www.radionova.no

Nettsiden til Studentradioen i Oslo. I innland eller utland, og i en hvilken som helst by med bredbånd, kan du høre på Radio Nova.


Dette har skjedd på www.radionova.no…

Mandag 1. mars

Mandag 8. juni 2020

Mandag 5. mars 2018

 • 20:30 Sort Kanal: Requiem for Brugata 3A, www.radionova.no

  Kulturkollektivet Brugata 3A, etasjen over Teddys softbar, blir etter 25 år kastet ut av sine lokaler. Thon har kommersielle planer for hele kvartalet, og undergrunnsmusikken må vike. I sorgen samles vi rundt radioapparatet, for å lytte og minnes. Det blir gjenhør med kjente spor, uhørte liveopptak, og uutgitt materiale.

Mandag 18. desember 2017

Tirsdag 29. oktober 2013

 • 10:30 Grenseløst – sex, www.radionova.no

  Sexinspirator Cecilie Kjensli sier at mange gjerne har en idé om hvor fantastisk det skal være å ha sex.
  – Noen ganger er sex helt supert, andre ganger er det dødsdeilig, noen ganger er det deilig, og det kan også i tillegg være kjedelig. Det kommer helt an på hva man gjør det til sjæl, sier Kjensli, som kommer med følgende råd:
  ”Vær mer opptatt av ditt eget sexliv fremfor å være så opptatt av alle andres.”

Tirsdag 1. oktober 2013

 • 10:30 Grenseløst – Alene på Stortinget, www.radionova.no

  Han har som ambisjon å dreie hele Stortinget i en mer klimaorientert retning. Han mener at oljeutvinningen i Norge må gå mot en slutt. Hvordan han har tenkt til det kan du få vite mer om i denne utgaven av Grenseløst.

  Han er helt sikker på at Norge kommer Norge til å stoppe med oljeutvinning før vi har skviset den siste dråpen ut av havbunnen.

Tirsdag 24. september 2013

 • 10:30 Grenseløst – Lønn, www.radionova.no

  Lurer du på hvorfor oljeindustriarbeidere tjener mye bedre enn for eksempel ungdomsskolelærere? Går lønnsutviklingen og prisutviklingen virkelig hånd i hånd? Og er det egentlig så viktig å være fagorganisert? LO-leder Gerd Kristiansen er gjest i Grenseløst.

Tirsdag 3. september 2013

 • 10:30 Grenseløst – shoppingfri, www.radionova.no

  Har du noen gang kjøpt ting på impuls? Foretatt valg litt egentlig uten å tenke deg om? Gått ut for å “bare titte litt i butikkene”, og plutselig kommet hjem med fire handleposer og en god følelse i hele kroppen?

  – Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg har ruset meg på shopping, men at det har skapte en lykkefølelse hos meg, det har det, sier Irine Lee forfatter av boken ”Shoppingfri”.

Tirsdag 27. august 2013

 • 10:30 Grenseløst – engasjement, www.radionova.no

  Hvor mye følelser bør man egentlig legge i en sak, og hvor personlig engasjert bør man egentlig være?
  På en knallvarm, solfylt sommerdag møtte Grenseløst Mats Gilbert i Norges mest engasjerte by Tromsø, for å snakke om engasjement.

Tirsdag 20. august 2013

 • 10:30 Grenseløst – drivkraft, www.radionova.no

  Hva er den beste utgaven av deg selv? Vet du ikke det må du få med deg denne utgaven av Grenseløst. Forfatteren av boken «Finn din drivkraft» Kjetil Haugmo er gjest i studio.

Tirsdag 4. juni 2013

 • 10:30 Grenseløst – Afghanistan, www.radionova.no

  Journalist og forfatter Anders Sømme Hammer er gjest i Grenseløst. Han er aktuell med boken Heia Kabul.

  Hammer hevder i sin nye bok at nærmere halvparten av alle bistandskroner, også norske, forsvinner i lomma på grådige afghanske politikere og krigsherrer. Er jeg blitt lurt? Har norske politikere villedet meg med viten og vilje? Har norske soldater falt i Afghanistan forgjeves? Mer om dette kan du lytte til i denne utgaven av Grenseløst.

Tirsdag 14. mai 2013

 • 10:30 Grenseløst – hukommelse, www.radionova.no

  Trenger du hjelp til å huske til eksamen? Eller til en presentasjon? Grenseløst kan hjelpe deg. Hukommelsesekspert Oddbjørn By er gjest i studio. Han har skrevet boken Bedre hukommelse: Best of Memo, en bok som gir deg tips og råd om hvordan du kan huske bedre, og som inneholder teknikker som kan hjelpe deg på for eksempel eksamen.

