Cosmopolite
Cosmopolite er en scene som presenterer kvalitetsmusikk fra hele verden,jazz,world music,soul,crossover og mer. Klubben flyttet ut av Møllergata våren 2008. Nye lokaler i Soria Moria-slottet på Torshov,Vogtsgata 64
Kapasitet 700 og liten scene med samme inngang, Belleville med kapasitet 200.

Tlf + 47 22 11 33 08 /09
E-mail: [email protected]


Bilder kategorisert som cosmopoliteDette skjer på Cosmopolite…

Torsdag 20. oktober

 • 19:00 Nubiyan Twist, Cosmopolite

  «Musikk er den ultimate historiefortellingen for å skape enhet» stadfester Tom Excell, multiinstrumentalisten og produsenten som leder bandet Nubiyan Twist. Storbandet består av ti musikere som trekker fra sjangrene jazz, hip-hop, afrobeat, Latin, soul, reggae og elektronisk når de skaper sitt kaleidoskopiske og innovative musikalske uttrykk. «Allsidighet med en dyp sjel… en elegant og på samme tid jordbundet hybrid av jazz, soul fra UK og det gode liv.» skriver musikkmagasinet Uncut i en av …

Fredag 28. oktober

 • 19:00 Lee Ritenour, Cosmopolite

  Lee Ritenour, også kjent som «Captain Fingers», er mannen bak 1981-hiten Is It You, og er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker og komponist med over 40 album bak seg.

Lørdag 29. oktober

 • 19:00 Lee Ritenour EKSTRAKONSERT, Cosmopolite

  Lee Ritenour, også kjent som «Captain Fingers», er mannen bak 1981-hiten Is It You, og er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker og komponist med over 40 album bak seg.

Søndag 6. november

Torsdag 10. november

 • 19:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Anna Maria Jopek Quartet, Cosmopolite

  «Slik synger en fri person» tenkte den lille jenta Anna Maria Jopek, idet hun lytte til stemmen av Wanda Waska i filmen «Night Train». Mens hun lå på sengen sin om natten, hørte hun musikken bre om seg i huset fra stuen hvor foreldrene satt foran skjermen. «Det frigjorde noe i meg, og stemmen hennes førte meg til Ella og Billie og Shirley og Joni – kvinner som vet hvordan å sannferdig fortelle deres historier med musikk».

Fredag 11. november

 • 19:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Alune Wade band feat. Mamani Keita, Cosmopolite

  Alune Wade kan sammenlignes med et tre: Hans grasiøse selvtillit, rolige autoritet og intense kraft manifesteres idet den senegalesiske bassisten og sangeren tar oss med på sin jazzvoyage. Hans nyeste album SULTAN, som er nummer fem i en rekke av utgivelser, er en musikalsk bro mellom Afrika og Midtøsten. Ordet ‘Sultan’ er arabisk og rommer både feminine og maskuline verdier. Ordet brukes også i tyrkisk, bengali, Avar og Urdu. Albumet SULTAN representerer multikulturalisme gjennom de ulike …

Lørdag 12. november

 • 20:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Marcus Miller, Cosmopolite

  Marcus Miller anses for at være en av de beste og mest innflytelsesrike bassister noensinne. Nå har du sjansen til å få med deg publikumsfavoritten på Cosmopolite!

Søndag 13. november

 • 19:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Marcus Miller – Ekstrakonsert, Cosmopolite

  Millers konsert i forbindelse med 30 års jubileet har vekket så stor interesse at vi setter opp en ekstrakonsert!

  Marcus Miller anses for at være en av de beste og mest innflytelsesrike bassister noensinne. Nå har du sjansen til å få med deg publikumsfavoritten på Cosmopolite den 12.november!

Onsdag 16. november

 • 19:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Kristin Asbjørnsen, Cosmopolite

  Kristin Asbjørnsen bidrar til Cosmopolites 30-årsjubileum med en bestillingskonsert, der hun fremfører sine nye norskspråklige sanger, sammen med «Traces of You» repertoar og rike bearbeidelser av afroamerikanske spirituals.

