Utstilllingsåpning: Gjennom naturen

Lørdag 26. april åpner utstillingen Gjennom naturen for publikum i Munchmuseet og på Naturhistorisk museum. Våre to museer har vært naboer i 50 år, dette er første gang vi samarbeider om en utstilling!

I Munchmuseet stiller vi ut Munchs verker sammen med objekter fra Naturhistorisk museum sine samlinger. Vi vil også vise bilder Munch selv knyttet til natur og nyvinninger innen naturfag i sin samtid. Dette gir en mulighet til å utforske Munch sin kunst ved å legge merke til elementer fra naturen og naturhistorien i hans arbeider. Det gir også en fortelling om utviklingen innen naturvitenskap i løpet av tiden som har gått siden Munch lagde bildene.

I Naturhistorisk museum kan man gå en “Munch-sti” hvor bestemte vekster, trær og anlegg i Botanisk hage – samt gjenstander i samlingene innendørs – blir knyttet til Munchs kunst. Kanskje man også kan oppleve estetiske og skulpturelle objekter i Botanisk hage? Noen installasjoner vil kommentere hvordan en kunstner som Munch velger å fremstille natur sett i forhold til hvordan naturvitenskapen fremstiller den.

Utstillingen Gjennom naturen skal knytte Munch, de to museene og fagene sammen. Vi har faktisk overraskende ting felles!

Utstillingen vil også vises på Stenersenmuseet fra 29. august til 14. desember 2014.

Legg til ekstern kalender…