Tirsdag 7. mai 2013

 • 10:30 Grenseløst – utrolig informasjon, www.radionova.no

  Hans Gaarder fra Nyhetsspeilet får i denne sendingen formidle sine faktabaserte påstander om en del kjente hendelser, som han mener de fleste av oss har blitt forledet til å tro er sant, men som har en helt annen forklaring, såkalt utrolig informasjon. Hva du vil tro på er din sak. Intervjuet tar ikke sikte på å skåne deg som lett blir krenket. Det er en pris ytringsfriheten får stå til regning for. Dette programmet heter ikke Grenseløst for ingenting heller.

Tirsdag 30. april 2013

 • 10:30 Grenseløst – døden, www.radionova.no

  Professor i sosialmedisin Per Fuggeli er gjest i Grenseløst. Farmasien forsker på evig liv. Døden er det ingen som gidder å tenke på før det er forsent. Hvor lenge kunne du tenke deg å leve? Samtidig som den farmasøytiske industri bruker milliarder på forskning på livsforlengende medisiner, glemmer mange av oss å omfavne livet og dermed fornekter vi på en og samme tid døden. – Den farmasøytiske industri investerer milliarder i såkalt antialdringsmedisin. Fordi de vet at her sitter de klare i den …

Tirsdag 23. april 2013

 • 10:30 Grenseløst – mafia, www.radionova.no

  Mafiavirksomhet handler om to ting: makt og penger. Forfatter av boken Mafia i Norge, Stein Morten Lier er gjest i Grenseløst.

  Mafia er ikke lengere som det portretteres i Gudfarenfimene og andre tv-serier med krigslignende tilstander. I dag er det samarbeid mellom de ulike nettverkene som gjelder.

Tirsdag 9. april 2013

 • 10:30 Grenseløst – din økonomi, www.radionova.no

  Grever og gudinner, gled deg! Du lever i Norge! Din økonomi gjør det deilig å være norsk uansett hvor du er.

  Økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim er gjest. Tips, råd, advarsler, det du trenger å vite om din økonomi.

  Kvadsheim retter et slag mot lånekassen.

  - Støtten er ikke troverdig. Hvis en tror det, sånn som politikerne av og til sier, at det er støtte som er nok til at en kan være heltidsstudent, det er ikke troverdig over hodet, forteller Kvadsheim.

Tirsdag 2. april 2013

 • 10:30 Grenseløst – etterretning, www.radionova.no

  Nasjonal Sikkerhetsmyndighet har blant annet som oppgave å passe på et gjerde som går rundt Norge. Seniorrådgiver Roar Thon er gjest i studio. Det er tre hemmelige tjenester i Norge. En av dem er Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, de to andre er PST og E-tjenesten. – Hvis vi ser Norge som et land med et gjerde rundt, så ser e-tjenesten på hva som skjer utenfor gjerdet, PST patruljerer innenfor gjerdet, mens Nasjonal Sikkerhetsmyndighet passer på at gjerdet holder, forteller Thon. – Vår rolle er, som …

Tirsdag 12. mars 2013

 • 10:30 Grenseløst – spionering, www.radionova.no

  Spionering er i dag blitt allemanns grenseløse muligheter. Daglig leder for SpyShop Frode Olafsen og montør Thomas Lund er gjest i studio. Det mange ikke bryr seg om er at det er ulovlig å overvåke andre, uansett motiv, men dette er det ikke mange som bryr seg om. – Det er en økende bransje og vi har god etterspørsel, forteller Olafsen, som bekrefter at å jobbe i sikkerhetsbransjen er blitt en pengemaskin. SpyShop har alle mulige kunder blant privatpersoner og i næringslivet. Det kan være rike …

Tirsdag 5. mars 2013

 • 10:30 Grenseløst – populærkultur, www.radionova.no

  Hva må til for at du blir mo i knærne etter en norsk film? Brita Møystad er gjest i Grenseløst. Hun mener vi for lett aksepterer middelmådighet. – Du har lov til å kreve kvalitet. Men det er ikke sikkert at du får det. Men du har lov til å kreve det hele tiden. Men av og til lurer jeg på om vi glemmer at vi har lov til å kreve kvalitet av kulturtilbudene våre. Av og til så får jeg denne vage følelsen at vi aksepterer middelmådighet alt for lett. Det er sånn ja ja, ok, så var det vel sånn, det er …

Tirsdag 12. februar 2013

 • 10:30 Grenseløst – sosialt entreprenørskap, www.radionova.no

  Styreleder i Ferd, Johan H. Andresen bruker halvparten av sin tid på sosialt entreprenørskap. En av få engleentreprenører i Norge er gjest i Grenseløst. Andresen er ikke fremmed for å bli sett på som en engleentreprenør. Han ønsker å spre ordet om hva sosialt entreprenørskap er slik at flere blir interessert og ikke ser det som en fare på noen som helst måte, at det bare er en ny måte å gjøre gamle ting på. – Ja jeg tror i dette tilfellet så vil jeg bli definert som det ja, og det har jeg ikke …