Guide til Tokyo

Tips og triks.

 • Ta med deg en liten tegnebok og en penn. Ofte kan du finne deg i situasjoner du bruker altfor lang tid på å løse fordi det ikke er noen som snakker engelsk i nærheten. Har kommet langt med tegninger.
 • Skal du reise med Shinkansen så lønner det seg i 90% av tilfellene og kjøpe et ukespass med JR. Dette koster rundt 2000,- og må kjøpes FØR du kommer til Japan. I Norge selges dette av Japanspesialisten. Kan også brukes på tog i Tokyo hvis man har et par dager igjen på passet.
 • Tog er ofte mer komfortabelt enn tbane hvis du skal mellom store stasjoner. Det er også ofte lettere å finne riktig tog enn riktig bane på stasjoner som Shinjuku og Ginza.
 • Billettsystemet på T-banen i Tokyo er et mareritt; de forskjellige linjene operereres av både statseide JR og forskjellige privateide selskap. Både Suica (det med pingvinen) og Pasmo fungerer om hverandre.
 • Man må ikke vite akkurat hvor mye en reise på T-banen koster før man går ombord. Ofte, det enkleste er å gjette, og ordne opp når man er fremme, på en “Fare adjustment machine”
 • Tbanen slutter å gå klokken ca. 01 og begynner igjen klokken ca. 05, så planlegg hva du vil gjøre før du booker sted å bo. Ikke noe poeng å bo langt unna Shibuya, Harajuku, Ebisu eller Shinjuku hvis vil mye på byen
 • Pass på å ta turen innom et supermarked når du er der. De er ikke så lett å få øye på. Ofte i kjelleretasjen.
 • Skal du besøke sære butikker i rare bakgater så regn med at det tar tid.
 • Ha kontanter. Mange steder tar ikke kort. 7-11 blant annet har minibank som aksepterer VISA. Et annet godt alternativ er Citibank, som finnes nærme de store stasjonene som Shinjuku og Shibuya. Ellers er minibankene på postkontorene alltid din venn.
 • Strømuttak er to pins (som i USA).
 • Det kan være en utfordring å finne fram til riktig adresse på kartene ved f eks tbane-utgangene.
  I 1-16-11 Tomigaya, Shibuya, Tokyo f eks, er det første tallet (1) området (i Tomigaya), det neste (16) er nr på kvartalet, og det siste (11) er nummeret på huset.
 • Sommeren er veldig varm og klam.
 • Sakura blomstrer i april.

Overnatting.

Shinagawa

Shinagawa-shuku Guest House

Utrolig fin gjeng som driver et lite hostel i Shanagawa. Ca. 5 min. gange fra stasjonen. Billig og praktisk hvis man skal videre med Shinkansen da de går fra Shinagawa Station. Mest backpackere og unge japanere.

 • 1-22-16 Kita-Shinagawa Shinagawa-ku Tokyo,Japan 140-0001
 • Rom fra ca. 230,- pr. natt.

Ueno/Asakusa

Sakura Ryokan

Billig og tradisjonelt vertshus med stråmatter og futons og en deilig, varm badetank tilgjengelig døgnet rundt. Stille til å være Tokyo. Ligger i toppen av Kappabashi Dori – “kjøkkengaten”, som er verdt å få med seg – spesielt om man har lyst på rimelig kjøkkenutstyr litt utenom det vanlige. Har WiFi som faktisk er WiFi (WiFi på japanske hoteller er ofte = ledning i realiteten).

Restauranter

Utesteder.

Shinjuku

Golden Gai.

Masse småbarer i et lite kvartal med trange gater. Ligger rett bak Hanazono Shrine.

Nakameguro/Daikanyama

Et koselig område med izakayaer langs elva og i smågater rundt. Skal være nydelig med blomstringen om våren.

Shopping

Akihabara

Yodobashi Camera.

Gundam galore. Liker du japanske figurer er dette et av de beste stedene. Pakk lett.

Shibuya

Tokyo Technique

For deg som er glad i en dag i platebutikken, techno og folk som ser rart på deg. Hyllemeter med alt av elektronisk og et godt utvalg brukt. Her kan det gjøres kupp både på ny og gammel vinyl.

Omotesando

Oriental Bazaar

Oj, glemte du å handle med deg souvenirer? Oriental Bazaar er touristy, men du finner alt på èn plass. Om du er lysten på kimono, som ellers er dyrt, så har de et bra utvalg her i brukte og billige – som også kan passe en vestlig kropp.

Sightseeing

Lenker

Tråder inne i Underskog om Tokyo og Japan:

 1. Tokyo-Kyoto