Torsdag 17. november

 • 19:00 COSMOPOLITE 30 ÅR: Jon Balke – Siwan, Cosmopolite

  Jazzensemblet Siwan så dagens lys i anledning Cosmopolites 15-årsjubileum. Gruppens første verk hadde urpremiere på Cosmopolite scene, og var et bestillingsverk fra klubbens grunnlegger Miloud Guiderk. Verket søkte inspirasjon fra Guiderks fødeland Marokko som lengtet tilbake til barndommen i en grenseløs smeltedigel av ulike kulturer. Arrangør og komponist Jon Balke fant stor inspirasjon i Gharnati, en musikktradisjon fra Al Andalus som har reist fra Andalusia, og blitt tatt med til Marokko fra algeriske familier som bosatte seg der

Lørdag 19. november

Søndag 20. november

Tirsdag 13. desember

 • 19:00 Flukten, Cosmopolite

  Musikerne i all-star bandet Flukten er alle fargeleggere i den nye norske jazzen. Bevegelsesmønsteret når gruppen spiller sammen skisserer frem et genuint fellesskap, hevder anmelderne. Det kan kanskje forklares med at bandet fant sammen da koronapandemien stengte Norge, og at de fire musikerne da formet et fristed for lekende jazz.

Onsdag 14. desember

 • 19:00 Harlem Spirit of Gospel, Cosmopolite

  Harlem Spirit of Gospel er koret som får publikum til å reise seg sammen for å synge og danse til livsbejaende gospelmusikk.

Dette har skjedd på Cosmopolite…

I går

 • 19:00 Lettuce, Cosmopolite

  Lettuce sprenger omtrent alt som heter båser, og har selv prøvd å beskrive musikken sin som funk/jazz/soul/jam/psychedelic/hip-hop/avant-garde/experimental. Det er vel riktig nok, men gir egentlig ikke et fullgodt bilde av hvor mektig, variert og rikt dette låter.

Søndag 25. september

 • 19:00 Avlyst The Bulgarian Voices Angelite, Cosmopolite

  Stemmene til sangerinnene i The Bulgarian Voices Angelite er fascinerende, med en ornamentert og arkaisk stil, som er svært distinkt og har røtter i århundrer med lokal tradisjon.

Søndag 11. september

 • 19:00 Kroke, Cosmopolite

  I år feirer det evig aktuelle bandet Kroke 30 år som band. Opprinnelig er Kroke kjent for Klezmermusikk, som er jødisk instrumentell folkemusikk. Kroke betyr Krakow på jiddisk, byen hvor de tre bandmedlemmene studerte musikk.

Lørdag 27. august

 • 20:00 Lusofest Oslo 2022, Cosmopolite

  Lusofoni: Portugisisk-talende og med en kulturbakgrunn som er nært knyttet til det portugisiske språket; dette omfatter ulike landogkulturer i alle verdensdeler.

Torsdag 25. august

 • 19:00 Orchestra Baobab, Cosmopolite

  Nok en gang vil vi fylle Cosmopolite med afrokubanske rytmer, portugisiske melodier og kongolesisk rumba! Vi er glade for å få Vest-Afrikas mest ikoniske band tilbake, og denne gangen for å feire deres 50-årsjubileum!

Søndag 21. august

Fredag 24. juni

 • 20:30 Oslo Pride: Frida Marida med «The ReLOVution», Cosmopolite

  Frida Maridas tale til fremtiden: «The ReLOVution»

  «Det blir ingen revolusjon uten kjærlighet» sies det om showet til Frida Marida, som er hennes største produksjon så langt, og så mye mye mer enn bare et dragshow.

