Geitmyra matkultursenter for barn

Vi ønsker å lære barn om gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking. Vi tror at matgleden er en verdi i seg selv, men også at den kan bidra til læring og gjøre barn i stand til å ta bedre og sunnere matvalg og gi dem forståelsen av at man hver gang man lager og spiser mat er en deltaker i en næringskjede; vi er medprodusenter, ikke bare forbrukere.

Norsk matkultur er i dramatisk endring. På den ene siden er den vitalisert av den økte interessen for mat i offentligheten; av mesterkokker, matprogrammer på fjernsyn og en stadig tilstrømming av nye smaker fra det som før var Utlandet, og nå en del av et nytt, mer velsmakende Norge. På den andre siden er matkulturen truet; av hurtigmat, industrialisering av landbruket, markedskonsentrasjon i dagligvarehandelen, en endret hverdag hvor tiden til matlaging og måltider ofte blir nedprioritert.
Vi kan ikke lenger ta det for gitt at alle norske barn (eller deres foreldre) vet hvordan poteter gror, hvordan et eple smaker rett fra treet, eller har vært med på den viktige prosessen å se slike og andre råvarer bli forvandlet til matretter. Dette er en trussel, ikke bare mot norsk matkultur, men på lengre sikt også mot helse og livskvalitet.

Geitmyra matkultursenter for barn er organisert som en stiftelse (stiftet av Andreas Viestad) og drives med midler fra offentlige og private givere (se ”Samarbeidspartnere”). Stiftelsen har en langvarig leiekontrakt på gården som formelt eies av Oslo kommune. Geitmyra matkultursenter samarbeider med Geitmyra skolehager som ligger like ved.


Dette har skjedd på Geitmyra matkultursenter for barn…

Søndag 19. november 2017

Søndag 10. september 2017

Søndag 14. mai 2017

Søndag 19. mars 2017

Søndag 27. november 2016

Lørdag 24. september 2016

  • 12:00 ÅPEN GÅRD – DET BESTE FRA GEITMYRA, Geitmyra matkultursenter for barn

    Geitmyra matkultursenter for barn fyller fem år og inviterer alle byens barn til å være med med på feiring med de beste og kuleste aktivitetene fra Geitmyra. Det blir pølseverksted, spiselig grønnsaksutstilling, lassokasting, kje-grilling, sjømatutstilling, bi-kuber og blåskjell i bakerovnen. Ta med barna og kom!

Søndag 11. september 2016

Søndag 13. september 2015

  • 12:00 Syrisk familiemiddag og innsamling, Geitmyra matkultursenter for barn

    Syria er en av verdens eldste og rikeste kulturer, og flyktningene som kommer til Norge har masse å bidra med. Søndag 13. september fra 12 til 15 inviterer vi til syrisk familiemiddag på Geitmyra matkultursenter for barn. Barn spiser gratis og foreldre betaler det de vil – som går uavkortet til Redd Barnas arbeid i Syria. I tillegg kan du donere kjøkkenutstyr og leker til flyktningefamilier i Norge.

Søndag 31. mai 2015

Lørdag 30. mai 2015

Onsdag 13. mai 2015

  • 18:00 Granskuddworkshop med kokk Gaute Vindegg, Geitmyra matkultursenter for barn

    Tid: Onsdag 13/5 kl 18-21
    Sted: Geitmyra matkultursenter, Tåsenveien 2, 0462 Oslo.
    Kursledere: Gaute Vindegg
    Pris: 500 kr. Dekker alle ingredienser og nok hermetikkglass til å ta med hjem.
    Kun for medlemmer av foreningen.
    Dere må ha med minimum 5 liter med ferske granskudd til kurset.

Søndag 26. april 2015

Søndag 2. juni 2013

Søndag 17. mars 2013

  • 13:00 Åpen gård på Geitmyra matkultursenter for barn – Norsk sjømat, Geitmyra matkultursenter for barn

    Vi forteller norgeshistorien gjennom fisk og sjømat. Kom og smak! (også dere uten barn!) – Sanking i fjæra. Se på, ta på, og smak på! Møt Norges beste dykker Roderick Sloan og to arkeologer som forteller om de første menneskene og livet i fjæra. – Lær å lage sushi av Arne Austbø, som har jobbet på de beste sushirestaurantene i verden! – Hva er klippfisk og hvordan tilberedes og smaker den? Eirik Sevaldsen fra Tranen gir deg tips og triks. – Vi tar frem røykeovnen, smak hjemmerøkt laks – Lag din …

Søndag 9. desember 2012

  • 13:00 Åpen gård – Ingen jul uten krydder, Geitmyra matkultursenter for barn

    Vi har kikket i krydderskapet og rotet i oppskriftsskuffen. Resultatet vil vi gjerne dele med deg! Kom og smak på hjemmelaget julegløgg, ymse pølser og kryddereple. Finn ut om egenkrydret julebrus kan smake godt og lær deg hvordan du lager julesild og potetlompe. Geitmyra matkultursenter for barn er et sted der barn og unge får mulighet til å lære om gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking. På Åpen Gård er …

Lørdag 27. oktober 2012

Søndag 16. september 2012

  • 13:00 Ta en potet! Åpen gård på Geitmyra matkultursenter for barn, Geitmyra matkultursenter for barn

    Poteten er verdens mest anvendelige knoll og finnes i uendelige mange former og smaker. Kom, smak og lær! Åpning ved Ingrid Espelid Hovig! – Potetsmaking – Lær å lage gnocchi med Dag Tjersland fra Baltazar – Lag dine egne potet-lomper – Potetutstilling – Raspeballer vs svenske kroppkakor – Potetpizza – Barna lager potetsuppe – Potetkino Som i fjor høst tar vi også i år frem eplepressa. Ta med epler fra hagen, og press din egen saft! Vil du ha med saften hjem så ta med flasker. Arrangementet …

Søndag 10. juni 2012

  • 13:00 Åpen gård på Geitmyra matkultursenter for barn! Vi sanker og smaker ville vekster fra Oslo sammen …, Geitmyra matkultursenter for barn

    Kom og lær om sanking og få en smak av ville vekster: – Lam med bjørkekvister, bjørkeskudd og bjørkesalt – Iskrem av villroser – Vill pesto – Laks med ramsløk, Norges ”ville hvitløk” – Skogsslush – Barna lager neslesuppe – Hvor mange ville arter går det i en salat? – Sankerunder med Miles Irving og Andreas Viestad – Restaurant Maaemo byr på smakebiter med lokale, ville vekster – Se vakre foto av ville vekster og møt fotografen Benjamin Alexander Huseby – Informasjon og sanking med Neslekremla; …

Søndag 4. mars 2012

  • 13:00 Fisk på tunet! Velkommen til Åpen gård på Geitmyra matkultursenter for barn, Geitmyra matkultursenter for barn

    Igjen er det tid for Åpen gård hos oss. Denne gangen handler det om fisk og mat fra havet, og dette kan du være med på: – sushi-kurs – røyking av laks – grilling av fisk på pinne – livet i fjæra og på dypet: se på, ta på og smak på! – WWF gir tips fra sjømatguiden I tillegg blir det selvfølgelig varm drikke for både barn og voksne, Gratis og åpent for alle! Sett av søndag 4. mars kl 13-16. Adresse: Geitmyra gård, Tåsenveien 2 Vi anbefaler buss 20 eller 37, eller en spasertur. Nærmeste parkering …