

Fredag 17. april 2020

 • 19:00 Kroke, Cosmopolite

  Den anerkjente klezmertrioen returnerer til Cosmopolite med sitt nyeste album «Rejwach»!

Torsdag 2. april 2020

Lørdag 28. mars 2020

 • 20:00 Fatoumata Diawara, Cosmopolite

  En av de mest vitale formidlerne av moderne afrikansk musikk returnerer til Oslo for å gjenta suksessen fra 2018!