Guide til London

Mer eller mindre øst-London, ettersom det er her det meste skjer.

MARKEDER

Lørdag er det markedsdag i Broadway Market. På alle andre dager er det også svært hyggelig her, med cafeer, pub/bar, restaurant, fish monger etc. Denne gaten ligger i ended av en park (London Fields) som er stappfull av unge, hippe øst-Londoners om sommeren.
[Bilde]

Søndag er det markedsdag i Chatsworth Road. Dette er enda en ganske “hemmelig” gate for selv Londoners. De har et veldig bra Creperie der hvor du kan spise både dessert crepes og middags-crepes.
[Bilde]

Søndag byr også på SundayUp! som ligger i Brick Lane. Her finnes det boder med mat fra alle verdensdeler, vintage og unge artister og designere.
[Bilde]


Søndag kan du også ta turen innom Columbia Road hvor det er Flower Market. Om du er i området og er interessert i bøker, så er det bokmarket rett oppi gata ved Hackney City Farm), også på Søndager.
[Bilde]
[Bilde]


Borough Market (Torsdag, fredag, Lørdag). Hvis du er interessert i mat og råvarer så er dette stedet å dra!
[Bilde]

Ellers av markeder er det Portobello Road (fredag, lørdag, søndag), her er det for det meste vintage og arts&crafst men det varierer fra hvilken dag du besøker.
[Bilde]
MAT
- Gå til Busaba (det finnes 3 av de i London, tror jeg) og bestill deep fried calamari. Her har de helt vanvittig god (thai) mat og prisene er ikke ille heller. Med ei flaske vin og nok mat for to ender du opp på rundt 500 kroner. Om du befinner deg i områdene jeg har skrevet om her over, så gå til Busaba i Hoxton.
- Om du er veggis så dra til Mildreds i Soho. Her kan jeg til og med ta hver en kjøtt-eter og de blir strålende fornøyd.
- Om du er hypp på noe kjapt, billig og godt så dra til Nandos. Vegetarburgeren her er veldig deilig! Nandos finner du stort sett over alt i London.
- Bistrotheque
- Londons beste sushi er Kyoto, som ligger i soho.
- The breakfast Club. Hvis du går til den i Spitalfields så sjekk ut SMEG-kjøleskapet som står der. Hvis du åpner døren så befinner det seg en bar i kjelleren.PUBS / BARS
- På The Haggerston er det Jazz-night på Søndager. Om du kommer hit på en helge-dag så regn med at det blir veldig (!) trangt. Åpent til 3am fre,lør,søn.
- Spurstowe Arms var lenge den lokale puben min. Blir veldig fult og litt i overkant kult i helgene, men absolutt verdt et besøk om du er innom London og i området.
- Om du vil være ute til morgentimene, så er EFES snooker club stedet å gå. De serverer 24/7 og de fleste som ikke kan få nok alko i helgene ender opp her etter 3am.
- Om du befinner deg i Central/Soho, så ta turen innom The French House. Her finner du veldig mange karakterer, en veldig “ekte” pub.
- Cat & Mutton i Broadway market er meat-market, om du er på utkikk etter en London-flørt.
- Joiners Arms i Shoreditch er meatmarket for unge menn som liker menn. De har åpent litt senere enn de fleste (3am eller 4am om jeg ikke husker feil)
- George and Dragon er meatmarket for menn som liker menn som kler seg som damer. Dette er et veldig morsomt sted å dra på Torsdager!OMRÅDER / SPESIELLE BUTIKKER
-Stoke Newington Church street er et veldig up and coming område/gate. Anbefaler å vandre opp fra Dalston Junction/Kingsland og oppover Kingsland Road til du treffer Stoke Newington Churchstreet (Forsett vandre-turen opp Stoke Newington Churchstreet). Mange bra cafeer og butikker.
[Bilde]
-Spitalfields har marknader på de fleste dager. Torsdag er en utrolig bra dag å dra til Spitalfields Market om du er interessert i gamle kameraer, vintage møbler og klær, obskure saker som skjelett fra diverse dyr og hjerner på glass, utstoppede dyr osv.
[Bilde]
-Last Tuesday Society en herlig butikk/galleri om du er interessert i enda mere hjerne på glass!
[Bilde]
-Brick Lane, om du er å vandrer her; gå opp Cheshire Street, veldig mange bra vintage-butikker der, inkludert en veldig stor Beyond Retro (som ligger akkurat langt nok inn denne gata til at turister flest ikke finner den).
- Redchurch Street er den “nye” posh’e gata i Shoreditch, med gallerier og lekre cafeer. På toppen av Brick Lane. Veldig masse street-art i denne gata
[Bilde]
- Wilton Way er en veldig sjarmerende gate (Spurstowe Arms, nevnt over, ligger på hjørnet av denne gata). Eller har de et lite cupcake bakeri og en trivelig café, samt frisør, vinmonopol, en vintagebutikk og en ny restaurant.
[Bilde]TIPS
- På Søndager kan du dra tur/retur fra London Blackfriars til Brighton for £5.
- Hvis du skal ta taxi, så anbefaler jeg å laste ned Green Tomato Cabs på iphonen din, disse er de absolutt billigste om du har tid til å vente litt (15min, ettersom de må bestilles).
- De fleste puber og barer stenger ved midnatt, så her kan du ikke gjøre Norsk stylah og gå ut klokka 01.00 etter vorspiel.
- Hver første Torsdag i måneden er det “first thursdays” i øst-London. Da har de fleste gallerier åpent på kveldstid og du kan ta gallery-crawl og bli servert øl og vin. Vyner street er den mest kjente gaten for First Thursdays, og det starter som regel rundt klokka 18.00.
[Bilde]
- The RE Hotel er et veldig alright hotel med perfekt beliggenhet om du har planer om å luske rundt i øst-London mesteparten av tiden. Midt mellom Brick Lane og Dalston, og bare noen minutters gåtur unna Broadway Market. Tar ca 15 minutter å gå til Bethnal Green tube station (central line) fra her.