Cosmopolite
Cosmopolite er en scene som presenterer kvalitetsmusikk fra hele verden,jazz,world music,soul,crossover og mer. Klubben flyttet ut av Møllergata våren 2008. Nye lokaler i Soria Moria-slottet på Torshov,Vogtsgata 64
Kapasitet 700 og liten scene med samme inngang, Belleville med kapasitet 200.

Tlf + 47 22 11 33 08 /09
E-mail: cosmopolite@cosmopolite.no


Bilder kategorisert som cosmopoliteDette skjer på Cosmopolite…

Fredag 12. oktober

 • 20:00 Judith Hill, Cosmopolite

  Prince produserte debutalbumet hennes, og ga det ut på sitt eget plateselskap. Hun har sunget duett på scenen med Michael Jackson, og har koret for Stevie Wonder. Hvem snakker vi om? Judith Hill, så klart. En vokalist som Rolling Stone har rost til skyene for hennes “stellar powerhouse vocals.”

Torsdag 18. oktober

Fredag 26. oktober

 • 20:00 Don Bryant & The Bo-Keys, Cosmopolite

  Etter et fantastisk show sist høst, har vi gleden av å få denne musikk legenden tilbake til Oslo! Rett fra Memphis med det knallsterke bandet The Bo Keys.

Lørdag 27. oktober

Torsdag 8. november

 • 20:00 Ghost-Note, Cosmopolite

  Få med deg det tre ganger GRAMMY-vinnende bandet presentere en smidig blanding av jazz, hip-hop, funk og verdensmusikk!

Fredag 9. november

Lørdag 10. november

Lørdag 17. november

Søndag 18. november

 • 19:00 Ron Carter “Foursight”, Cosmopolite

  Feat. the “Dear Miles” repertoire
  Ron Carter – doublebass
  Renee Rosnes – piano
  Payton Crossley – drums
  Jimmy Greene – tenor sax

Torsdag 22. november

 • 20:00 Los Van Van, Cosmopolite

  En av de mest anerkjente cubanske bandene i verden kommer med sitt nye album «LEGADO»

Fredag 21. desember

Lørdag 22. desember

Dette har skjedd på Cosmopolite…

Lørdag 22. september

Fredag 21. september

 • 20:00 Tangofest – El Muro og Cyrena & Steinar, Cosmopolite

  Det er klart for en spektakulær tangofest når El Muro og Cyrena & Steinar inviterer til konsert og milonga i samarbeid med Oslo Tangoklubb. Med seg på scenen har de en av Argentinas mest ettertraktede tenorer, Martin Alvarado.

Fredag 14. september

Fredag 7. september

 • 19:00 Camanè, Cosmopolite

  Med sin behagelige sjelfulle og lidenskapelig stemme og en kraft som kan fylle enhver opera sal har han tatt publikum med storm verden over.

 • 19:00 Camané, Cosmopolite

  Camané er en av dem og må sies å være en av de virkelig store uavhengig av generasjon.
  Med sin behagelige sjelfulle og lidenskapelig stemme og en kraft som kan fylle enhver opera sal har han tatt publikum med storm verden over.

Torsdag 6. september

 • 20:00 Soft Machine: 50 Years Tour, Cosmopolite

  Storbritannias fremste avant/jazz-rock band gjennom tidene kommer endelig til Oslo med sitt nyeste album “Hidden Details”

 • 20:00 Soft Machine – 50 Years Tour, Cosmopolite

  Soft Machine er en av Storbritannias fremste avant/jazz-rock band gjennom tidene. Deres musikk, fra sine tidligste opptredener som et psykadelisk band – hvor de delte scene med storheter som Syd Barrett’s Pink Floyd og Jimi Hendrix Experience, til da de ble Europas mest kjente fusion-band – har inspirert flere generasjoner av band etter seg. Dusted uttrykte “Soft Machine…certainly rank among the most influencial ‘out’ rock bands.”

Torsdag 30. august

 • 20:00 Los Lobos, Cosmopolite

  Endelig gjensyn med de mange Grammy-vinnende legendene fra Calefornia

 • 20:00 Los Lobos, Cosmopolite

  Los Lobos kan se tilbake til en karriere med verdensomfattende turnéer, Billboard-hits, flere Grammy-priser, musikkbidrag til storfilmer og ikke minst et pop-kulturelt ikon av en låt med sin versjon av Ritchie Valens-låta La Bamba.

Lørdag 18. august

 • 20:00 Chico Trujillo, Cosmopolite

  “Chico Trujillo” eller “The Latin Gogol Bordello” er en av Sør-Amerikas mest populære band, både hjemme og rundt om i verden.

 • 20:00 Chico Trujillo, Cosmopolite

  Chico Trujillo eller “The Latin Gogol Bordello” er en av Sør-Amerikas mest populære band, både hjemme og rundt om i verden. Med sin eklektiske tilnærming til chilensk cumbia, staket de tidlig på 2000-tallet en ny kurs innenfor den latinamerikanske dansemusikken – nemlig “New Chilenian Cumbia-bevegelsen”. Musikken inkorporerer aspekter av rock, hip hop, ska og reggae, men også elementer fra Balkan, klezmer og gipsy musikk.

Torsdag 31. mai

 • 20:00 Gong & Steve Hillage, Cosmopolite

  Eksklusiv konsert med Gong og Steve Hillage!

  Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England, og har ofte budt på elementer av jazz, psykedelia og eksperimentell rock i musikken sin. Bandet har forblitt aktivt i alle år, og ga så sent som i fjor ut det svært fine albumet ”I See You”.

Fredag 11. mai

Lørdag 5. mai

Torsdag 3. mai

 • 19:00 Stacey Kent, Cosmopolite

  Grammy-nominerte Stacey Kent har spilt på Cosmopolite tidligere, og ingenting gleder oss mer enn at hun igjen har lyst til å opptre for oss. Kent er en av vår tids største jazzsangere, og skal presentere nytt repertoir fra hennes siste album «I Know I Dream».

Fredag 27. april

 • 20:00 Kroke, Cosmopolite

  Kroke feirer 25 år og legger ut på turné. I år slapp de albumet «Traveller» til strålende kritikk. Slik som navnet indikerer, er albumet en skildring av erfaringene bandmedlemmene har tatt til seg gjennom mer enn to tiår med turnering.

Lørdag 21. april

 • 20:00 Marcus Miller, Cosmopolite

  Legendariske Marcus Miller har gjennom sin karriere spilt sammen med jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og David Sanborn. Nå er han klar med sitt nyeste album «Laid Back» på Blue Note i mars 2018, og vi er glade at han nok en gang tar turen innom Cosmopolite. En bonus denne gangen er at han skal ha med seg en gjestemusiker på scenen – den talentfulle saksofonisten Marius Neset!

Fredag 6. april

Søndag 11. mars

Lørdag 10. mars

 • 20:00 Mare Nostrum – Fresu/Galliano/Lundgren, Cosmopolite

  Det er nesten et tiår siden debutalbumet Mare Nostrum – av den italienske trompetisten Paolo Fresu, franske trekkspilleren Richard Galliano og svenske pianisten Jan Lundgren – ble utgitt. Kritikere i flere land var enstemmig om at de hadde lyktes, og at de hadde skapt noe tidløst. Innspillingen introduserte verden for en unik og leken stil av europeisk jazz, og etterspørselen etter en oppfølger var enorm.