 • 17:00 Frida Maridas show «The ReLOVution», Cosmopolite

  Frida Maridas tale til fremtiden: «The ReLOVution»

  «Det blir ingen revolusjon uten kjærlighet» sies det om showet til Frida Marida, som er hennes største produksjon så langt, og så mye mye mer enn bare et dragshow.

Onsdag 22. juni

 • 20:00 Oslo Pride: Johnny Hooker, Cosmopolite

  Denne konserten er Cosmopolites bidrag til det offisielle Oslo Pride programmet*

  Originale og grensesprengende Johnny Hooker transformerer Brasils musikkidentitet

Fredag 10. juni

Fredag 3. juni

 • 20:00 Avlyst Junipher Greene, Cosmopolite

  I Oslo, 1966, ble bandet Junipher Greene startet opp av Geir Bøhren, Øyvind Vilbo, Bent Åserud og Bjørn Sønstevold. Få måneder etter sluttet Sønstevold i bandet, og Øyvind Vilbo tok over som bassist. I tillegg ble Helge Grøslie med på orgel, og bandet som i utgangspunktet var et bluesband, utviklet seg til et mer eksperimentelt progressivt rockeband.

Lørdag 28. mai

 • 19:00 Avlyst João Bosco & Hamilton de Holanda, Cosmopolite

  Harmonier og rytmer fra alle kanter av Brasil har gjort João Bosco til en høyt elsket musiker i hjemlandet. Virtuos, brilliant og unik er noen av adjektivene brukt til å beskrive Hamilton de Holanda!

Søndag 22. mai

 • 19:00 Ghost-Note, Cosmopolite

  Få med deg det tre ganger GRAMMY-vinnende bandet presentere en smidig blanding av jazz, hip-hop, funk og verdensmusikk!

Torsdag 19. mai

Søndag 15. mai

 • 19:00 El Niño y la Verdad, Cosmopolite

  På Cuba ryktes det at rytmen og gitarspillet til El Niño y la Verdad er så smittsomt at danserne synger hele veien hjem fra showet – og utover dagen derpå.

Fredag 13. mai

 • 20:00 Mulatu Astatke, Cosmopolite

  Verdensmesteren og legenden returnerer etter år med utsolgte konserter. Hver konsertopplev med Mulatu er unik, og dette blir intet unntak.

Lørdag 7. mai

 • 19:00 Céu, Cosmopolite

  Céu er ambassadør for ny brasiliansk musikk, og er dessuten en av de viktigste brasilianske artistene i sin tid. Med inspirasjon fra blant annet Billie Holiday og Lauryn Hill, har hun med sin egen stil gjort seg fortjent til en amerikansk Grammy-nominasjon, i tillegg til å ha vunnet to Latinske Grammys.

Fredag 6. mai

 • 19:00 Warsaw Village Band, Cosmopolite

  Warsaw Village Band er en av Polens mest fremragende musikkgrupper. Gruppen henter inspirasjon fra tradisjonell folkemusikk fra hjemlandet og blander den med moderne arrangementer. De beriker lyden av tradisjonelle musikkinstrumenter og kvinnelig vokal ved å legge til mer moderne trompet, bass og perkusjon.

Mandag 2. mai

 • 19:00 Mike Stern/ Bill Evans Band ft. Dennis Chambers & Gary Grainger, Cosmopolite

  Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til Bill Cobham sitt band, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år.

Fredag 29. april

 • 19:00 Avlyst Pokey LaFarge, Cosmopolite

  Pokey LaFarge har et oppdrag, som går ut på å oppmuntre fans over hele verden til å tenke annerledes når det kommer til å feire musikalske tradisjoner. Enkelt sagt, forklarer Pokey «It’s not retro music. It’s American music that never died». Musiker, komponist, låtskriver og entertainer Pokey LaFarge representerer et arsenal av talenter som siden 2013 har plassert ham i spissen for amerikansk musikk. Pokey har vunnet hjertene til musikkelskere over hele kloden med sin kreative blanding av jazz, …