Sentralen


Dette skjer på Sentralen…

Lørdag 15. desember

Søndag 16. desember

Lørdag 26. januar 2019

 • 11:00 Introduksjonskurs til helsefremmende skriving med Kjersti Wold, Sentralen

  På dette dagkurset vil deltakerne bli presentert for ulike skriveteknikker og innfallsvinkler, som kan være til hjelp for å styrke helse og livskvalitet. Hensikten er at hver enkelt blir inspirert til å skrive mer, og å bruke skrivingen som en bevisstgjørende og selvivaretakende aktivitet.

Mandag 28. januar 2019

Dette har skjedd på Sentralen…

Torsdag 6. desember

Onsdag 5. desember

Onsdag 7. november

Fredag 26. oktober

Mandag 13. august

 • 19:00 Kids in Jazz, Sentralen

  I løpet av 6 dager og 10 konserter, skal rundt 70 barn fra hele verden spille jazz sammen på ulike scener i Oslo.

Torsdag 7. juni

Fredag 25. mai

 • 18:30 Only Connect 2018, Sentralen

  Den syvende utgaven av Only Connect 2018 byr på preparering, spektralklanger, elektronikk, ensembler, installasjoner, performance, solister og maskiner i skjønn kontrast og forening.

Onsdag 9. mai

 • 19:00 Periferien#4: Håkon Austbø (piano) og Anders Førisdal (gitar). Debussy møter ny gitarmusikk, Sentralen

  Periferien markerer at det er 100 år siden komponisten Claude Debussy døde. Når Achille-Claude (som han faktisk het) skal minnes, blir det hæla i taket og ingen ringere enn Håkon Austbø ved tangentene.I tillegg spiller Anders Førisdal to nyere verk for gitar — Sivan Cohen Elias’ (Israel) «Hack» for to sammenbundne gitarer, og Mauro Hertigs (Sveits) «Ping Pol» for stålstrengsgitar med bottleneck.

Lørdag 28. april

Onsdag 11. april

 • 19:00 Periferien: POING spiller Hodkinson og Bach, Sentralen

  Trioen POING spiller nytt verk av Juliana Hodkinson som bl.a. inkluderer 100 glowsticks, selvlysende maling og et rom dekket av led-lys. Det blir også et gammelt verk, av Johann Sebastian Bach, men i ny drakt.

Mandag 26. februar

 • 19:45 EAU – “Live elektronikk”, Sentralen

  EAU med venner spiller «Live elektronikk» på Sentralen. Bandet utvides for anledningen med Gyrid Kaldestad, Silje Aker Johnsen,Mira Benjamin, Are Lothe Kolbeinsen og hele Asamisima.

Søndag 4. februar

Lørdag 3. februar

 • 15:00 Snikvisning: Se “Los Bando” før alle andre!, Sentralen

  Hva gjør du når bandet ditt har fått sitt livs sjanse, men mangler både bassist, sjåfør og en vokalist som faktisk kan synge? 3. februar inviterer Miniøya, Filmbin og KontextFilm til en spesialvisning av feelgood-filmen “Los Bando” på Sentralen! Skuespiller Jonas Hoff Oftebro og manusforfatter Arild Tryggestad vil være til stede. Filmen er tillatt for alle- og har Norgespremiere 16.februar.

 • 13:00 Site-specific teater- og kunstworkshop for ungdom!, Sentralen

  Site-specific workshop for 15-20 åringer, på Sentralen 03.+04. februar kl. 13.00-17.00.

Søndag 21. januar

 • 14:00 ODYSSÉEN. Everything is a remix!, Sentralen

  En teaterkonsert i krysningsfeltet mellom storytelling og elektronika, basert på Odysséen av Homer. Gjestespill fra Tromsø. Med skuespiller Ida Løken Valkeapää og DJ Runther. En musikalsk reise som kanskje ender på dansegulvet.

Lørdag 20. januar

 • 21:00 ODYSSÉEN. Everything is a remix!, Sentralen

  En teaterkonsert i krysningsfeltet mellom storytelling og elektronika, basert på Odysséen av Homer. Gjestespill fra Tromsø. Med skuespiller Ida Løken Valkeapää og DJ Runther. En musikalsk reise som kanskje ender på dansegulvet.

Onsdag 17. januar

Onsdag 20. september 2017

 • 18:00 Fakta og tillit, Sentralen

  Hvor stor tillit har egentlig publikum til at forskningen er politisk nøytral? Og har det norske folk en hang til konspirasjonsteorier? Disse og flere spørsmål skal vi få svar på under Forskningsdagenes åpningsarrangement.